|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak zvýšit výnosy brambor, 6.9.2013 Velkoproducenti ovšem nekupují sadbové brambory po 150kč za 5kilový sáček. Budete-li kupovat sadbu po tunách, taky se Vám to možná vyplatí.
Každoročně koupím nějaké sadbové a tak 2/3 plochy osadím svými. Obvykle ty koupené měly... celý příspěvek > | | Přeroubování jabloně, 6.9.2013 Asi nikdo, pokud nevyfotíte jablka z více stran, na řezu, nenapíšete o jejich době zrání, stáří a tvaru stromu, lokalitě, atd.
| |
| | Akane - perla podzimu, 5.9.2013 Akane je hezké jablko, trochu připomínající Hvězdnatou renetu, jednou dávno jsem je dokonce poslal do soutěže o jablko roku. Ani nevím, proč se u nás ve větším neujalo. Snad menší plody, průměrná plodbnost, zrání v době, kdy je mnoho... celý příspěvek > | | Topfive, 4.9.2013 Ale účet se bude dělat až ve zralosti.
Účet se dělá a své nadšení trochu beru zpět. Belamiry jsou skutečně velké, větší než jindy, ale jejich chuť zatím pokulhává za předloňskou. Navíc řada plodů podléhá hnilobě. Není to klasická monilie... celý příspěvek > | | Na čem si v tuto dobu nejvíce pochutnáváte na zahradě?, 4.9.2013 ...než v tuto dobu Katinka, se kterou jsem už otravně vlezlý...
Chci připomenout, že přímý konzum není zdaleka jediné využití, na které je Katinka vhodná. Pár kilo jsem usušil (katížaly), jedna várka povidel (katividel), jen na čistou katinkovici... celý příspěvek > | | Rybíz - množení, 4.9.2013 Potápení = hřížení.
| | Popel na zahradu?, 3.9.2013 Zdá se mi, že trochu mícháte těžké kovy a produkty spalování. Bát se těžkých kovů v popelu ze dřeva je, podle mě blbost. Stejně tak bychom se mohli bát těžkých kovů v domácím kompostu. Kompostování a spalování nejsou sice procesy totožné, ale jsou si... celý příspěvek > | | Amers, 3.9.2013 Amers je zatím dost tvdý, takže bude patřit k těm pozdním odrůdám. Prosadit se mezi němi bude těžké, ale nechme se překvapit, prvních pár plodů ochutnám poprvé. | | Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 3.9.2013 Nu, zatím jsem tu Petře, slyšel na Hanitu samou chválu a žádné negativní závěry. Je fakt, a je to dobře, že Hanitě nechybějí v chuti kyselinky, které postrádámj u řady odrůd, např. u všech myrobalánů.
My, co většinu ovoce... celý příspěvek > | | Jak zvýšit výnosy brambor, 3.9.2013 Několik roků jsem zkoušel sázet brambory po bramborách. Můj problém ovšem byl, že skoré brambory jsem nesklidil dřív než začátkem srpna. Proto mi druhá úroda přinesla jen malé hlízy. Výsadbu v půli června bych viděl bez problémů. Pokaždé jsem k... celý příspěvek > | |
| | Krasava, 3.9.2013 Hollywood jsem nechutnal, jinak mi připadají všechny dost podobné.Tuhá pružná slupka, měkká šťavnatá dužina sladká bez kyselin, hůř odlučitelná pecka. Liší se víc dobou zrání a vzrůstem než chutí. Na Zorce mi vadí náchylnost k šarce, jinakl... celý příspěvek > | | Pálenka z černého bezu (koziček, bezinek), 2.9.2013 Neříkám nic. Držím se zastaralé poučky, že kvalitní ovocný destilát se vyrábí jen z kvalitního ovoce. | | Rozmnozovani ostruzin, 2.9.2013 Ostružiny se nejlíépe množí kořenovými řízky. | | Krasava, 2.9.2013 Drobná odbočka - tohle je taky Krasava. V tuto dobu u nás jasná jednička mezi dozrávajícími jablky. Letos později než jindy, ale přec. | | Tvar koruny - štíhlé vřeteno, 2.9.2013 Mnoho školek neznám, ale např. Kubáček běžně špičáky nabízí. Má je dokonce levnější než zapěstované tvary. | |
|
|
|
|