Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Kdy zasadit ořech?, 29.3.2013
Ferdův příspěvek zní jako vtip (lepší tento stromek vysadit teď, než ho schovat a vysadit na podzim), ale má pravdu. Je škoda ztrácet celý jeden rok růstu.    Je pravda, že mnohá zahradnictví nabízejí to, co se neprodalo na podzim.... celý příspěvek >
Jablko Red Devil, 29.3.2013
Byla slechtena selektivnim vyberem o proti Novozelandskym "cervenym jablonim",ktere jsou slechtene genetickym krizenim Hmm, to je informace hodná tvůrců ovocnářských katalogů. "Selektivní výběr"a "Genetické křížení" - to je něco jako... celý příspěvek >
Domácí klobásy, 29.3.2013
Nikdy jsem hovězí maso neudil, nepočítám-li to v klobásách. Ale nevidím důvod, prož by se mělo nakládat na kratší dobu než vepřové. Doba závisí především na velikosti kusů masa.    Jiná věc je nakládání masa na klobásy - tam se nakládají... celý příspěvek >
Jablko Red Devil, 29.3.2013
Je to reklamní tah prodejců šlechtitelů starý již 100 let. Při křížení odrůd se sem tam vyštěpí klony červené i uvnitř. Tuhle jsem četl starý c.k. katalog ještě z doby před 1. válkou a jablko s červenou dužinou tam nabízeli taky. Pokaždé se na to pár... celý příspěvek >
Už postřik na kadeřavost?, 28.3.2013
A má smysl provádět druhý postřik mědí, kdyžý jsem letos stihl jen jeden před měsícem? Později už byl mráz nebo vítr.
Michaela, Early Redhaven, Earliglo, 27.3.2013
Mám Michaelu asi 10 let, plodných roků bylo zhruba polovina. Jednou vymrzly květní pupeny přes zimu a nevyrašily, jinak zmrzaly pokaždé v květu nebo po něm. Tak, jako Petr nevidím rozdíl oproti jiným odrůdám, které pokaždé dopadly stejně.... celý příspěvek >
Kyselá a trpká jablka, 27.3.2013
Jeptiška fakt není k jídlu. Ani nevím, proč se pěstovala. Plody jsou drobné, tvrdé, nechutné. Pro zadavatele ani na cidre nejsou ideální, nejsou totiž nijak extra šťavnaté. To už bych raději sáhl po Strýmce.
Pěstování cibule ze semen - jak na to?, 27.3.2013
To nevím. Cibuli vždycky vysévám přímo na záhon. A to co nejdřív - v březnu (to už asi letos nestihnu). Když mi v některém řádku cibule nevzešly nebo je podhrabaly hraboši, dosadil jsem ho při pikýrování protrhanými rostlinkami. Z nich ale... celý příspěvek >
Stará jabloň - jak stříhat, 27.3.2013
Podívám-li se na ostatní stromy na obrázku, vidím, že podobným způsobem jsou řezány i další jabloně. Je to známý způsob řezu a la vrba, tedy každoročně odříznout všechno jednoleté. Vídám takové stromky zhusta kolem starších rodinných domků. Všichni... celý příspěvek >
Spracovanie cesnaku, 26.3.2013
Je to pravda, česnek k jaru dává pastu šedozelenou, ten po sklizni bílou. Jenomže já nikdy předem nevím, kolik česneku spotřebujem začerstva a kolik ho zbude než začne klíčit. Letos třeba nezbyl žádný.     Tři kila česneku... celý příspěvek >
Spracovanie cesnaku, 26.3.2013
Nemám dobré zkušenosti s mražením stroužků (ztrácí ostrost) ani s nakládáním do oleje (kvasí).   Osvědčilo se mi usušení a podrcení v tříštivém mlýnku na prášek, nebo pomletí a smíchání se solí. Při nižší koncentraci soli než 50% je dobréí... celý příspěvek >
Stará červená letní jabloň, 25.3.2013
Vzhled a malé vybarvení Mantetu odpovídá. V hustší koruně jsou jablka mnohdy jen žlutozelená. Astrachány jsou podstatně kyselejší, a plody možná trochu plošší. Typické pro Mantet je, že oproti Astrachánům jablka po dozrání voní, ale... celý příspěvek >
Já jsem Vašeho dědečka neznal, tak nevím.   Podíváte-li se bedlivě na obrázek Vaší jabloně, na její terminál, tak z jednoho místa vyrůstají rovnou 3 větve. Tak to vypadá po letech, když se ponechá víc ujmutých roubů.
Jabloň je stará, ale podle trsu větví vyrůstajících z jednoho místa soudím, že byla před 20-30 lety přeroubována.
Stará jabloň - jak stříhat, 25.3.2013
Nejsem si jistý, že pan Vladislav použil svůj návod jako druh humoru. On ten jeho návrh má jistou logiku. Fungovalo by to v případě, kdyby jabloň měla nekonečné hojivé schopnosti a dokázala regenerovat jako vrba.  Uřízneme-li na jabloni... celý příspěvek >
Další diskuze:  201202203204205>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika