|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Co patří a co ne do kompostu, 3.7.2012 O jedne věci se zde nemluvilo, do kompostu muže přijit i stara omitka nebo stavebni vapno, ALE NIKDY hydrat nebo dusikate vapno.
Já bych nebyl tak rezolutní. Jistě, dusíkaté vápno nikdo do kompostu dávat nebude - už kvůli jeho ceně. Nakonec by si... celý příspěvek > | | Meruňka málo kvete, 2.7.2012 Myslím, že je hnojená příliš (hlavně dusíkem) a roste do dřeva. Zkuste ji pro změnu nehnojit a po sklizni nezkracovat. Případný řez nechejte na jaro až strom pokvete nebo odkvete. Můžete pak při řezu zohlednit ponechání květů, resp... celý příspěvek > | |
| | Merunky slivone maji velke tenke prirustky, 2.7.2012 Bujný růst bývá způsoben příliš hlubokým předjarním řezem. Tenké dlouhé výhony mohou být dány odrůdou nebo nedostatkem světla u husté výsadby, který nutí výhony k vytáhlému růstu.
Napravit to lze vcelku snadno - letním řezem. Příli... celý příspěvek > | | Vymývaní postřikovače, 2.7.2012 Já tedy nevím.. Ale když se kouknu, co stojí malý levný postřikovač (nějajkou stokorunu) tak když si vezmu cenu vody, času, saponátu, rizika neúplného vymytí, tak bych si určitě nechal jednu nádobku jen na herbicid. Nota bene, kdybych neměl na... celý příspěvek > | | Černý rybíz, usychání větví, 1.7.2012 Ano. Životnost rybízových stromků se udává 8-12 roků. Jenže Terka uvádí, že má keř a ten se při pravidelném zmlazování bez problémů dožívá 40 i více roků. Myslím, že buďto byl zmalzovací řez zanedbán, nebo má keř poškozené kořeny a proto netvoří... celý příspěvek > | | Rez hrušňová, 1.7.2012 V každém léčení - humánním, vceterinárním i rostlinolékařském platí, že lék pokud není správně indikovaný je kontraindikovaný. A postřik je pro stromy lék. Tedy každá chemická látka má - kromě svého kýženého účinku - taky vedlejší nežádoucí... celý příspěvek > | | Nově zasazená jabloň neroste, 1.7.2012 Černé skvrny na kmínku neumím identifikovat. Z obrázku není poznat, jde-li o nekrózu až na dřevo nebo nějakou neškodnou povrchovou saprofytickou čerň. To by poznal zadavatel, kdyby nehtem jednu skvrnku setřel či odrýpnul.
| | Třešínky, 1.7.2012 Já bych souhlasil s větou o černých přezrálých třešních jako podmínce opravdu dobré třešňovice. To je, myslím, pravda.
Myšlenka, že lze vyrobit špičkovou pálenku z podprůměrného kvasu, je ovšem mimo realitu.
... celý příspěvek > | | Nově zasazená jabloň neroste, 1.7.2012 Podle mě stromek až tak závažnou chorobou netrpí, pouze horší péčí. Nevíme, do jak připravené půdy byl vysazen, víme, že nebyl správně ostříhán a víme, že nebyl uvázaný ke kůlu.
Mám stejné zkušenosti jako Radouš a Rony,... celý příspěvek > | | Rez hrušňová, 1.7.2012 Tady musím souhlasit s Paľem:
"Preto zatiaľ jediná účinná ochrana je včasný jarný postrek hrušní prípravkami s obsahom účinných látok..."
Na druhé straně opakovaně nemohu souhlasit s Petrem z P.:
Já bych ale nikomu... celý příspěvek > | |
| | Růstový stimulátor, 28.6.2012 Minulý týden jsem se účastnil promoce na MZLU a tak jsem se shodou okolností čerstvých zemědělských inženýrů poptal na používání hnojiv a stimulátorů. Odpovědi byly překvapivé. Velkoprodukce - na rozdíl od zahrádek - probíhá až na... celý příspěvek > | | Papasan, 28.6.2012 Skladovat nemusím, ale každý kus, nábytku občas zavazí a je dobré, když jde někam šoupnout..
| | Papasan, 28.6.2012 Hrůza, už nikdy více. Vyzkoušel jsem - je to nevzhledné, drahé, nepohodlné, neskladné, netrvanlivé.. Jak to vůbec může někdo dovážet! Naštěstí dobře hoří. | | Rez hrušňová, 28.6.2012 Proti rzi hrušňové jsem nikdy chemicky nezasahoval. Třebaže se choroba u nás vyskytuje, postižení nebývá nikterak kalamitní. Vím, že jindě na tom jsou hůř. Pokud bych ale stříkal, tak před květem, kdy ještě chorobu "není... celý příspěvek > | | Ovocné keře, 28.6.2012 Zbytek podnože v kořenech angreštu (nebo špatně kořenícího rybízu) má dva možné osudy:
1. Vyhání vlastní výhony, které prorůstají keřem. Dělá mi to podnožový rybíz v Heinemanově pozdním.. Naštěstí má trochu jiný habitus, tak je lze najít a... celý příspěvek > | |
|
|
|
|