|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Maliny, 24.10.2012 Loni na podzim jsem zasadila " Polku" a letos jsme neměli jenom pár plodů, ale neúnavně plodila od léta až doteď nádherné velké plody- nevím, jestli je tahle odrůda opravdu tak vynikající, ale ostatní maliny, co mám, se k ní nedají přirovnat.... celý příspěvek > | | Nať z paprik - zarýt nebo spálit?, 24.10.2012 Taky je kompostuji. Není problém, že by se nerozložily | |
| | Prodej stromků, 24.10.2012 Nevím, má-li prodejce právo zatajovat, odkud stromky má. Já bych využil svého práva si od něj takový stromek nekoupit.
Někdy je to proto, že stromky pocházejí z Polska, což některé zákazníky odradí.
| | Bláhova a coxova reneta - srovnání, 24.10.2012 Tu informaci z literatury o Coxovce a Wageneru známe, o ní nikdo nepochybuje. Sám Bláha psal, že pyl na květy přenášel ve dnech, kdy sovětská vojska osvobozovala jeho rodné Libovice. Diskuze se vedla nad tím, že plod Bláhovy oranžové nevykazuje znaky... celý příspěvek > | | Omlazení sadu, 23.10.2012 Starší stromy, krom řezu, potřebují také výživu. Zejména ty, které řežeme a zmlazujeme. Staré zanedbané stromy příliš nepřirůstají, čímž šetří živinami, kterých mají za ty roky nedostatek. Zmlazovacím řezem podnítíme strom k tvorbě mladého dřeva, ale... celý příspěvek > | | Vyvětvovací pila, 23.10.2012 Nu, větve 20 cm v průměru prořezávám v koruně málokdy. A na takové už bych asi vylezl. Benzínovou Stihlku na tyči jsem měl půjčenou - je to dobré, ale přijde mi to zbytečné, při řezu se tolik nechodí jako třeba při sečení trávy, takže... celý příspěvek > | | Vyvětvovací pila, 23.10.2012 Máte někdo zkušenosti s elektrickou, motorovou nebo akumulátorovou pilou na (teleskopické) tyči? Čím dál míň se mi chce lozit s pilou po stromech. | | Třešeň Burlat podnož Colt, 23.10.2012 Jestli píšete:...že půda je tu špatná, navážka, hodně sucho,..., tak raději zapomeňte na slaběrostoucí podnože a volte ptáčnici. Ani na ní nebude koruna stromu extra velká | | Uskladnění mrkve, 22.10.2012 Raději do sklepa, na půdě obvykle přes zimu mrzne. | | Naše hruška královská má problém, 22.10.2012 Bebí na hrušni má na svědomí babi, co vysadila jalovce. Dvěstě metrů nestačí, choroba se přenese i z větší dálky. Odrůda Hruška královská neexistuje
| |
| | Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 22.10.2012 To jsou příliš silná slova. Není nejmenší problém stromky vysadit a počkat, až zakvetou - ono se to uvidí. V době prvních úrod jsou stromky natolik mladé, že lze snadno vroubovat do koruny opylovače. | | Mrazuvzdornost jablek pro uskladneni, 22.10.2012 Třebaže nevím, co znamenají slova necahl a kalvitu, jablkům by noční mráz 4oC ublížit neměl. | | Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 22.10.2012 Třešně jsou až na výjimky cizosprašné, proto je nutné pro správné opylení pěstovat vždy alespoň dvě různé odrůdy. Není ale výjimkou, že kulturní odrůdu opylí i třešeň planá, nebo dokonce višeň.
(konev.cz) | | Višeň Favorit jako opylovač třešně?, 22.10.2012 Docela běžně se stává, že třešeň nemá žádné plody. U nás se to stalo letos. Ale opylením to obvykle není, spíš mráz. Naopak znám několik třešňových stromů, kde nadohled od nich žádná jiná nestojí (ani višeň), přesto normálně plodí. | | Bláhova a coxova reneta - srovnání, 22.10.2012 S panem Fidlou musím souhlasit, ano, chuť, konzistence dužiny i barva Bláhovky skutečně Matčino taky připomíná. Mě k myšlence Oldenburgova vedla především skutečnost, že se ke křížení používalo Oldenburgovo před lety velice často (v NDR... celý příspěvek > | |
|
|
|
|