Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Co patří a co ne do kompostu, 15.7.2013
.Psal jsem, že jestli někdo nepozná o jakou chorobu jde (95% lidí), je lépe rostlinu nedávat do kompostu Jinými slovy 95 procentům lidí doporučujete nezakládat kompost. "Pálit se to nesmí, tedy do kontejneru. Tak skončí odpad na skládce, v lepším... celý příspěvek >
Co patří a co ne do kompostu, 15.7.2013
Kompostování je přírodní proces, který dokáže účinně potlačt většinu zárodků rostlinných chorob (potlačit - ne eradikovat, většinu - ne všechny)   Myšlenka, že padlí a strupovitost jabloní, rez hrušňová, šarka slivoní,... celý příspěvek >
Tipala, 15.7.2013
Máte pravdu, jiné podnože prakticky nepoužívám. Plodnost přišla brzy, což o to, ale švestek by na tak velký stromek mohlo být víc. Vzrůstnost Tipaly mohu přirovnat k Prezentě (ovšem podstatně plodnější).
Šunka bez rychlosolí, 15.7.2013
Všechno se dá sehnat, ale není to za akční cenu v Penny marketu. Nápisy na výrobcích jsou malé a špatně čitelné, ale vylhané nejspíš nebudou.     Špatně se nechovají jen supermarkety, ale i konzumenti, kteří sice vědí, ale... celý příspěvek >
Co patří a co ne do kompostu, 14.7.2013
Základní poučka starých zahradníků je pro dnešní dobu nepoužitelná a ve své podstatě mylná. Listí jabloní je napadeno strupovitostí, htrušňové rzí, z broskví kadeřavostí, třešní dírkovitostí... Vezeme-li to doslova, pak by do kompostu patřil jen... celý příspěvek >
Choroba broskvoně, 11.7.2013
No měla jsem na nektarince to samé, dle internetu jsem usoudila, že se jedná o nějakou houbovou chorobu - ať již skvrnitost suchou či červenou... každopádně postřik Syllitem měl okamžitý efekt - takže to nějaká houba asi opravdu byla. Ale opravdu to... celý příspěvek >
Už jsme sklidili nepaličák, 7.7.2013
Letošní rok se zdá na česnek dobrý. Oprotim loňskému tuplem. A pak že česnek nemá rád víc zálivky.
Aurora, Orangered, 7.7.2013
První meruňka v roce chutná vždy skvěle (podobně jako třešně májovky). Objektivněji to půjde posoudit až srovnáním s dalšími odrůdami, ale ty zatím nejsou.
Obaleč švestkový - 1. generace, 7.7.2013
Myslím, že Miloš nereaguje postřikem ani na mšice. Je to tak? Absolutně se to říci nedá, ale v podstatě má Petr pravdu. Párkrát jsem postříkal nově vysazené stromky, ale zdravým plodícím stromům mšice tolik neublížují. Nevím, asi jim vadí má... celý příspěvek >
Prepad plodov slivky, 7.7.2013
Zajímavé přitom třeba je, že 14 letá Rubinola, mající kmínek silně zeslabený hlubokými mrazovými deskami, udržela téměř všechny plody. Z toho, zdá se, plyne, že čím méně živin strom v koruně má, tím víc plodů se snaží udržet. Je to vcelku... celý příspěvek >
Prepad plodov slivky, 7.7.2013
Kladem Hermana je doba zrání a velikost. Chuťově jsou to modré nasládlé koule. Katinka sice dozrává později a má menší plody, ale vypadají jako švestky a chutnají jako švestky. Navíc odolávají šarce.
Posouzeni stavu Hrusne, 4.7.2013
Rez hrušňová. Na fóru jsou o ní stovky příspěvků. V tuto dobu s ní mnoho nenaděláte, ale míra postižení na Vaší hrušni je malá, stromu neubližující.
Vylamování květů u mladých stromků, 4.7.2013
Tedy Wimpi, s výsledky Vašeho výzkumného úkolu jste mě, jako zavilého nepřítele komerčních smáčedel, trochu zviklal. Teď abych sám potupně šel taky nějaký ten S. star zakoupit.    Jenom pár metodologických poznámek:  ... celý příspěvek >
Jak zabíjíte slimáky?, 4.7.2013
Letos jsem hlístice - Nemaslug - zakoupil za 1000 Kč, rozředil vodou do 200 litrového sudu a prolil okraje záhonů, kompost a místa největšího výskytu. Nevím, o kolik víc by jich bylo, kdybych hlístice nepoužil, ale už je víc kupovat... celý příspěvek >
Posouzeni stavu Hrusne, 4.7.2013
Jak píše p. Jaroslav, strom je starý, ale v podstatě zdravý. Jako u každého starého stromu bych zásahy řezem dělal mírné, postupné a spíš jen prosvětlující.
Další diskuze:  186187188189190>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika