Zdravím, myslím že v kombinaci s štěpkou ano. Právě druhý den udím poprve pomocí generátoru kouře. Já se inspiroval videem, kde předvádí toto zařízení a dávají tam štěpky s kombinací špalíků dřeva. Měl jsem jen štěpku, první den dobré (obsah vydržel 12 hodin), ale druhý den foukalo a rychle to spalovalo, zavřenou klapku na komíně jsem měl.
Proto jsem přidal naštípané špalíky velikosti jak se podařilo, přibližně 2,5 x 4 cm.
Není ovšem jedna konstrukce generátoru, já mám rouru asi o průměru 120 mm s lapačem kondenzátu a na začátku hoření zapínám komresorek. Konstrukci jsem okopčil na internetu. Nějaké to šroubení a kousky trubky. Někdo používá na generování kouře spirálu, také je další možnost, takový drátěný koš ve tvaru hl. ulity.Štěpka postupně uhořívá.
Na normální uzení, mám topeniště, ale snažím se vyudit studeným kouřem, proto generátor. Mám zděnou udírnu obloženou šamotem, používám pro kontrolu teploty el.spirálu asi jen 1000 - 1300W. Musím říct, že to v kombinaci s termostatem funguje dobře a zapíná při 18°C a po vypnutí dojde na teploměru hodnota 24°C.
Je to pokus, generátor jsem měl za den udělaný a náklady zanedbatelné. Maximálně zacpu díru do udírny, výhoda generátoru je ta, že můžete použít jakoukoliv krabici, bednu, udělat dveře a máte udírnu. Jak bude fungovat to je jiná a kdo nic nedělá, nic nepokazí.
S pozdravem Zdeněk z.a.m@seznam.cz