|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Co je to za slivon?, 15.8.2012 Nejspíš to bude žlutý myrobalán. Je to ale víc keř než strom. Poznalo by se to přesněji, kdybyste přidal fotku větvičky s listy a plody. Do kvasu se to samozřejmě přidat dá. V Boskovicích - Šmelcovně z něj vyrábějí kultovní destilát... celý příspěvek > | | Oullinská renglóda, 15.8.2012 Kdysi jsem z Nancyské mirabelky vyráběl pseudomeruňkový džem. Barvou i chutí byl těžko k rozeznání. Pravda, ten meruňkový - pokud jej dlouho nevaříte, je lepší, ale jen o chlup. Co Nancyské trochu vyčítám, je že buďto zaplodí tak, že se to nedá... celý příspěvek > | |
| | Vodnate pupinky na rukou, 14.8.2012 Možná některá z forem impetiga | | Zelená renkloda - uschla, 14.8.2012 Ono to nebude tak jednoznačné. Jednak Zelená renklóda je rovněž cizosprašná a potřebuje opylovače. Nevím, jestli je Althanova náročnější na pěstování, mám obě odrůdy na jednom 25 letém stromě. Althanova je zdravá, větve Zelené prosychají a odumírají.... celý příspěvek > | | Jahody - přesazení a plození, 14.8.2012 Poprosil bych zkušené jahodáře na fóru - např. paní Lídu o radu. Většina záhonů, co mám, se na podzim najednou zorají malým traktůrkem. U česneku je to v pohodě,, ten vysadím až po zorání. Ale s jahodami je problém. Řešil jsem jej dosud tak, že... celý příspěvek > | | Pálení z hrušek, 14.8.2012 Je to v podstatě jedno, důležité je, aby kvas byl tekutý - kousky hrušek plavaly v nějaké šťávě. Výhodou drcení je lepší ztekucení ovoce, nevýhodou možnost nežádoucího podrcení jader a napěnění - provzdušnění drti. Samotné pokrájení plodů zase nemusí... celý příspěvek > | | Drtička na jablka, 13.8.2012 Můžete být bez obav. vodu nepropouští, navíc při rotaci nože je hmota odstřeďována k okrajům. Ten větší stroj vlastním, není bez chyb, ale má řadu dobrých vlastností.
Výhody:
1. Obrovský výkon. 15 kg bedna je podrcena za pár vteřin
2.... celý příspěvek > | | Cosi jako švestka, 10.8.2012 Mohl by to být jistě i myrobalán. Ale na fotce v koruně mi chybí typické nasazení plodů v řadě (rukávcích), ne zcela typické pro myrobalán jsou listy a nakonec i ojínění plodů. Šlechtěné kultivary myrobalánů, ať ty slovenské (Klasik,... celý příspěvek > | | Cosi jako švestka, 10.8.2012 Hmm, tak planá trnka to není, na ni je to moc velké. Myrobalán nejspíš taky ne.
Může jít o semenáč libovolné slivoně nebo nějakou z mnoha krajových odrůd nazývaných místními názvy (praskule, kulovačky...). Nebo Bryská, ale ta by... celý příspěvek > | | Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 10.8.2012 To, co píše Rony o řapíku je samozřejmě pravda, ostatně doporučuje to každá příručka. Přiznám se ale, že od ponechávání řapíků pomalu upouštím, zejména v případech, kde nemám dostatek kvalitních jednoletých oček. Vedou mě k tomu tyto důvody:
1.... celý příspěvek > | |
| | Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 10.8.2012 Višně a třešně se štěpují na ptáčnice, mahalebky a další třešňové podnože (Colt, Gisela 5, planá višeň, aj). Na myrobalán a švestku Vám třešně nejspíš nechytnou.
V ovocnářské praxi většina ovocných druhů očkuje (jabloně,... celý příspěvek > | | Drtič na ovoce, 10.8.2012 Použít na drcení jablek tato řezačka (v podstatě struhadlo) je samozřejmě možné. Že není z nerezu, nevadí, ztráta C vitaminu v kvasu Vám nemusí vadit. Spíš bych zvážoval, jestli si ho pořizovat v případě, že by nesloužil k ničemu jinému než 1x do... celý příspěvek > | | Cosi jako švestka, 10.8.2012 Přiznám se, že myrobalány existují ve více barvách (nejčastěji žluitý a červený), ale v černé či tmavomodré barvě jsem ho neviděl. Čímž netvrdím, že neexistuje. Tmavě modré plody mívají jiné slivoně, např. St. Julien.
| | Houbička na jabloni, 9.8.2012 Poradit Vám neumím. Choroš jistě stromu neprospívá a je známkou, že dřevo není úplně zdravé. Nicméně houba stejné velikosti, tvaru a barvy vyrůstá každoročně na kmeni jedné mojí staré jabloně už asi 20 let. Strom se přitom... celý příspěvek > | | Bylinky do palenky, 8.8.2012 Můj názor je, že je-li ovocný destilát dobrý, jakékoli přísady a byliny mu jen ublíží. A jestli dobrý není, pak něco skryjí, ale špičku z něj nevyrobí.
Není marné do dobré, ale chuťově nevýrazné pálenky přidat pár lístků máty a... celý příspěvek > | |
|
|
|
|