|
Stará červená letní jabloň, 24.3.2013 Tipnul bych si na Mantet. |
|
Vrúbľovanie a teplota, 22.3.2013 Roubovat za mrazu je dost nepohodlné, ale naštěpujete-li za bezmrazé teploty a v noci přiměřený mráz přijde, nic se roubům nestane. |
|
|
|
Přejetá oskeruše, 22.3.2013 Mechanická poranění, na rozdíl od rakovinných či mrazových ran, se hojí velmi dobře. Překrytí čímkoli, co brání vysychání dřeva a není agresivní, je ku prospěchu. Vosk i balzám je pro velké plochy dost drahý, podobnou funkci splní i hustá... celý příspěvek > |
|
Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?, 22.3.2013 Nechá-li zadavatelka, jak píše - nyní 3 zakoupené stromky do Velikonoc ve sklepě (jakémkoli) nehrozí jim vůbec nic. |
|
Jarní výsadba peckovin - uškodí mráz?, 22.3.2013 Výborná rada. V této době kořeny nepomrznou, neboť koncem března již nikdy mrazy minus 14 nehrozí. Necháte-li stromky ze zbytečné opatrnosti pár dní ve sklepě nebo je navíc přihrnete listím, a ono tolik mrznout nebude, ztratíte 10 minut práce navíc a... celý příspěvek > |
|
Náhrada za Oleokol, 20.3.2013 Zimní postřiky jsem přestal dělat ještě dřív, než z trhu zmizely Arborol a Nitrosan. Nemám pocit, že by to mělo na množství škůdců viditelný vliv. |
|
Zálivka po hojení stromů, 20.3.2013 Tu nášlapnou tyč jsem si sestrojil z 3/4" vodovodní trubky taky, možná právě podle návrhu p. Lucase, slepičince leju do děr. Samozřejmě nahoře mám navařené vodorovné držadlo do tvaru T, aby se tyč dala vytáhnout. |
|
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 Pořád tady mícháme dvě zcela různé formy - hnojivou zálivku a hnojení na list. Trávník se jistě hnojí tak, že se hnojivo dostane i do kontaktu se zelenou nadzemní částí, ale podstatou je kořenová výživa. Že by někdo hnojil trávník mlžnou tryskou na... celý příspěvek > |
|
Zálivka po hojení stromů, 20.3.2013 10 centimetrů je málo. Je to sice lepší než posypat povrch, ale přímo u travních kořenů. |
|
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 Nemůžete, pane J.R., srovnávat Wuxal se slepičinci. Obsahem slepičinců jsou z velké části organické látky, které rostliny přes listy (ale ani kořeny) neumějí přijmout. V hnojivech pro listovou výživu jsou živiny ve formě pro rostliny přijatelné... celý příspěvek > |
|
|
|
Redeni slepicince pro pouziti na list, 20.3.2013 Je to skutečně vítězství ideologie nad zdravým rozumem, Slepičince používám rád a často - jako hnojivou zálivku ke kořenům. Ale postřik by mě skutečně nenapadl. Pomíjím otázku výpočtu obsahu živin a (neproběhlou) debatu o tom, nakolik se jednotlivé... celý příspěvek > |
|
Stromkový šeřík - jak tvarovat korunku?, 18.3.2013 Nu, o to asi paní Lídě jde. Stromek už je skácený. |
|
Zálivka po hojení stromů, 18.3.2013 U nás není půda vlhká, nýbrž zmrzlá. Zálivka se doporučuje proto, aby se hnojiva rozpustila a kořeny je mohly přijmout. Urychlí se tím cesta hnojiva do stromu. Taky proto, že se hnojivo s vodou posune níž ke kořenům. Nutné to ale není, nemáte-li pod... celý příspěvek > |
|
Napojení hadice na plastový sud, 18.3.2013 Obchod si nepamatuji. Bylo to přes net.
|
|
Jablko Modi, 15.3.2013 Při pěstování odrůdy, která mi chutná z marketu bych byl opatrný. Neznám dobře podmínky pěstování, ani jak byla uskladněna. Když jsem se o to někdy pokusil, byl jsem zklamán. Daleko víc dám na doporučení pěstitele z podobných klimatických... celý příspěvek > |
|