Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Třešeň Celeste, 3.7.2013
Už nic nezvážím.. Dva plody chytly hnilobu, ty ostatní jsem raději snědl. Ale první třešně byly nápadně větší (v příčném průměru cca o 20%) než ostatní.   Třešně u nás monilií ve dřevě (na rozdíl od kalamitního postižení višní)... celý příspěvek >
Prepad plodov slivky, 3.7.2013 Obsahuje fotku
No, doufám, že mutace šarky to není, to by byla pohroma. Na Hermanu zbylo z očekávaných cca 20 - 30 kg sotva pár plodů Správný propad vypadá zhruba takto
Aurora, Orangered, 3.7.2013 Obsahuje fotku
Aurora letos dozrává jako první.
Třešeň Celeste, 3.7.2013
Chuť odpovídá krásnému vzhledu. je výborná, ostatně jako většina třešní. U nás v tuto dobu chrupky teprve začínají.  Dva plody ale byly již včera napadeny monilií.
Sklizeň paličáku, 2.7.2013
 Sušte pod přístřeškem, ve stínu, v průvanu. Největší obavy mějte, aby Vám při sušení česnek někdo neukradl.
Choroba ovocného stromu?, 2.7.2013
1. Jabloně mají zřejmě strupovitost. Houbová choroba, bojovat s ní lze. Návodů je všude plno 2. Broskvoň na obrázku trpí kadeřavostí. Postižení je minimální, stromky byly zřejmě dobře ošetřeny ve školce. Pravidelné preventivní postřiky jsou na... celý příspěvek >
Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013
Přeseknutý stromek, který byl vysazený na jaře tohoto roku nemá žádný smysl nějak napravovat. Každý takový pokus znamená ve vývinu delší zdržení než vysazení nového zdravého na podzim
Posouzeni stavu Hrusne, 2.7.2013
To máte pravdu. U řezu v prvních letech po výsadbě, kdy chceme, aby stromek co nejvíc narostl je třeba šetřit živinami a řezat v předjaří. U staršího stromu vidím největší problém v zahojení ran. Ty se zacelují pouze za vegetace.
Posouzeni stavu Hrusne, 2.7.2013
Se vším, co píše p. Jaroslav, souhlaím, s výjimkou předposlední věty. Zásahy lze dělat v podstatně širším intervalu. Já osobně bych ho prováděl v době proudění první mízy, tedy od dubna do června, kdy se rány nejlépe hojí.
Prepad plodov slivky, 2.7.2013 Obsahuje fotku
Možná se to liší podle odrůdy. Typické pro většinu slivoní je, že plody zežloutnou, přestanou růst a spontánně nebo po dotyku opadávají. Předčasně zmodralé opadané nezralé švestky bývaly dílem šarky (u pravé Domácí)     Letos jsem... celý příspěvek >
Třešeň Celeste, 2.7.2013 Obsahuje fotku
Loni jsem dostal rouby pro mě neznámé třešně Celeste (možná od někoho tady na fóru, už si nepamatuju, tímto mu děkuji). Výhon letos přinesl pár prvních plodů skutečně nebývalé velikosti. Připadají mi ještě větší než kdysi Schneiderova... celý příspěvek >
Poškození, 1.7.2013
Asi se mnou většina nebude souhlasit, ale já bych s ránou nedělal nic. Nemůžeme srovnávat okousanou kůru srncem (spíš sedřenou parožím) zcela zdravého stromu s nekrózou vzniklou vzniklou snad mrazem či monilií.    Jak píše Jaroslav,... celý příspěvek >
Dotaz na násadu plodů, 1.7.2013
Zda to broskvoň nezvládla, poznáte až když se větev zlomí. Podepřením nebo vyvázáním ke středovému kůlu proto nic nepokazíte.  Já bych ale stromku ponechal jen tolik plodů, kolik je schopen unést bez podepírání.
Už jsme sklidili nepaličák, 1.7.2013
Já už začal sklízet paličák - květy se napřimují a rostlibnám zbývá 5 listů. Nepaličáky jsou zatím zelené a stojí, tak vyčkávám.    Poprve jsem vysadil (na jaře) německou česnekocibuli. Nevím, kdy se sklízí. Ale rostliny vypadají jako... celý příspěvek >
Obaleč švestkový - 1. generace, 28.6.2013
Jen aby to nebyla virová zakrslost slivoní, jak je uvedeno v odkazu p. R. Slavíka.
Další diskuze:  191192193194195>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika