Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Red Love Circe, 25.9.2013 Obsahuje fotku
Reklama je mocná čarodějka. Z první úrody nelze dělat závěry, to víme. Vzhled je pěkný, ale počáteční dojmy z chuti  jsou rozpačité. Uvidíme narok.
Ulomená korunka, 25.9.2013
Pravděpodobně obrazí, třebaže na kmínku zřejmě nejsou bdící pupeny.  Podnož myrobalán v tomto případě není výhodou, protože rostlina může přednostně vyrazit výmladky z podnože (což myrobalán dělá s oblibou), než by se se namáhala s... celý příspěvek >
Určení odrůdy, 25.9.2013
S velkou pravděpodobností jde o nějakou mutaci Red Delicious, možná Starking
Černy jeřab (Aronie), 25.9.2013
Rozdíl bude malý. Aronie se mohou množit semeny a potomstvo je prakticky totožné s mateřskou dřevinou. Existují však jeřáby s černými plody a nejde o aronii - poznáte to podle listů.
Cherry Cox, 25.9.2013
Jak již tu bylo mnohokrát řečeno, samotná nadmořská výška nevypovídá o ničem. Budete-li pěstovat ovoce v horském údolí, kde slunce vyjde v 11 hodin nad kopcem a ve 3 odpoledne zapadne,  dozraje Vám do slušné kvality máloco, přitom... celý příspěvek >
Vysíření sklepa, 24.9.2013
Když bude zapálených knotů příliš mnoho, samy zhasnou, jak se prostor zaplní oxidem siřičitým.
Vysíření sklepa, 24.9.2013
Zavařeniny ve sklepě samozřejmě při síření nevadí. Ovoce a zeleninu jsem nikdy při vysiřování ve sklepě neměl, ale nemyslím si, že by jim nebo jejich nezávadnosti síření nějak významně ublížilo. Ostatně vína, i profesionálně sušené ovoce se síří také... celý příspěvek >
Přesazení švestky Jojo, 23.9.2013
Zapomněl jsem napsat, jestli krom opadaných květů měl strom taky listy a jestli vykázal nějaké přírůstky. Pokud ano, je všechno OK. Jestli květy opadaly a na stromku nic dalšího nevyrašilo, pak se asi neujal.
Kudy monilie?, 23.9.2013
Puchrovitost to samozřejmě není, ta se vyskytuje jen na jaře. Podle mě to není ani šarka, podobné plody mívám i na Joju. Příčinu neznám, snad nějaká porucha výživy porušením cévních svazků. Když sbírám švestky pod stromem, sem tam se podobné plody -... celý příspěvek >
Topaz, 23.9.2013
Topaz in Rubinola jsou zimní odrůdy, které by měly vydržet poměrně dlouho do jara. Sklízejí se obvykle v říjnu, záleží na poloze. Při větší úrodě je dobré sklízet postupně - nejdřív probrat větší plody, za 2 - 3 týdny zbytek.
Topaz, 23.9.2013
Dobrý den, můžu se zeptat - kdy trhat Topaz a Rubinolu- mám jablůňky, které mají první rok plody -už jsou velmi pěkné, ale nemám zkušenost- můžete mi prosím poradit? A ještě -mohou se pak hned jíst nebo nechat v bedýnce ještě dojít.  Jsem... celý příspěvek >
Sadba česneku, 23.9.2013
Jestl nemáte absolutně místo, abyste mohla česnek vystřídat vysejte po sklizni aspoň meziplodinu nebo zelené hnojení. To bych doporučil i v případě, že česnek sadíte na stejné místo ne po třech, ale jen po 2 letech.
Udírnu nelze vytopit, 22.9.2013
Uzení dubem i habrem je zcela v pohodě, ale už je to stará písnička...
State Fire, 22.9.2013 Obsahuje fotku
Před pár lety jsem obdržel rouby této v podstatě neznámé odrůdy State fire, zřejmě od jednoho z účastníků tohoto fóra. Dnes už si nepamatuju, kdo to byl,. Jablka této odrůdy s načervenalou dužinou se nyní sklízejí a patří k tomu nejlepšímu, co... celý příspěvek >
Rubín, 22.9.2013
Ve vyšší a chladnější poloze se Rubinola Rubínu nevyrovná. Ani velikostí, ani chutí. Rubín je o dost méně náročný na teplo. Možná je lepší oželet pár strupatých plodů
Další diskuze:  176177178179180>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika