|
Lokální šarka, 21.7.2016 Ve "švestkové" literatuře se všeobecně uvádí doporučení neprodlené likvidace.
Ve starší ano. Tehdy věřili, že likvidací zasažených stromů zabráníme šíření nemoci. Podobně jako starší včelařská literatura radila likvidovat včelstva zasažená... celý příspěvek > |
|
Onemocnění meruňky, 20.7.2016 Když měníte chlorovanou vodu v bazénu, kam ji vypouštíte?
Co to má společného s meruňkou? |
|
|
|
Stado potkanu v kompostu, 20.7.2016 Nechci si do kompostu dávat žádné jedy, když v té hlíně budu potom pěstovat zeleninu
Nemějte obavy. Jed na potkany není jedovatý. Jde o lék Warfarin na ředění krve, který užívá plno lidí. Do zeleniny se z kompostu nedostane, i kdyby v něm zetlelo... celý příspěvek > |
|
Klíčící nevykopané rané brambory, 20.7.2016 Ano, stalo se mi to. Obvykle když bylo delší dobu sucho, brambory přestaly přirůstat a pak přišly deště. |
|
Voda zo strechy - bude závadná?, 19.7.2016 Vrátil bych se k prvotnímu tématu.
Voda ze střechy může být závadná. Ne snad pro zalévání kvůli azbestové krytině, to je opravdu kravina. Ale vodu ze střech používáme i pro závlahové systémy, kapkovače, mikrorozstřikovače, atd. A tady je problém,... celý příspěvek > |
|
Variabilita tvaru jabĺk, 18.7.2016 Florinu jste zvolil dobře - jde o odrůdu se snad největší variabilitou - jak ve tvaru, tak ve velikosti.
Co se samotné odrůdy týče, už jsem ji zrušil. Měla velké nároky na délku vegetační doby, takže kvalitní plody u nás přinesla jen v... celý příspěvek > |
|
Jak zachránit řezem tuto broskev starou cc16let?, 13.7.2016 Ano, s tím souhlasím, ostatně já sám broskvoně po sklizni neřežu, nechávám vše na jaro. Ale řežu každoročně, a to dost silně - zhruba 3/4 dřeva jde pryč. Z 90% ovšem jde o letorostové (loni narostlé) dřevo, což v tomto případě nebude stačit.
... celý příspěvek > |
|
Jak zachránit řezem tuto broskev starou cc16let?, 12.7.2016 Souhlasím, že broskev dobře reaguje na hlubší seříznutí, ostatně hluboké seříznutí je každoročním nutným řezem k obnově mladého dřeva. Dvě výhrady mám.
1. Broskvoň dost špatně zavaluje řezné rány silných starých větví
2. Spící očka tvoří dost... celý příspěvek > |
|
Tečkaté listy jabloně, 12.7.2016 Ještě svilušky nikdo nezmínil... |
|
1/2" zahradni hadice, 12.7.2016 Myslím, že zadavatel je přesvědčený - chce hadici a basta. Nechce, aby se kroutila, tedy by měla být kvalitní, silnostěnná. Kolik váží, to nevím, ale tuším, že 70 metrů bych neunesl.
Samozřejmě rozvod PE trubkami je asi nejlepší.... celý příspěvek > |
|
|
|
1/2" zahradni hadice, 11.7.2016 Jestli si nepletete hadici Valmon s Formanovým Valmontem.
I když 70 metrů 1/2" průsvitu je dost nebezpečná známost a pan vikomt měl jistě pořádnou hadici... |
|
A co vaše višně?, 27.6.2016 Kilo cukru do 4l láhve? Není to moc? Já dávám 25 max 30 deka u hodně kyselých višní. Když přidám 2 kg višní a litr pálenky, je 4l sklenice prakticky plná. Když se to slije, je griotky 1,5 litru. S kilem cukru to snad musí být sirup.
... celý příspěvek > |
|
Výroba šťávy nebo sirupu na odšťavňovacím hrnci, 27.6.2016 Nikoli. To by se směsi rostlinných enzymů (např. Wobenzym) musely prodávat ve formě injekcí či rektálních čípků. |
|
A co vaše višně?, 27.6.2016 Myslím, že pokud griotka zhořkla, nebylo to jádry. Nakládám višně už mnoho let. V minulosti jsem to s úspěchem naléval děvčatům - likér se zdá slabší než ve skutečnosti je. Používám výhradně celé višně v množství 2 kg/litr lihoviny. Z vypeckovaných... celý příspěvek > |
|
A co vaše višně?, 21.6.2016 Můžete o té Geremě napsat něco bližšího? Doba zrání, chuť, vyholování. Úžehem by trpět neměla...? |
|