|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Cibule ze semena, 14.2.2012 Já zase letos po dlouhé době přidám k výsevu i nějaký řádek sazečky - kvůli dřívější sklizni. Brzy se spotřebuje, tak horší skladovatelnost nebude na škodu | | Jablečný kvas, 14.2.2012 Toto je první věta z Wikipedie:
Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinka) je druh kvasinky z oddělení vřeckovýtrusných hub, která se již od antiky používá při kvasných procesech v pekařství a pivovarnictví. Pivní kvasinka je tedy logicky jedním z... celý příspěvek > | |
| | Jablečný kvas, 13.2.2012 Samozřejmě. Podstatou pekařských kvasnic jsou pivovarské kvasinky. Podstatou kynutí těsta je obyčejné alkoholové kvašení | | Jablečný kvas, 13.2.2012 Ano, kvasí to a teče to. O tom není sporu. Je pravda, že přivést kvas rychle a v celém objemu ke kvašení je důležité, stejně tak je teplota mezi 15 a 20 stupni lepší než nad 20 či pod 10 st. Přesto si myslím, že přídavek zákvasu z... celý příspěvek > | | Postrikovac, 13.2.2012 Hmm, to je pěkná věcička, značkový stroj, kvalitní motor, přijatelná cena. Ale já bych ho fakt nevyužil. Na těch pár postřiků - kadeřavost, pilatka - to nemá cenu. a na strupovitost i obaleče jsem rezignoval. | | Chlapice, 13.2.2012 Nemám nic proti dobře míněn ým radám, ale jestli nechcete přijít o palec, potažmo o nohu, příliš se jimi neřiďte. Vaše noha není záhon brambor nebo zasazený stromek! Žádného z rádců nezajímá, jestli máte třeba cukrovku? S gangrénou raději... celý příspěvek > | | Jaká odrůda do chladnější vlhké půdy, 13.2.2012 Ať jste v okolí Brna kdekoli, určitě to není lokalita, kde by bylo na brambory příliš zima. Nepomůže, když zvolíte jinou odrůdu, spíš by pomohlo, kdybyste půdu hlouběji poorala nebo poryla a v sezóně řádky řádně nakopčila. To, že nemáte černozem,... celý příspěvek > | | Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 9.2.2012 Vypadá, jako bych se vymlouval, já ji v tom sklepě nenašel. Ono to bylo jen pár plodů, možná si je někdo vzal. | | Založení sadu - prosba o radu, 9.2.2012 Vzhledem k tomu, že jaro bude za 6 týdnů, kdežto podzim až za 3/4 roku, je asi o termínu výsadby rozhodnuto. Pravidelná zálivka jistě pomůže, ale většina stromků se ujme i bez ní, nerostou-li v písku. Pomoci může hydrogel na kořeny
| | Založení sadu - prosba o radu, 9.2.2012 Jako absolutní začátečník jste se zachoval bezchybně. Půdu jste vyhnojil a zoral, vybíráte odolné a rezistentní odrůdy.
Není škoda, máte-li místo na 50 stromů, zakládat čistě jabloňový sad?
| |
| | Jaká podnož?, 9.2.2012 Ano, Blenheimskou renetu jsem zrušil před lety, dnes soudím, že to byla možná chyba. Jako většina triploidů má Blenheimka jednu důležitou vlastnost. Když stromu dojdou živiny, nereaguje zmenšením plodů jako Coxovka či Parména, nýbrž zhoršením... celý příspěvek > | | Akumulátorová sekačka, 9.2.2012 Všechny akumulátorové stroje se postupem času rychle lepší. Vrtačky, brusky, pily, koneckonců i elektromobily. Na rovný nevelký, nízký trávník, pro člověka vyžadující pohodlí a nehledící na každou korunu to nemusí být špatná volba. Sám jsem ji ale v... celý příspěvek > | | Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 7.2.2012 Je to dilema. Na jedné straně jsme rádi za odolné Topazy, Rubinoly, Goldstary, Opály, Rozely, Lipna, Blaníky, na druhé straně voláme po starých jablkách s opravdovou chutí. A tak sortiment neustále tloustne, nehledě na prodávané sorty mimo něj.... celý příspěvek > | | Vytvořme společnou nazorovou degustaci starých odrud, 6.2.2012 Gustavovo trvanlivé bylo zajímavé, trvanlivé a chutné jablko bez větších nároků,, byť s menšími, nepříliš šťavnatými plody. Poslední větší strom jsem vykopal předloni.
Grávštýnské by se šlechtitelům, jako triploid příliš nehodilo.
| | Odrůda Burlat - máte zkušenosti?, 6.2.2012 Praskání je výsadou chrupek (což Burlat je), častěji těch pozdních. Burlat preská taky, ale díky rychlému zrání je větší šance, že unikne střídavě deštivému počasí. Na zavaření se, jako všechny chrupky vcelku hodí, ale Kordia je lepší. Červivět by... celý příspěvek > | |
|
|
|
|