|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Králíci 2015, 5.10.2015 Další výhodou je možnost vyčinění zimních kožek.
M.V. | | Jablka na uskladnění - rezistentní odrůda, 5.10.2015 Rozela a Admirál. Nic lepšího není. | |
| | Soňa - pomoc se švestkou a hruškou, 30.9.2015 U broskve, meruňky a višně se bez chemie neobejdetde, v celé republice řádí kadeřavost a moniliový úžeh. Tyto peckoviny ošetřuji chemicky každoročně, hrušně vůbec. Rez mám, ale sem tam flíček. Není to v celé republice, je to místo od místa, záleží na... celý příspěvek > | | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 30.9.2015 Nevím, jestli lepším řezem docílíte lepší chuti. Větších plodů zřejmě ano. Třabaže letos jsou wiliamsky lepší než třeba loni, některé jiné, otužilejší odrůdy je překonávají, hlavně sladkostí a šťavnatostí. Cením si však toho typického aroma,... celý příspěvek > | | Jak se zbavit černoty z ořechů?, 30.9.2015 Zřejmě máte také ve svém sadu jedince, co potřebuje léčebný zásah
Ne, ořechy jsou (kupodivu) zdravé, ale některé při větru spadnou i s puklým oplodím. Jsem zvyklý posbírat nejen vypadlé ořechy, ale i rubinu, jinak bych v trávě další plody... celý příspěvek > | | Jak se zbavit černoty z ořechů?, 30.9.2015 Mýlíte se, budete. I zcela zdravé oplodí vám ruce spolehlivě zabarví. | | Pozdní odrůdy slivoní v roce 2010, 29.9.2015 Zkusím ve zkratce zhodnotit větší počet slivoní (pomíjím ty, které přinesly mjalou úrodu) v chladné poloze, ale v nadprůměrně teplém roce - studený červen a suché léto.
Herman: výhody: nejranější, velké plody, slušná chuť Nevýhody: fádnější méně... celý příspěvek > | | Hrušeň Bohemica, 29.9.2015 Pokud je mrazík ne víc než -4, a přes den teplota stoupne nad nulu, tak neublíží. | | Hrušeň Bohemica, 29.9.2015 Když přemístit cedulku je tak snadné...
Nejste sám - jestli Vás to potěší, asi ne. Přeroubujte ji. | | Určení jablka dle fota, 29.9.2015 Můžu zkusit vyfotit a porovnat. | |
| | Williamsova - ten pravý požitek pro chuťové buňky, 29.9.2015 Taky jsem to pozoroval, ale ten odstup nebyl tak velký - jen pár dní. I když jsem wiliamsky otrhal současně (mám obě na jednom stromě), i v bedně došla ta žlutá dřív. Ale rozdíly v chuti v optimální zralosti jsem nezjistil. Obecně lze... celý příspěvek > | | Švestky z pecky - juvenilní růst, 23.9.2015 ...která se dlouhodobě křížila v okolí Nového Města nad Metují jen sama se sebou a je samosprašná. Je tedy předpoklad, že genová linie je stabilní...
To je sice správná úvaha a např. u čistokrevných domácích zvířat nebo hrachu funguje. Ale u... celý příspěvek > | | Švestky z pecky - juvenilní růst, 23.9.2015 Nojo, jenže stromky z pecek už nejsou tou původní odrůdou. | | Švestky z pecky - juvenilní růst, 23.9.2015 Koupil u Kubáčka. | | Topení divokou třešní, 22.9.2015 Udil jsem běžně třešní (tedy ne divokou, nýbrž ze zahrady, ale to je nejspíš jedno), výsledky podobně dobré jako švestkou či bukem. | |
|
|
|
|