Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Larva, 25.11.2015
Myslím, že všudypřítomné kalamitní chrousty nezlikvidovalo ani tak DDT, spíš hluboká orba a obecně chemie v zemědělství.
Řez třešně, 25.11.2015
Já bych to asi taky nechal být. Třešeň obvykle vytvoří správnou korunu sama od sebe. Žádný terminál tam ale nevidím.
Larva, 25.11.2015
Bez čerstvých dubových kořínků by se ponravě chrousta špatně dařilo. Pokud dub - pak je to chroust obecný (nebo chroust maďálový). Dnes už jsou chrousti - až na vybrané lokality - poměrně vzácní brouci.  Ale pamatuju roky (poslední... celý příspěvek >
Stará odrůda - prosím o určení, 24.11.2015
Hvězdnatou renetu znám jen z atlasu, zato Ingrid Marii znám velmi dobře. Ta podoba je nápadná, zejména rzivost v mělkém kalichu, někdy i s prasklinami.
Larva, 24.11.2015
V koňském hnoji to asi nebude ponrava chrousta.
Třešeň Karina, 24.11.2015
To jistě ne.  Ani Vy a Váš brácha nejste jedna a tatáž osoba. Přitom oba máte původ matka x otec.
Kidd´s orange, 18.11.2015
Já budu vykopávat starý vysokokmen Kids Orange na semenáči. Nevím, jestli je dobré dělat si stromek na A2. Bude trochu problém bujnou odrůdu krotit a taky na velkém stromě jsou plody drobnější.
Toptaste, 18.11.2015
Nejlepší na švestkách je, že pokrývají období od půlky července (Herman) až do konce října (Presenta). Že má každá jinou chuť, to je možná taky dobře. Kdyby všechny chutnaly jak Hanita, už v srpnu by nám lezly krkem
Jak sušit vlašské ořechy?, 17.11.2015
Jediné, co s tím trochu šlo udělat, bylo vylouskat ořechy hned po sběru (oklepání) a rychle usušit jen holá jádra. Ve skořápkách sušená jádra ze 2/3 podlehly houbě a zůstaly z nich jen tmavé papírové seschliny.. Bohužel jsem to zjistil až ve chvíli,... celý příspěvek >
Švestka Jojo, 17.11.2015
S Jojem taky končím. Nezbývá věřit, že svou (asi jedinou) dobrou vlastnost - PPV rezistenci - předá svým chutnějším potomkům. Podobně jako jablko Jolana, taky nebyla k jídlu, ale jsko šlechtící materkiál se osvědčila.
V bodě 1. rozepisujete nepodstatné. Na konečných vlastnostech se podílí nejvíce odrůda,... Nemáte pro to tvrzení žádný pádný argument. Já jsem si Mars vybral m.j. proto, že jsem ho v Brně ochutnal. Moje plody ze svitavska jsou sice napohled... celý příspěvek >
...vzhledem k tomu, že pro zakládání produkčních sadů jsou preferovány stromy větší a více dlouhověké. Nechci se přít, Stando, ale myslím si, že spíš opak je pravdou. 
Určení odrůdy jabloně, 17.11.2015
Vyloučit se kalvil určitě nedá, i když... Typický kalvilovitý tvar tam není, ani svalec nebývá zcela typický. Odrůda nebyla v našich končinách příliš běžná, a to ani v minulosti.
Poznáte odrůdu - jabka foto, 17.11.2015
Mně to připomíná Jarku.
To co ještě dnes roste po dvorech, zahradách a mezích, nemůžete v žádném případě považovat za kultivar... Nemáte tak docela pravdu. Pokud mi paměť sahá, tak štěpované ořešáky konkrétních odrůd (a oficiální prodejny ani žádné jiné) se prodávají od... celý příspěvek >
Další diskuze:  7172737475>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika