|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Čačanská rodná, Katinka, 11.6.2013 Katinka je odrůda, která jakoby do léta přišla z jiného ročního období - z podzimu. Mezi těmi všemi Hermany, Opály, Obilnými, s nasládle vodovými plody nabízí typickou švestkovou chuť i konzistenci. Pravda, plody nejsou extra veliké ani přehnaně... celý příspěvek > | | Fotky nekolika neznamych naletovych drevin ze zahradky, 11.6.2013 Ta 9 bude třešeň
Kloním se spíš k jabloni. | |
| | Neplodnost, škůdce, 11.6.2013 Jde zřejmě o houbovou dírkovitost listů peckovin. Letos je tato choroba u nás hodně rozšířena Nemyslím si ale, že by byla příčinou malé plodnosti slivoně.
| | Švestka - hledám vhodnou odrůdu, 10.6.2013 Anop, švestky kolem silnis prosychají a hynou. Je to způsobeno těmito faktory:
1. Švestky se nově kolem silnic již nevysazují, 30, možná 40 let, ne-li více. Skomírající staré stromy jsou většinou za zenitem svého průměrného věku. Později se... celý příspěvek > | | Střih jabloně - je správně?, 9.6.2013 Lépe nyní než na podzim. | | Šunka bez rychlosolí, 9.6.2013 Možná ne, nevím, jak důvěryhodné jsou nápisy na výrobcích. Ale já jim vcelku věřím.
Šunku jsem vaříval dřív často, když v obchodě stála šunka 100 Kčs kilo a maso bylo za tři pětky. Dnes, kdy se cena syrového masa blíží ceně... celý příspěvek > | | Čím (ne)popisovat štítky, 9.6.2013 Všechny fixy, permanenty jsou nejisté a dočasné. Relativně dlouho vydrží tzv. laková fixa - 5 roků bez problémů, později i ta trochu bledne.
Vyrytí do hliníkového plechu (já používám malou kapesní akubrusku s diamantovou kuličkou)... celý příspěvek > | | Čačanská rodná, Katinka, 9.6.2013 Je nepochybné, že místo výsadby má vliv na růst, plodnost, kvalitu i velikost plodů. Těžko si ale představit, že v určité lokalitrě bude jedna slivoň trpět šarkou a druhá ne, zatímco v jiné lokalitě tomu bude naopak.
U mě se... celý příspěvek > | | Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 7.6.2013 Máte-li kyselou půdu, tak ledkem vápenatým, jestli neutrální, ledkem amonným. Je-li půda zásaditá vápnitá, pak síranem amonným. Můžete zkombinocvat kořenovou i listovou výživu. Předpoklademm je dobrá zásoba K a P v půdě. | | Impregnace kmenů, 7.6.2013 Přesně tak. Impregnace není až tak nutná, voda po kolmém jehličnatém dřevě steče. Důležité je zastřešení horního řez, pak kmen vydrží poměrně dlouho. | |
| | Opylení bez včel, 6.6.2013 Mám vedle sebe 2 třešně - Rivan a později kvetoucí Van. Zatímco Rivan kvetl za slunečníého počasí, Van když zakvetla, přišly deštivé dny. Když déště ustaly a přišlo slunce, Van ještě kvetla, ale násada je oproti obsypanému Rivanu je sotva... celý příspěvek > | | Nemocná meruňka, 6.6.2013 Chemstop nejspíš za nic nemůže. Soudím, že nebylo ideální vysazení - možná zaschlé či polámané kořeny, určitě vynechaný opěrný kůl, nesprávné ostříhání - příliš dlouhý ponechaný terminál. Ale stromek by to měl přežít. | | Čačanská rodná, Katinka, 6.6.2013 Myslím ale, že u Miloše Haganta odolává dobře, je to tak?
Haganta zatím šarce odolává, zatímco vedle stojící o rok starší Valjevka dostává zabrat. Navíc u nás patří Haganta sladkostí a chutí mezi nejlepší slivoně. V letošním roce patří k... celý příspěvek > | | Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 6.6.2013 V tuto dobu postřik nemá smysl. Jediné, co trochu pomůže je přihnojení dusíkem. Urychlení růstu napomůže stromku, aby chorobě "urostl". | | Jak jste dopadli s úrodou?, 6.6.2013 Ten nepoměr mezi spotřebovaným krmením a množstvím masa je šílený
1. Králík ale na rozdíl třeba od prasete a kuřat umí zhodnotit celulózu v trávě a senu.
2. Je tichý, nedělá hluk
3 Sám se rozmnožuje
4. Potřebuje minimum prostoru,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|