Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rez broskvone na uzke vreteno po vysadbe, 13.11.2013
Jestli se broskvoň pěstuje s terminálem nebo kotlovitou korunou, je vcelku jedno. Důležité je zajistit dostatek mladého jednoletého dřeva - pouze na něm broskvoň nasazuje květní pupeny. Proto mi přijde problematičtější tvarovat broskvoň jako... celý příspěvek >
Topaz, 13.11.2013
Já tedy ve slovech Petra z P. žádné nevybíravé výrazy ani bezskrupulozní lhaní nenašel. Z obsáhlých příspěvků pánů Kaněry a Paĺa jsem vyrozumněl,  že si jeden druhého váží a na Topaz mají názor poměrně... celý příspěvek >
Heliodor, 13.11.2013
Jaká podoba asi inspirovalo tvůrce odrůd k názvům jako Melodie, Pohoda, Kosmonaut či Vesna?
Štěpky z tůjí, 13.11.2013
Pokud bude v kompostu hodně dalšího materiálu, pak asi štěpku zkompostovat lze. Jinak ale větvičky tůjí vydrží v kompostu mimořádně dlouho.
Podivně pokroucené výhony černého rybízu, 12.11.2013
Prohlédněte si na jaře pupeny, nejedná-li se o vlnovníka rybízového a taky listy, jestli nejde o virový zvrat.
Podzimní termín výsadby broskvoní, 12.11.2013
Asi tak. Samozřejmě jarní výsadba žádným dogmatem není ani nebyla. Mimochodem, stromky čehokoli, i prostokořené, lze sázet v podstatě po celý rok. Akorát s různým procentem ujmutí. Kdysi jsem např. uprostřed léta na výletě našel divoce... celý příspěvek >
Durancie vysokokmen, 12.11.2013
Odkopky ve svahu rostou taky pod stromem, protože tím směrem roste 90% kořenů. Ostatně snadno to poznáte, když dané stromečky vyryjete. Semenáčky budou mít pravidelné kořeny, ty mladé dokonce zbytek pecky. U odkopku najdete souvislost s... celý příspěvek >
Uschlo mi přes zimu víc stromků a nejen broskvoní. Je to dáno tím, že mám 3 zdroje vody - dešťovou v sudech, potok vedle zahrady a vodovod. Jenže na zimu sudy vyčerpám, aby nepraskly, potok zamrzne a vodu z trubek vypouštím. Takže možnosti zálivky... celý příspěvek >
Spartan, 12.11.2013
Plody obou mohou být tvarově různé a tedy zaměnitelné. Ale v průměru jsou M.I. víc do šíčky, zatímco Spartany bývají vyšší a některé se zužují mke kalichu. Takže vlevo Spartan, vpravo MacIntosh.
Se všemi devíti body, které píše p. Wimpi, lze bez problémů souhlasit. Ovšem pokud vysadíte stromek až na jaře, můžety vypustit některé body - 1,8, a hlavně 9, což ušetří čas, námahu i Mirelon. V případě výjimečného neúspěchu pak i peníze... celý příspěvek >
Rezistence - mýty a fakta, 11.11.2013
Chtěl jsem tím říci, že můžeme konzumovat téměř nekonečné množství druhů hudby. Ale jabloní jen tolik, kolik se nám vleze na zahradu.    A je to dilema - vzdychat po Ananasové, Sudetské či Kmínové, když Topaz líp plodí, vypadá, vydrží i... celý příspěvek >
Durancie vysokokmen, 11.11.2013
Štěpovat Durancie, máte-li již vlastní pravokořené, samozřejmě není třeba. Nejde asi o stromky ze spadaných plodů nýbrž vyrostlé jako odkopky od kořenů. Což je v tomto případě dobře, protože je záruka, že stromky i plody budou stejné kvality jako u... celý příspěvek >
Připadá mi to stejné, jako kdyby se někdo optal: "Má dnes ještě smysl poslouchat starou hudbu?". To je sice pěkné přirovnání, má ale jeden zádrhel. Poslechnutím staré hudby si v uchu nezaplníte místo pro Vaši oblíbenou kapelu.
Vinohradnicke broskvone, 11.11.2013
Jadernička má skutečně velkou schopnost přenášet své vlastnosti na potomstvo, třebaže její semenáče jsou samozřejmě hybridy jaderničky s otcovskou odrůdou. Zřejmě je to dáno podobou jaderničky s planými jabloněmi a dominancí alel morfologie... celý příspěvek >
Ono je to trochu složitější. Nových odrůd přibývá geometrickou řadou a plochy zahrádek jsou stále stejné (nebo menší). Je prakticky nereálné, aby se všechny v historii vyšlechtěné odrůdy někde pěstovaly, třebaže by si to jistě zasloužily.... celý příspěvek >
Další diskuze:  166167168169170>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika