Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 5.2.2013
Moje zkušenost s olomouckým stánkovým prodejem (a nejen tam) je stejná. V lepším případě je odrůda napsána prodejcem na cedulku. O podnoži nic, o registračním čísle, jakosti, atd už vůbec nic.     Chápu, že to pro... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 5.2.2013
Při průměrné ceně 150-200 Kč za stromek? I ta nejlevnější čínská trička za 50 Kč jsou vybavena nášivkou s informací o druhu materiálu a teplotou praní. Vydrží déle než samotné tričko a kupodivu to problém není.    Když vidím způsob, jak... celý příspěvek >
Trvanlivé jmenovky s odrůdami, 4.2.2013
Ano, slyšel jsem, že jmenovky na stromcích nejsou vyrobeny z papíru,. nýbrž z čehosi trvanlivějšího než je papír. Nicméně trvanlivost té hmoty je i tak kratší než životnost stromku. Navíc, co je platná relativně trvanlivá cedulka, když nápis je za... celý příspěvek >
Je to zajímavé. My se tady předháníme v nápadech na výrobu cedulek, které nás nepochybně přežijí. Profesionální školkaři přitom dál opatřují své výpěstky papírovými jmenovkami potištěnými textem, který do roka spolehlivě vybledne. Málem bych řekl, že... celý příspěvek >
Sakra, to to letí!  Nastříhané hliníkové obdélníčky provrtám stojanovou vrtačkou naráz po cca 30 kusech. Při roubování (sázení, řízkování, očkování) napíšu údaj na plechovou (nebarvenou) stranu cedulky. Po ujmutí roubu vyryju (dřív panelovým... celý příspěvek >
Ano, gravírovací pero s vibrujícím hrotem mám taky. Ale do eloxovaného plechu se s ním neryje dobře.  Sice udělá do plechu dolíčky, ale nedokáže dobře obrousit barvu, aby nápis byl viditelný i z dálky.  Ze stehného důvodu jsem zrušil kovové... celý příspěvek >
Jakub Fisher - odrůda jabloní, 4.2.2013
Ty rouby z Litoměřic jsem naštěpoval. Strom plodí veliká jablka pěkného vzhledu a uspokojivé chuti ale je to odrůda spíš pozdně letní až raně podzimní. V době zralosti dost padají. Blíže o odrůdě včetně mých fotek zde.
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.2.2013
Nazval bych je spíš konkurenčními výhony. Letorosty vyrostlé kolmo vzhůru 10cm před koncem větve - tedy na samém povrchu koruny -  jsou vyzrálé úplně stejně jako jiné. Jako vlky bych nazval kolmé výhony vyrůstající z kmene nebo silných... celý příspěvek >
Uskladnění usušeného ovoce, 1.2.2013
Jak máte vyřešeno plnění těch lahví - např. sušenými houbami či ovocem? Napadá mě jednomu šroubovacímu víčku uříznout dno, další stejné lahvi taky, obojí použít jako trychtýž přišroubovaný k hrdlu plněné lahve. Nebo jinak?    Není problém... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 1.2.2013
Když nenajdu letorost na povrchu koruny (nebo se k němu nemohu vyšplhat), používám k roubování taky vlky a vcelku v pohodě.   Jinak přesně nevím, co má pan Antonín na mysli. Vlky na koncích větví s dobře vyzrálým dřevem - to podle mě... celý příspěvek >
Plíživá vytrvalost starých odrůd, 31.1.2013
Ano, vídáme takové stromy, kdy nad zemí se ve výšce 3/4 metru rozbíhají šikmo vzhůdu větve síly mužských stehen a koruna má 5 metrů v průměru. Na druhé straně existují 50ileté stromky s tenkým 2 metry vysokým kmínkem a korunou velikosti a... celý příspěvek >
Výsledky degustace 30.11.2011 v ÚKZÚZ stanice Lysice, 29.1.2013
urcite bych se neridil vysledky degustace z jihu CR, jelikoz jsem ze severu... To nemusíte řešit. V ČR nehraje lokalita sever - jih žádnou roli. Na severu v Litomeřicích je určitě tepleji než třeba v JIhlavě, Žďáru, Třebíči, Vimperku...
Angeleno, 29.1.2013
Což o to, přidání jablka jako zdroje etylénu k dozrávajícím rajčatům, hruškám, aj je známá a používaná věc. Jablka urychlí dozrání, ale nedodají chybějící látky, o které ovoce přišlo kvůli předčasné sklizni (to je ten kumšt, odlišit plody podtržené... celý příspěvek >
Nove Pluoty kombinuju jedinečnu chut marhule a slivky, 28.1.2013
Velmi pěkný je Vítkův obrázek, ukazující, že např. japonské slivoně tu byly prodávány již před válkou. Dnes jsou znovuobjevené jako něco nového. Myslím si, že tak, jako před lety, jejich vlna pomine a prosadí se naše švestky, slívy, mirabelky a... celý příspěvek >
Odkopek hrušně, 25.1.2013
Plané hrušně běžně odkopky tvoří, zejména ty staré. Tuto vlastnost si podrží i stromek naštěpovanmý na takovém odkopku. Ale jak psal Ing. Fidla, je-li stromek mladý a dobře živený, tendence k podrůstání bývá malá. Podstatně menší než třeba u... celý příspěvek >
Další diskuze:  206207208209210>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika