Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co je to za slivon?, 15.8.2012
Nejspíš to bude žlutý myrobalán.  Je to ale víc keř než strom. Poznalo by se to přesněji, kdybyste přidal fotku větvičky s listy a plody. Do kvasu se to samozřejmě přidat dá. V Boskovicích -  Šmelcovně z něj vyrábějí kultovní destilát... celý příspěvek >
Oullinská renglóda, 15.8.2012
Kdysi jsem z Nancyské mirabelky vyráběl pseudomeruňkový džem. Barvou i chutí byl těžko k rozeznání. Pravda, ten meruňkový - pokud jej dlouho nevaříte, je lepší, ale jen o chlup. Co Nancyské trochu vyčítám, je že buďto zaplodí tak, že se to nedá... celý příspěvek >
Vodnate pupinky na rukou, 14.8.2012
Možná některá z forem impetiga
Zelená renkloda - uschla, 14.8.2012
Ono to nebude tak jednoznačné. Jednak Zelená renklóda je rovněž cizosprašná a potřebuje opylovače. Nevím, jestli je Althanova náročnější na pěstování, mám obě odrůdy na jednom 25 letém stromě. Althanova je zdravá, větve Zelené prosychají a odumírají.... celý příspěvek >
Jahody - přesazení a plození, 14.8.2012
Poprosil bych zkušené jahodáře na fóru - např. paní Lídu o radu. Většina záhonů, co mám, se na podzim najednou zorají malým traktůrkem. U česneku je to v pohodě,, ten vysadím až po zorání. Ale s jahodami je problém. Řešil jsem jej dosud tak, že... celý příspěvek >
Pálení z hrušek, 14.8.2012
Je to v podstatě jedno, důležité je, aby kvas byl tekutý - kousky hrušek plavaly v nějaké šťávě. Výhodou drcení je lepší ztekucení ovoce, nevýhodou možnost nežádoucího podrcení jader a napěnění - provzdušnění drti. Samotné pokrájení plodů zase nemusí... celý příspěvek >
Drtička na jablka, 13.8.2012
Můžete být bez obav. vodu nepropouští, navíc při rotaci nože je hmota odstřeďována k okrajům. Ten větší stroj vlastním, není bez chyb, ale má řadu dobrých vlastností. Výhody: 1. Obrovský výkon. 15 kg bedna je podrcena za pár vteřin 2.... celý příspěvek >
Cosi jako švestka, 10.8.2012
Mohl by to být jistě i myrobalán. Ale na fotce v koruně mi chybí typické nasazení plodů v řadě (rukávcích), ne zcela typické pro myrobalán jsou listy a nakonec i ojínění plodů.  Šlechtěné kultivary myrobalánů, ať ty slovenské (Klasik,... celý příspěvek >
Cosi jako švestka, 10.8.2012
Hmm, tak planá trnka to není, na ni je to moc velké. Myrobalán nejspíš taky ne.    Může jít o semenáč libovolné slivoně nebo nějakou z mnoha krajových odrůd nazývaných místními názvy (praskule, kulovačky...). Nebo Bryská, ale ta by... celý příspěvek >
Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 10.8.2012
To, co píše Rony o řapíku je samozřejmě pravda, ostatně doporučuje to každá příručka. Přiznám se ale, že od ponechávání řapíků pomalu upouštím, zejména v případech, kde nemám dostatek kvalitních jednoletých oček. Vedou mě k tomu tyto důvody: 1.... celý příspěvek >
Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 10.8.2012
Višně a třešně se štěpují na ptáčnice, mahalebky a další třešňové podnože (Colt, Gisela 5, planá višeň, aj). Na myrobalán a švestku Vám třešně nejspíš nechytnou.      V ovocnářské praxi většina ovocných druhů očkuje (jabloně,... celý příspěvek >
Drtič na ovoce, 10.8.2012
Použít na drcení jablek tato řezačka (v podstatě struhadlo) je samozřejmě možné. Že není z nerezu, nevadí, ztráta C vitaminu v kvasu Vám nemusí vadit. Spíš bych zvážoval, jestli si ho pořizovat v případě, že by nesloužil k ničemu jinému než 1x do... celý příspěvek >
Cosi jako švestka, 10.8.2012
Přiznám se, že myrobalány existují ve více barvách (nejčastěji žluitý a červený), ale v černé či tmavomodré barvě jsem ho neviděl. Čímž netvrdím, že neexistuje.  Tmavě modré plody mívají jiné slivoně, např. St. Julien.
Houbička na jabloni, 9.8.2012
Poradit Vám neumím.  Choroš jistě stromu neprospívá a je známkou, že dřevo není úplně zdravé. Nicméně houba stejné velikosti, tvaru a barvy vyrůstá každoročně na kmeni jedné mojí staré jabloně už asi 20 let. Strom se přitom... celý příspěvek >
Bylinky do palenky, 8.8.2012
Můj názor je, že je-li ovocný destilát dobrý, jakékoli přísady a byliny mu jen ublíží. A jestli dobrý není, pak něco skryjí, ale špičku z něj nevyrobí.    Není marné do dobré, ale chuťově nevýrazné pálenky přidat pár lístků máty a... celý příspěvek >
Další diskuze:  231232233234235>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika