Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Už postřik na kadeřavost?, 3.3.2013
Co se týče smáčedla. 1. Lepší omyvatelnost v přítomnosti saponátu souvisí především v emulgaci tuků a tím jejich převedení do vodorozpustné formy. Soudím, že velký rozdíl v trvanlivosti vodného postřiku s a bez smáčedla na stromě nebude. 2.... celý příspěvek >
Hornobělská "25", 27.2.2013
Pěstoval jsem Red Delicious, Sterking, Starkrimson a Red Spur Delicious. Ale je to už dost dávno. Ať si říkala literatura co chtěla, mně ty hranaté plody s tuhou slupkou žlutou dužinou a nahořkle sladkou chutí chutnaly. A to natolik, že to byly naše... celý příspěvek >
Hornobělská, 27.2.2013
Je třeba se zbavit mýtu, že pěstitelské podmínky pro ovocné stromy jsou přímo úměrné nadmořské výšce. Ano, mohou být lokality, kde tato linearita platí - např. rovina v Podunajské nížině, rovina na Hané a pak nějaká náhorní plošina. Ale na... celý příspěvek >
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 26.2.2013
Molies Delicious Vám vydržel doteď?
Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 26.2.2013
Mám docela hloupý ndotaz. Co Vás vede k tomu, klíčit a vysévat jadérka již v prosinci?    Já je vysévám až v době, kdy se seje první zelenina - do truhlíků ve skleníku. Při velikosti asi 10 cm semenáčky rozesazuji do... celý příspěvek >
Hornobělská, 25.2.2013
Článek pana Fischera je inspirativní, ale třeba si uvědomit, že zkušenosti z jedné lokality nelze paušálně aplikovat všude a že ani v Horní Bělé nestihnou vyzkoušet úplně všechno. Určitě se nevzdám svých oblíbených odrůd, jako Delor, Kids Orange,... celý příspěvek >
Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 25.2.2013
To je sice dobrá rada, ale těžko se podle ní radit. Chceme-li nepřestárlý stromek, musíme si uvědomit, že naštěpovaná část, ze které bereme jablka na semena (jaderničky, Northern Spy, Croncelské, Antonovky) je z matečného stromu desítky i stovky... celý příspěvek >
Já bych je přemístil z mrazáku do lednice. Ostatně zanedlouho se budou vysévat.
Tady nejde o to, proč strkáme fazole do mrazáku - já to před uložením dělám taky. Případné škudce to zabije a klíčivost (na rozdíl od ošetření teplem či mikrovlnkou) nenaruší. Požadavek zněl, zda mráz neublíží jadérkům jabloní. Myslím si, že ne,... celý příspěvek >
Ono asi nelze zkušenosti s fazolemi automaticky aplikovat na stromy. Semena luskovin můžete vyluštit, zasadit a hned vyklíčí.Nevyžadují stratifikaci. U jabloní je to jiné.
Už postřik na kadeřavost?, 25.2.2013
No ale ta mapka počítá sumy teplot (předpokládám od začátku roku) k 25. únoru. Tedy zahrnuje do toho pár inverzí, mrazivých dnů a oblev. Z toho se asi nedají dělat nějaké závěry která z oblastí je teplejší.
Mrazící box může být problém (ale taky nemusí). Ale nevidím důvod, proč jadérka do mrazáku dávat, můžete je nechat venku třeba v nádobě s pískem. Před lety jsem uchovával v mrazáku dokonce i rouby. Ujímavost byla horší než u běžného uložení,... celý příspěvek >
Naložení uzeného masa, 22.2.2013
Výměnou láku nemůžete nic pokazit. Řídil bych se taky jeho vzhledem. Je-li lák průhledný čirý nebo růžový, je to v pořádku. Je-li na povrchu tenká sotva znatelná bílá blanka, stačí obvykle maso přeložit a hlídat. Jestliže se lák zakalí, pění,... celý příspěvek >
Mýtus Strýmka, 19.2.2013
1. Jak píš p. Jan, záleží na odrůdě A právě Strýmka na A2 vytvoří velký strom téměř v každé poloze, který by násobně přerostl a zastínil ostatní pěstované čtvrtkmeny 2. Jako opylovači se do intenzivních výsadeb vysazují odrůdy nejen dobře... celý příspěvek >
Lístka Webova, 19.2.2013
Stromek naštěpovaný na turecké lísce plodí možná o něco dřív. Ale i tak, chcete-li víc, než Tři oříšky, musíte pár let počkat. Líska není rybíz.
Další diskuze:  206207208209210>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika