Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Moravská jadernička, 30.8.2016
To víš, že se zlobit nebudu, ostatně v době sklizně a nějakou dobu po ní určitě chutnější jaderničky jsou. Jedna přednost, kterou jim nelze upřít je velmi dlouhá doba konzumní zralosti. Dobré jsou ze stromu, dobré jsou i v únoru.    Mezi... celý příspěvek >
Oullinská renglóda, 30.8.2016
Jestli Ty, Petře, nejsi trochu zmlsaný...
Verity, 30.8.2016
Děkuji za upozornění. Pokusil jsem se o slovní hříčku, jak vidno neúspěšně. Virová choroba zase není žádná paní. 
Špinka, 29.8.2016
To máte zřejmě pravdu.. Předpokládám, že sušičku má asi každý, kdo má zahradu, a to nejen na Valašsku. Mně osobně pecky, slupky a jádřince na sušeném ovoci spíš vadí. Ale je to, jak říkáte, otázka chuti.
Desert, 29.8.2016
Produktu chválím jen jako kuchyňské jablko - velikost, plodnost, rezistence. 
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 29.8.2016
Na uchování moštu takový kanystr použít můžete, ale jen na pár dní v lednici. Výpustní kohoutek je dobrý akorát k tomu, abyste ho omylem ukopl.  Že by někdo dokázal naplnit takový kanystr horkým moštem tak, aby se nekazil, tomu upřímně nevěřím.... celý příspěvek >
Čačanská najbolja, 24.8.2016
Přiznám se, že jsem najbolju nikdy nezavařoval. Ale zkoušel jsem kompot a koláče z lepotice. Ani jedno nebylo dobré.Rozvářely se, vadila i malá sladkost a nakyslá slupka. Nechce se mi věřit, že najbolja by se chovala jinak. Ale možné to je.... celý příspěvek >
Ananaska Courtrayská, 24.8.2016
Plody této hrušky na fotce mi hodně připomínají novější odrůdu Alfa, která je mimochodem neprávem opomíjená letní hruška. Její konzumní zralost je sice hodně krátká, ale v ideální konzistenci je chutná a pro příznivce hruškovice má docela výrazné... celý příspěvek >
Co s cuketami? - čatní, 23.8.2016
Používá se jako příloha k masům, uzeninám, sekané - všude tam, kde bychom použili např. hořčici nebo křen. Nojo, ale dvě klila hořcice či křenu sníme tak za 10 let
Nemám v sude príliš veľa kvasu?, 23.8.2016
Bouřlivé kvašení vyžaduje jistou teplotu. Je-li chladno, vůbec k němu nemusí dojít. Ostatně u aromatického ovoce není bouřlivé kvašení ani příliš žádoucí. Ve větších objemech k němu dochází i při nižších teplotách, neboť kvas si (ne)potřebné teplo... celý příspěvek >
Hanita, Gabrovská nebo Wangenheimova?, 23.8.2016
Přidal bych k nim i chuťově vydařenou Čačanskou rodnu.
Letní řez jabloní, 23.8.2016
To jsem pravda nepoznal, nemaje nadpřirozených schopností. Ale jaksi mimosmyslově vnímám či tuším, že málokterý laický pěstitel si zve zahradníka k řezu v době květu a kupodivu málokterému zahradníkovi se do cizího kvetoucího sadu chce. A dost bych... celý příspěvek >
Čačanská lepotica, 23.8.2016
Je pravda, že na závěr sklizňového období lepotice se chuť i sladkost plodů přeci jenom trochu umoudřila. Přesto k jejím silným stránkám patří spíš vzhled, plodnost a konzistence dužiny. 
Topstar plus, 23.8.2016
Zatím jsem všechny Topstary nesklízel, ale část z nich už zralých (některé dokonce nečervivé) spadla. Letošní úroda je velká. Výhody:  1. Dobrá tolerance k šarce (zatím) 2. Velké plody, nezdrobňují ani při naúrodě 3. Chuť ani sladkost... celý příspěvek >
Neřezání ovocných stromů, 23.8.2016
...pokusím se asi stříhat tak nějak intuitivně - když budou hodně dlouhé letorosty tak je trochu zkrátím, když budou malé tak je nechám... Nevím, jestli je to dobrý nápad. Intuitivně jednat bych Vám doporučil při výběru partnera, ale řez stromů... celý příspěvek >
Další diskuze:  5657585960>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika