|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je to Jonalord?, 26.9.2012 U nás nemá tak výrazné lenticely. A neosluněné plody nebývají celočervené. | | Kvasenie Mirabeliek, 24.9.2012 Patrně ano. Druhou možností je pokusit se o dokvašení zbylých procent Kvas z mirabelek je ale o dost choulostivější než švestkový, takže bych ty procenta raději obětoval | |
| | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 24.9.2012 To je pravda, Kids se dá sklízet dříva s Bláhovkou se ve skladovatelnosti měřit nemůže, zejména v letech, kdy méně zaplodí. Zato má větší a atraktivnější plody | | Kdo ví, co to bylo tenkrát za višně, 24.9.2012 Morellenfeuer možná není tak ostře kyselá jako Morela pozdní, Ostheimská nebo Fanal, ale oproti těm maďarským - Ujherty či Erdi přeci jen kyselejší je. To ale, myslím, nevadí, jen málo višní se sní přímo, většina slouží na šťávy, vína a jiné... celý příspěvek > | | Kvasenie Mirabeliek, 24.9.2012 Tichý kvas může znamenat, že ustalo bouřlivé kvašení, ale ještě to dokváší. Zkuste podržet nad hladinou hořící svíci. Jestli zhasne, můžete ještě nechat kvasit. | | (Báječná) Bláhova oranžová reneta, 24.9.2012 Typickou a nejlepší chuť Bláhovky dají (asdpoň u nás) plody plně vyzrálé, sklizené co nejpozději. Je možné, že o něco dříve sklizené plody v dobrém sklepě vydrží o něco déle, ale sám to nemohu potvrdit (ve sklepě mám na podzim příliš... celý příspěvek > | | Redlove, 24.9.2012 Vzrůst je dán především podnoží. Red Love se množí na M9, takže z nich budou skutečně malé tvary (zákrsky, vřetena). Samotná vzrůstnost odrůdy bude nejspíš průměrná. | | Řez švestek, 20.9.2012 Suché větve by se měly vyřezávat do zdravého dřeva, aby se rány mohly zacelit. Takže je vlastně jedno, jestli vyřezáváte větve suché nebo živé. Lepší je to v květu, právě proto, že hojivé procesy mohou začít okamžitě po řezu, což je žádoucí.... celý příspěvek > | | Seženu Táboritu?, 20.9.2012 Nemůže se jednat o novou odrůdu Tábor (Rubín x Prima)? Sám jsem ji nejedl, ale údajně je chuťově dobrá, vzhledná a taky rezistentní.
| | Kolko odobrat metylalkoholu, 20.9.2012 Destilací ovocných pálenek nikdy nikdo nevyrobí produkt s takovým obsahem metylalkoholu který by byl nebezpečný
Pane Davide, máte jistě pravdu, to ale nikdo nezpochybňuje. Ale jsou tu dotazy ve smyslu - "dá se přepálením vyspravit denaturovaný... celý příspěvek > | |
| | Slivoň President, 20.9.2012 Petře, jsou to krásná slova. Myslím, že jsi zakladatelem nového literárního směru "Lyrická peckovinová próza"
Ještě doplníme trochu veršů a budeme mít i poezii. Například:
Bojoval bych ohněm, mečem
s hnilobou... celý příspěvek > | | Nakládání masa - problém, 19.9.2012 Plastový kyblík, který má vyražený znak, že je vhodný na potraviny je bez rizika. Smaltovaný hrnec lze použít, je-li smalt neporušený. Nerezový hrnec lze použít taky. | | Teleskopicka tyc na zber ovocia - aspon 5 m dlha, 17.9.2012 Trhat jablka ve výšce 5-6 metrů ze země teleskopickým trháčkem je teoreticky možné, ale v praxi nikoli. Jedině snad na dotrhnutí posledních několika plodů nedosažitelných ze žebříku. Používám Wolf Garten, ale tyč je kratší.
| | Redlove, 17.9.2012 To docela chápu. Když člověk něco opravdu chce, rád odpustí lecjaké nedostatky.
Kvalita těchto odrůd od S, které jsem měl možnost vidět byla nedobrá. Jednalo se o jednoleté špičáky bez korunky, takové by slušný obchod ani neměl... celý příspěvek > | | Poznáte co je to za hrušku?, 17.9.2012 Merodova? | |
|
|
|
|