Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak a z čeho udělat podnože, 6.3.2012
Mohu se mýlit, ale měl jsem zato, že St.Julien má plody modré.
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 6.3.2012
Dřevo meruněk zatím namrzlé nevypadá. Doufám, že to nedopadne jako loni, kdy meruňky krásně odkvetly a zmrzly až 2centimetrové plůdky.
Prořezat švestku teď?, 6.3.2012
To trvá možná ještě déle. Ale mám jistotu, že jsou zralé a není je třeba vylupovat z oplodí. Švestky na kvas padají ostatně  ještě déle.    Dávná pranostika, že "ořechům je třeba namlátit, aby plodily" se vztahovala na semenáče.... celý příspěvek >
Prořezat švestku teď?, 5.3.2012
A píše se v této nebo v nějaké jiné knize, že řez lze nahradit otloukáním bidlem?     Osobně řez ořešáků neprovádím, stejně jako neprovádím řez dospělých třešní. Odstraňuji pouze větve, které překážejí -  např. průjezdu... celý příspěvek >
Okus stromu - ořešáku, 5.3.2012
Mám obavu, že jestli je strom olkousaný dokola a až na dřevo, bude jeho záchrana obtížná, ne-li nemožná.    Co se týče ořezání korunky, jak píše pan Josef, tu bych provedl v případě, kdyby byly poškozeny kořeny, aby se vyrovnal poměr mezi... celý příspěvek >
Broskyňa a vápnik, 5.3.2012
Přesně tak, jak píšete. Vápník je pro broskvoně důležitým bigenním prvkem, ale jeho přílišný nadbytek snášejí hůře než jiné druhy a trpí chlorózou.
Rubín zimní - čas roubovaní, 5.3.2012
Rubín Zmní není. Je jenom Rubín. A pak jeho barevné mutace (Bohemia, Bohemia Gold, Dark Rubín, Top Bohemia, jiné neznám). Pokud máte na cedulce napsáno Zimní, není to název, nýbrž informace, že Rubín patří mezi zimní odrůdy.    Na... celý příspěvek >
Uleželý hnůj, 5.3.2012
Čerstvý hnůj je v podstatě sláma s močí a výkaly. Během sezóny (ne přes zimu) k uležení stačí asi 3 týdny - dojde k zahřátí hnoje, částečné mineralizaci organických látek. Sláma se rozpadne tak, že její zbytky lze v hnoji rozpoznat, ale už se při... celý příspěvek >
Řez - poraďte, 5.3.2012
Vylomit - v tomto případě jsem měl na mysli to, co píšete výše: 4 až 5 pupenů z horní strany větve můžu dát pryč...    Tedy tím vylomením jsem měl na mysli dát pryč ty pupeny. Ale jak jsem napsal, u starého stromu to prakticky... celý příspěvek >
Řez - poraďte, 5.3.2012
Píšete: na zahradě máme dvě staré jabloně, které nikdy nebyly stříhány   Neumím si představit, jak na této staré jabloni vylamujete na kosterní větvi 4 - 5 pupenů za vlkem.  Vlky jsou výhony vyrůstající kolmo z kmene a silných větví - z... celý příspěvek >
Výchovný rez, 5.3.2012
Nepíšete, jak silně rostl terminál. Pokud vyrazil z terminálu bujný výhon, pak jste ho nechal oproti ramenům příliš dlouhý. Pakliže i terminál vytvořil stejně slabý přírůstek, byl nejspíš problém v ujmutí a zakořenění - slabé, porušené či namrzlé... celý příspěvek >
Tophit - medzištepenie, 5.3.2012
Neslyšel jsem o tom, sám jsem kupoval Tophit bez mezištěpení. Možná byl stromek v době dobývání ze školky příliš malý na prodej a o danou odrůdu nebyl velký zájem.Tak ji školkař přeštěpoval.
Řez - poraďte, 5.3.2012
Vyražení tolika vlků způsobil Váš "velmi výchovný řez". Zabránit tomu, aby vyrostly, úplně nejde, ale řez - ve Vašem případě nešlo o výchovný nýbrž zmlazovací,  měl být šetrný a postupný.  Nyní bych doporučil některé vhodně umístěné vlky... celý příspěvek >
Jak a z čeho udělat podnože, 5.3.2012
St. Julien jsem chutnal - u nás roste jako keř. Chutná něco mezi švestkou a myrobalánem - modré kuličky velikosti větších myrobalánů. Používal jsem taky jeho semenáče, rostly zřetelně slaběji než myrobalány, ale víc než semenáčky Wangheimky či... celý příspěvek >
Prořezat švestku teď?, 5.3.2012
Sám ste teraz potvrdil kratšiu dĺžku sezóny oproti teplým polohám.    Nic takového pan R netvrdil. O kratší sezóně v drsnějších polohách píšete pouze Vy, Paľo. A opět se trochu mýlíte.    I v zahradě existuje více druhů... celý příspěvek >
Další diskuze:  251252253254255>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika