|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Generátor kouře, 24.1.2017 Já to nevím. Používal jsem pouze štěpku k tomuto účelu koupenou (tuším 2-4 mm). U hoblin bych se bál, že budou hořet plamenem. Vzhledem k malé spotřebě dřevěné štěpky a její ceně (oproti ceně masa) nevidím moc prostoru na experimenty. | | Staré odrůdy, 24.1.2017 pre mňa je hodnotnejšie, keď niekto... ho sám pestuje, má u neho miesto v záhrade na úkor inej odrody.
To může být. Akorát to nemusí o ničem vypovídat.. Můj soused Strýmky pěstuje proto, že tam rostly dřív, než se narodil a on jiné... celý příspěvek > | |
| | Staré odrůdy, 24.1.2017 Nemám, ale soused má 2 velké stromy asi 30 metrů od mých vrat. Párkrát jsem jimi doplnil svůj lis. | | Staré odrůdy, 24.1.2017 Já bych termín staré odrůdy nezavrhoval, ale rozdělil na dvě skupiny:
Staré odrůdy 1
Ananasová reneta, Bernské růžové, Breuhahnovo, Sudetská, James Grieve, Wagenerovo, aj. Už je kolem sebe běžně nevídáme, šlo o krátkověké stromy. Bojovat za... celý příspěvek > | | Staré odrůdy, 24.1.2017 Myslím, že úplné zatracení si Strýmka nezaslouží. Asi to není stolní lahůdka a chuťově v konkurenci ostatních odrůd neobstojí. Ale její odolnost např. vůči hnilobě je obdivuhodná. Což oceníme např. při moštování setřepaných plodů pár týdnů po... celý příspěvek > | | Staré odrůdy, 24.1.2017 Boskoopské mi totiž konzistencí vzdáleně připomíná Blenheimskou r., kterou považuji na sušení za top, navíc Boscoop by šlo déle skladovat a tedy i postupně sušit.
Žádná z odrůd se J.G. nevyrovná v úrodnosti vztažené na stromek... celý příspěvek > | | Mráz - hodina pravdy, 18.1.2017 Dnes se chrlí nové odrůdy bez jakych koliv testů...
To je možná trochu pravda, ale já bych všechno nesvaloval jen na chrliče nových odrůd. Problém vidím jinde a to v obchodnících. Rozmáhá se tu spousta prodejců - jak na internetu, tak zásilkových... celý příspěvek > | | Boscova lahvice a Salisbury, 18.1.2017 možná je adkvátní náhradou chutově podobná a strupovitosti odolnější Princezna Louisa...
Roub Salisbury mi zatím nezaplodil, tak tu chuťovou podobu neznám. Je ovšem pravda, že Avranšská (Pr.Luisa) je na horší polohu velmi přizpůsobivá, tedy pro... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 17.1.2017 Já se obávám, že odrůdu špendlíku nelze podle fotky - a možná ani podle plodů samotných, rozeznat.
Stromy v aleji přímo uprostřed města Gottwaldova (bylo to roku 1980, pamatuji to přesně, protože když jsme špendlíky chutnali, naši... celý příspěvek > | | Žluté trnky - "kulatější špendlík" bez příznaků šarky, 17.1.2017 To trochu překrucujete, pane krekaříčku. Pokud naštěpujete roub testovaný na PPV na zdravou podnož, pak hned po vyrašení zřejmě příznaky PPV mít nebude. Já jsem psal, že strom bez známek onemocnění neznamená odolnou odrůdu, pan Fiala pak uvedl,... celý příspěvek > | |
| | Natírání kmenu vápnem, 11.1.2017 Ano, to je ten prvotní důvod, proč se to dělá. | | Uzeni bucek, 10.1.2017 Velký rozdíl v tom asi nebude, resp. tím menší, čím déle bude maso ležet v láku. Nasolení 2-3 dny nasucho patrně urychlí průnik soli do masa a taky z něj odvede přebytečnou vodu (možná proto ta menší šťavnatost). Já solení nasucho nahrazuji... celý příspěvek > | | Vymrazování, 10.1.2017 Že voda zmrzne a líh nezmrzne, to zas není tak velké překvapení. | | Natírání kmenu vápnem, 10.1.2017 Otázka bílení stromů byla již víckrát probrána.
1. V minulosti se každoročně líčily hospodářské prostory vápnem, tak se stromy vzaly z jedné vody (kýblu) taky
2. Bílení stromům neuškodí, i ta trocha vápna se jim obbvykle hodí
3. Je to i jistá... celý příspěvek > | | Hruška neznámá, 4.1.2017 Na první force jsou typické Vienské. | |
|
|
|
|