|
Švestky z pecky - juvenilní růst, 22.9.2015 Nevím, nikdy jsem švestkový semenáč nevysazoval. Soudím, že budou rozdíly mezi odrůdami - pološvestky budou patrně plodit dřív než pravé švestky, ale to jen odhaduji. Na plodnost štěpované Těchobuzické (na myrobalánu) jsem čekal plných 8 let. |
|
Kdy sklízet Rubinolu,Topaz a Rosanu?, 22.9.2015 Rosanu můžete sklízet o něco dřív, dozrává spolehlivě i v chladné poloze. Topazy určitě na stromě nepřezrají. |
|
|
|
Valor, 22.9.2015 Mně Valor letos taky chutnal víc než v minulých letech. Asi teplé léto. Šarky na něm bylo kupodivu méně než loni. |
|
Tuje Smaragd, 21.9.2015 Vždycky textilii, ušetří Vám to hodně práce s odplevelováním. Mluvím z vlastní zkušenosti. |
|
Růže, klematis a levandule, 21.9.2015 Z plaménku u lavičky/ pokud tam není pergola/ bych měla strach - to Vám udělá křoví - buď se bude válet anebo, když jej budete vyvazovat po lavičce, se může stát, že Vás z lavičky vytlačí / píšete malou lavičku / a nebudete mít kde sedět. S... celý příspěvek > |
|
Sieberz - katalog, 16.9.2015 To by asi měla být samozřejmost, ne výsada mimořádného obchodu. Mně přijde sortiment S. (mluvím spíš za ovoce) málo široký, dost zastaralý, ceny nehorázné a informace zcela zcestné. Rozepisuje se zeširoka, že plody jsou křupavé sladké, výborné na... celý příspěvek > |
|
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?, 16.9.2015 bude mít uvedené množství cukru vliv na chuť výsledného destilátu?
Bude.
1. Pokud jste průměrný pěstitel, máte průměrné meruňky postupně dozrávající, úpak přídání cukru bude mít vliv příznivý. Kvas bude zdravější, odolnější tvorbě křísu a... celý příspěvek > |
|
Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 16.9.2015 Dostali bychom se do nekončící debaty, jestli jsou stromy nebezpečné nebo jen lidi jezděj jak hovada. Je pravdou, že aut dnes jezdí řádově víc než když se stromy starých alejí sázely a jsou i rychlejší. A ani řidič, co neumí předjíždět si nezaslouží... celý příspěvek > |
|
Ovocné aleje a tradiční odrůdy, 15.9.2015 Většinou se dávají jabloně.
Obávám se, že dnes už se nedávají ani ty. V podstatě žádné ovocné stromy se kolem silnic nevysazují. Většina jabloňových alejí kolem silnic je z 50. let. Pamatuju taky hodně švestkových stromořadí, dnes po nich... celý příspěvek > |
|
Aerifikační vidle, 15.9.2015 Záleží na tom, jestli pěstujete golfové hřiště nebo trávník u domu. V druhém případě vám stačí za 2 stovky hřebíkové destičky, co se připevňují řemínky k botě. Procházíte se a aerifikujete... |
|
|
|
Poraďte odrůdu zimní jabloně, 15.9.2015 Možná Kids Orange. |
|
Aerifikační vidle, 15.9.2015 Nejsou z levného kraje, s tím kouskem železa. Pravda, golf se nehraje s holou řití. |
|
Mc Intosh, 15.9.2015 Odrůda šlechtěná na pěstování ze řízků
1. Jak tomu máme rozumět?
2. K čemu je to dobré?
|
|
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?, 14.9.2015 Já jsem zas nikdy nezakládal kvas z raných hrušek
To je škoda, jedna z raných hrušek (Wiliamsova) je pro kvas jednoznačně nejlepší
A zjištění zvýšení obsahu aromatických látek během skladování bylo už úplně mimo mé schopnosti.
Na zjištění... celý příspěvek > |
|
Dozrávám hrušky na trávníku - vzniká ještě cukr?, 13.9.2015 Abych řekl pravdu, nevím. Já zimní hrušky přestal pěstovat. Při sklizni byly jak kámen, po dozrání jako řepa. Pálenku dělám z letních a podzimních odrůd. Pokud nejsou viditelně potlučené, nechávám je v bednách až zežloutnou nebo jde vytrhnout stopka.... celý příspěvek > |
|