Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Melodie, 16.3.2015
S maskováním cukrů kyselinami u jablek máte pravdu, ale obsah cukrů je u jablek a hrušek plus minus (dle odrůdy) shodný. Pokud by byla pravda, co píšete, byla by výtěžnost jablkovice dvojnásobná oproti hruškovici. A to není.
Ruth Gerstetter, 11.3.2015
Čí fotku?
Opatření u težké mokřejší půdy, 10.3.2015
Co se týče okusu, mají-li k dispozici jabloně, jiného dřeva si zvěř moc nevšímá. Proto není na škodu pár jabloní ořezat už začátkem zimy a větve nechat ležet na zemi. A při otloukání paroží srnců, tam se na ovocný druh nedbá a každý kmínek se hodí.
Napadená hrušeň - prosím o identifikaci choroby, 10.3.2015
To nevymysleli v Bruselu, to vymyslel host 157 239. Choroba se jmenuje Rez hrušňová. Rzivost (slupky)  je něco jiného. Houbových chorob s názvem Rez je mnoho a týkají se nejen ovoce, ale i trav, atd. V botanické terminologii existují podstatně... celý příspěvek >
Erika na Kavkazske - maximalni vyska cca 5m?, 10.3.2015
Ufržet hrušeň ve velikosti 5 metrů je možné a to i na semenné podnoži (což asi Kavkazská je)
Polokmen ze špičáku, 10.3.2015
Tak, jak psal Ivan. Strom přirůstá na špičkách výhonů, tedy kmen už jenom sílí, ale neprodlouží se ani o píď. 
Stříhání jabloní, 10.3.2015
Pokud možno vůbec. Z mnoha loňských přírůstků vyberte ty jslabší a nejlépe postavené. Ty už nezkracujte. Ostatní odstraňte úplně.
Myrobalán je pro mě symbolem pro půdy suché, propustné, kamenité a chudé na živiny a do drsnějších poloh.  To je pravda, ostatně všude se to píše.  Ale když se podívám, na čem rostou slivoně v těžkých půdách a jaké náletové dřeviny bují... celý příspěvek >
Já tedy neznám nikoho, kdo by rigoloval tak, jak se v knihách píše. Ale o jeho správnosti nepochybuju. To, co dělám sám, je jakési "rigolování" při výsadbě stromků. Vykopu jámu, ornici (spolu s drny, draslem a fosforem) dám na dno jámy a jílovitou... celý příspěvek >
Na podzim vysazené meruňky a třešeň - řez, 9.3.2015
Já bych asi po výsadbě řezal trochu hlouběji, ale jestli byly kořeny kvalitní nebo stromky v kontejnerech, tak to stačí. Někde mi přijde, že řez je veden všude v jedné rovině, zatímco terminál by měl být o cca 15 cm výš. Ale perspektiva možná trochu... celý příspěvek >
Opatření u težké mokřejší půdy, 9.3.2015
S tím, co píše pan 206 210 ne zcela souhlasím. V každé zahradnické literatuře se před založením ovocné zahrady doporučovalo rigolování pozemku, což ve zkratce znamenalo převrstvení ornice a spodiny v profilu min. 60 cm, zejména tam, kde bylo ornice... celý příspěvek >
Kdy roubovat hrušku na hloh?, 9.3.2015
Až půjde hlohu odloupnout kůra. 
Výsuvná pilka fiskars, 9.3.2015
Pěkná videa. Utvrdila mě v tom, že si na své pilky budu dávat dobrý pozor - žádné vyřezávání zarostlého dřeva z drátěného plotu, žádné přeřezávání kořenů. Ale co taky z nich vím určitě, že je nebudu brousit. Jak už tu bylo řečeno, trvanlivost zubů u... celý příspěvek >
Výsuvná pilka fiskars, 9.3.2015
Nedovedu si představit, jak se dají pilníkem ty dvouřadé zuby nabrousit. Řezáním samotného dřeva se snad otupit nedají. Vyzkoušel jsem ještě tady vychvalovanou Husqvarnu - řeže dobře, ale západka brzy přestala fungovat. Zasouvací mechanizmus... celý příspěvek >
Jak ostřihat tuto třešeň?, 9.3.2015
Jeden ze dvou terminálů odstraňte úplně, druhý zkraťte ve výšce, kam se promítá hrot toho bílého středního špičatého.
Další diskuze:  8687888990>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika