Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Matčino, 15.10.2012
Skutečně,  dužina Matčina je žlutější než u většiny ostatních odrůd (snad krom Breuhahnova) a je na jablko až nápadně sladká. Šťavnatost její je jen průměrná a skladováním se stává spíš sušší. Bílá navinulá dužina bude patřit zřejmě jiné... celý příspěvek >
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 15.10.2012
...jinými slovy:  v Juralu Katinku a Hanitu neměli nebo mu je nedali...
Jabloň Fenix, 15.10.2012
Vypěstoval jsem jen 1 plod, takže hodnotit nemůžu. P. Kumšta píše, že odrůda není rezistentní proti strupovitosti a skladovatelná je  do února. Těmito vlastnostmi by zhruba odpovídala Rubínu. Jak to bude s plodností, velikostí a chutí, to se... celý příspěvek >
Povlak na jablku, 15.10.2012
Jablkům nic není, je to jen vzhledová vada. Vznikla zahojením porušené slupky nezralého plodu. To může vzniknout více způsoby - mechanicky (např. kroupami),  mrazem, škůdci (obaleč jabloňový, pilatka jablečná, zobonoska ovocná, aj.). Odborník by... celý příspěvek >
Karola, 15.10.2012
Jó to je pravda. Ovšem uvědomme si, že odrůda byla vyšlechtěna 1929, doporučena k pěstování 1953 a v Malé pomologii z roku 1969 uvedena mezi odrůdami perspektivními (!). To se jim to píše, když mohou čerpat z 40iletých zkušeností německé... celý příspěvek >
Bříza, 15.10.2012
Můj osobní názor je, že na malou zahrádku bříza nepatří. Když ji budete každoročně ořezávat, tak ji možná s obtížemi v jisté velikosti udržítě, ale má to smysl?
Topaz, 15.10.2012
Liší se především vzhledem a chutí. Topaz červenožlutě žíhaný, Goldstar zelený, později žloutne. Chuť Goldstaru sladká, Topazu víc dokysela. Oba chuťově výborné.    I na Vysočině budou roky, kdy přinesou skvělé ovoce. Ale nemusí tak být... celý příspěvek >
Jak poznám stromek jabloně - zákrsek?, 15.10.2012
To je jen akademická debata. Podobně jako spor o meloun - ovoce či zelenina. Pěstuje se na záhonu coby jednoletá tykev, tedy se bere za zeleninu. Ale jí se jako ovoce, přidává se do ovocných salátů, pálí se z něj ovocný destilát.   Stejně... celý příspěvek >
Kdy si mám nachystat rouby a kdy je nejlepší čas na roubování meruněk?, 12.10.2012
Já bych to dělal co nejdřív - tak počátkem března kopulací na jednoleté co nejsilnější letorosty stejně silnými rouby na nejvyšší místo korunky. Ujímavost by měla být dobrá.
Plastová nádrž v kleci - montáž do země, napojení, 11.10.2012
A proč ji chcete obetonovat, když je v kleci?
Amfora nebo Blanka opylovači?, 11.10.2012
Vůbec bych to neřešil a počkal, až hrušeň zakvete. Jsem si jist, že přinese i plody a bude po problému. Obě jsou dobré.
Třešňový týden, 11.10.2012
U jádrovin to není tak jednoduché. Peckoviny se sklízejí až na výjimky v ideální konzumní zralosti, pouze pro účely dopravy a trhu o pár dní dřív. U některých odrůd jádrovin je ve sklizni rozdíl, jestli je chceme uskladnit nebo co nejdříve jíst. A to... celý příspěvek >
Třešňový týden, 11.10.2012
Existuje ovoce nepříliš náročné na teplo - např rybíz. Doba jeho zrání se příliš neliší v jednotlivých lokalitách ani v jednotlivých letech. U třešní je to jinak. Zažil jsem roky s teplým jarem, kde i u nás se Rychlice a Rivany sklízely - tak jak se... celý příspěvek >
Co na zahradu, 11.10.2012
Hryzec je jen jeden z důvodů a ne ten hlavní, proč používám výhradně semenné podnože. Zahrada je v severním svahu koryta nějaké pravěké řeky, jen s nízkou vrstvou jílovité ornice. Stromky jsou navíc vysázeny na místě vykáceného starého... celý příspěvek >
Co na zahradu, 10.10.2012
Dravce sice vločkami se sádrou neohrozíte, zpěvné ptactvo však ano.
Další diskuze:  221222223224225>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika