|
Starší jabloň, 15.11.2016 Co se týká obrytí, toto jsme taktéž nikdy nepraktikovali. Rozhodně ne u starých stromů, které rostly v trávníku. A jablek byly metráky.
Pane Petře, touto zmínkou jste trefil hřebík na hlavičku. Ano, takové stromy známe všichni. Staré odrůdy na... celý příspěvek > |
|
Očko čerešne, 15.11.2016 No, ono se dá spadnout i z jednoho schodu, takhle bych to nebral.
To je pravda, ovšem statistici spočítali, že po pádu z první žebříkové šprušle je vozíčkářů o něco méně než z patnácté. |
|
|
|
Lipnická švestka, 15.11.2016 Takže co mám doma zase za bordel???
Odpovězte mi Děkuji
To byste měl asi napsat panu Chovancovi, jak může někdo tady na fóru vědět, co máte doma?
Osobně soudím, že plodnost bude spíš střední a že... celý příspěvek > |
|
Je to sadbový česnek?, 9.11.2016 A co se Vám na tom česneku na fotce nelíbí? |
|
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 9.11.2016 pokud v takovém případě nepříznivých podmínek budu stromek pravidelně zalévat, nedosáhnu nechtěného, tj. že si stromek zvykne, že má vláhu na povrchu, a tím pádem nepošle kořeny více do hloubky?
To je v podstatě pravdivá úvaha, kterou v praxi... celý příspěvek > |
|
Odolná pološvestka Tophit, 8.11.2016 Mladé stromky obvykle opadávají později.
na Heliodore mám listy na jednoročných výhonkoch bežne ešte koncom decembra
Myslím, že to hodně souvisí s tím, že mladé stromky jsou víc pohnojené - hlavně dusíkem. A taky že Heliodor patří k odrůdám... celý příspěvek > |
|
Konzervace moštu sorbabem, 8.11.2016 Přídavek sorbanu - zkusil jsem to několikrát - změní chuť moštu. Pasterizace ovšem taky. Tak si vyberte. Já volím tu pasterizaci. Před tím co nejdéle pít čerstvý. |
|
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 8.11.2016 A pokud je kůlovitý kořen poškozen, již znovu nenaroste a místo něj se rozvíjí povrchové (postranní) kořeny.
Vše úvahy jsou v mnohém správné, ale možná trochu nepřesné. Tvorba kůlového kořene je druhová vlastnost a nevidím důvod, proč by se... celý příspěvek > |
|
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 8.11.2016 Výsadbu dělám stejně jako pan Hlavatý s drobnými rozdíly.
1. Strom před výsadbou namáčím celý, resp kolik se ponoří do 200 litrového sudu. Jen to, co vykukuje ven, je suché. Dbám na to hlavně při jarní výsadbě
2. Kořeny nezakracuji, odstřihnu jen... celý příspěvek > |
|
Sklená vata záchrana před hryzci?, 8.11.2016 Důkazem je přeci sám zdravý silný strom o stáří 10-20-25let v jehož sousedství jsou podobné stromy bez skelné vaty zničeny hryzcem
To není vůbec žádný důkaz. To může být náhoda - a nebo jednoduše ty stromky bez vaty byly dostupnější. Ale co udělá... celý příspěvek > |
|
|
|
Co říkáte na tento barbarsky poškozený ořešák ze školky, 8.11.2016 Já spíš nerozumím těm neplodícím stromům. Mám problémy s tím, aby stromy neplodily příliš brzy, aby stihly řádně vyrůst. Debatujem, jestli první plůdky otrhat nebo ne.Jestli jabloň či hrušeň neplodí, dělá se něco špatně - hluboká výsadba, přilišné... celý příspěvek > |
|
Odolná pološvestka Tophit, 8.11.2016 Ne, žádná souvislost mezi dobou zrání a opadem listí není. Buď je to dáno odrůdou (některé - např. Matčino či Bláhova) shazují listy později), stanovištěm nebo výživou. |
|
Zimné hrušky, 7.11.2016 Zas tak velké monstrum mi to nepřijde. Hrušeň Blanka - poměrně nová oodrůda, mám ji na polokmenu - rodí plody běžně kolem 3/4 kila. Ostatně fotky jsem tu uváděl. |
|
Odolná pološvestka Tophit, 7.11.2016 Můžete nějak upřesnit, pane Rábku, co máte na mysli? |
|
Uschnutí slivoně - příčina?, 2.11.2016 Prajem úspešný boj s odhaleným patogénom
Ono to nemusí být tak jednoduché. Myslím příčinná souvislost mezi patogenem a úmrtím stromu. Fredie Mercury zemřel na pneumocystovou pneumonii, ale samotný patogen - Pneumocystis carinii - hlavní příčinou... celý příspěvek > |
|