Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zanedbaný sad - jak začít s řezem, 28.2.2012
Podle obrázků bych řekl, že stromy nejsou příliš staré a podle přírůstků, že jsou i slušně živené.  Zřejmě byly pravidelně a intenzivně řezané a tento řez náhle ustal.    Začal bych tím, že bych vyřadil stromy, které loni přeplodily,... celý příspěvek >
Prořezat švestku teď?, 28.2.2012
Je pravda, že ve vegetačním klidu se řeže snadněji a pupeny se tolik nevylamují.  Ořezané větve bez květů a lístků se taky lépe zpracovávají. Toť ale vše.    Ten "úsměvný" májový termín řezu broskvoní praktikují a pro... celý příspěvek >
Kalendář ovocného trhu 1909 Hrušky, 28.2.2012
Staré rolníky věru nepodezírám. A propos, oč je člověk stojící pod stromem přitažlivější než dřevěný vůz se senem?
Žlutá švestka - kde ji sehnat?, 28.2.2012
Ani já z Tipaly nadšený nejsem. Šarka je (zatím) na listech, ale plodnost, sladkost, konzistence   ani chuť není nijak výjimečná. Kdyby měly plody obyčejnou modrou slupku, považoval bych ji za nepříliš vydařenou odrůdu. V horší půdě si... celý příspěvek >
Kalendář ovocného trhu 1909 Hrušky, 27.2.2012
Možná Vaši pamětníci chyběli ve škole, když se učilo, že pod stromem je za bouřky nebezpečno.     U nás dobří hospodáři obvykle stihli před bouřkou dojet do stodoly. Pokud ne, tak raději dojeli za deště.  Celá fúra durch... celý příspěvek >
Prořezat švestku teď?, 27.2.2012
Já mám k pozdnímu řezu slivoní a peckovin obecně jiné důvody. Dřív jsem je paušálně řezal před květem nebo v květu. Častokrát mi ale úrodu slivoní, meruněk a broskví zničí pozdní jarní mrazíky (teoreticky i pilatka). Proto v posledních letech... celý příspěvek >
Poraďte jak a kdy a na co roubovat švestky, 27.2.2012
Já si myslím, že to špatně není. Pro Vaňkovu je myrobalán asi nejlepší.. Její růst, habitus stromu, pupeny i plodnost připomínají spíš pološvestku.    Myrobalány nebývaly doporučované pro pravé Domácí švestky, protože stromy na... celý příspěvek >
Priprava riadku na sadenie uhoriek, 27.2.2012
Nepochybuji, že je možné opakovaně pěstovat na tom samém mistě jednu plodinu více let. Viděl jsem tak pěstovat brambory pro dobytek, kukuřici ve Slušovicích, hlávkové aláty. Jaksi intuitivně se však snažím,  je-li to možné, plodiny... celý příspěvek >
Kalendář ovocného trhu 1909 Hrušky, 27.2.2012
Nu, nevím, jestli staří rolníci za bouřky schovávali sebe nebo vůz se senem pod vysoký strom. Tak hloupí, věřím, naši předkové nebyli.
Prořezat švestku teď?, 27.2.2012
Na podzim jste na ně zapomně správně. Peckoviny je lepší řezat v květu či zazelena.
Česnek a mrazy, 27.2.2012
Tomu úplně nerozumím.. Přiznám se, že jsem jarní výsadbu nezkoušel a docela by mě lákala. Při jarní úpravě pooraných záhonů bych nemusel brát ohled na osázená místa.    Což nejde vysadit na jaře stroužky zakoupené na podzim?
Možno už štepiť egreš?, 27.2.2012
Podle mě je už trochu pozdě. Ale zkuste to.
Postřehy z prvního uzení, 26.2.2012
Maso jste mohl nechat v láku (v soli) trochu déle. Uprostřed je ještě trochu neprosolené - došeda. Ještě výrazněji je to vidět na obrázku z 26.2. Pomoci může i nastříknutí.
Pomologie starých odrůd, 22.2.2012
To je moc hezká stránka, vytvořená s pravou německou důkladností. Vyobrazené plody jsou skutečně typické pro danou odrůdu a nenašel jsem jedinou chybně popsanou odrůdu (samozřejmě jen v těch, co znám, mnohé vidím poprvé). Je vidět, že... celý příspěvek >
Jakou atraktivní švestku pro děti, 20.2.2012
Škoda, že utichly zprávy o geneticky modifikované Honey Sweet
Další diskuze:  256257258259  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika