Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Johanniter, Cabernet Blanc - zkušenosti, 23.1.2014
Jeden postřeh od laika. Jsem ryzí vinařský konzument, révu nepěstuji. Nedávno jsem se - jako host -  zúčastnil degustace bílých interspecifických  (hybridních) odrůd. Nejzajímavější byla přednáška o jejich původu a historii, smyslu... celý příspěvek >
Kterou letní jabloň?, 23.1.2014
Julie má 2 výhody. Jablka jsou krásně celočerveně zbarvená a netrpí strupopvitostí. Slabinou je velmi tuhá slupka a horší chuť - jako u většiny prvních rezistentů.
Kterou letní jabloň?, 23.1.2014
které houbové choroby máte na mysli... Myslel jsem strupovitost a monilii. Padlí u nás není. Je to samozřejmě otázka vkusu. Mantet v optimální zralosti je chuťově bezkonkurenční, jenže krátce před zralostí je kyselý a velmái brzy po ní moučnatí.... celý příspěvek >
Výběr postřikovače stromků, 21.1.2014
Solo má taky 0,5 m nástavec jako standard. A příslušenství je totálně předražené. Ano, to je pravda, ale přeci jen  lze prodlužovací nástavce koupit. Teleskopická výsuvná trubka je super, ale stojí víc než neznačkový... celý příspěvek >
Odrůda Admirál, 17.1.2014
Jak známo, výsledky degustací na předních místech je třeba brát s jistou rezervou, záleží na řadě okolností.Kdy je vzorek zařazen  (na začítku, po přestávce)  aktuální zralost odrůdy,  aj. Často se stane, že první testovací vzorek... celý příspěvek >
Co už jste letos naštěpovali?, 17.1.2014
Máte niekto skúsenosti s vrúbľovaním sliviek na koziu nôžku? Mám, ale jsou špatné. Ujímavost sotva každý 5. roub. Opustil jsem tu techniku. Asi to dobře neumím. Pokud totiž netrefím přesně velikost zářezu a klínku - je-li klínek menší než zářez,... celý příspěvek >
Vytápění skleníku, 16.1.2014
Nizozemí je sice severněji (a tím i méně světla... Tím si nejsem tak jistý. V sezóně, tedy jaro a léto, je na severu víc světla. A čím severněji, tím, víc. Úplně na severu je dokonce světlo i v noci. Jeho menší intenzita nevadí, beztak se... celý příspěvek >
Co už jste letos naštěpovali?, 16.1.2014
.Naroubovaný roub je vystaven ( na slunci a bez mízy) k zaschnutí To jsem si myslel taky. Kdybych měl čekat na proudění mízy,  štěpování by mělo smysl možná až v dubnu. Přesto je roubování peckovin koncem února úspěšnější, třebaže pupeny... celý příspěvek >
Durancie - aroma pálenky, 16.1.2014
Palírna byla asi postavena správně, na to jsou plány.. Spíš záleží na obsluze, na jaké teplotě vede destilaci a při jaké koncentraci aktuální pálenky ji ukončuje.
Rozmnožování lísky, 15.1.2014
Možností je několik. 1. Oddělit od keře rýčem část kořenů s nadzemním výhonem 2. Pohřížit mladý výhon, případně jej zaškrtit mezi mateřskou rostlinou a přhrnutou částí 3. Naroubovat na tureckou lísku, případně obyčejnou lesní (tady pozor na... celý příspěvek >
Odrůda Admirál, 15.1.2014
Nezoufejte. V teplejší oblasti možná přednosti Angoldu tolik nevyniknou. V horší poloze je to velmi vděčná odrůda.
Šarka švestek, 13.1.2014
Po dočtení závěru na straně číslo 17 mne napadla otázka, zda je šarka potlačitelná či vyléčitelná, což se tady taky diskutovalo? Já jsem to tak nevyrozuměl. Stromy HS cíleně infikované virem se postupně ozdravily, ale kontrolní stromy nic... celý příspěvek >
Zelený až mechovatý kmen, 13.1.2014
Ten kmen na fotce je obarven zelenými řasamií. Ty neškodí ničemu.
Gascoigneho šarlatové a Deliga, Nonnetit x Starking a Nabella, 13.1.2014
Na Gascoigneho je nejcennéjsší, že si ho člověk s jiným nesplete To tečkování kolem kalicha a růžové zbarvení bylo jedinečné. Na můj vkus bylo máně sladké, moc voňavé, a hlavně hrozně hnilo už na stromě.
Odrůda jabloně do vyšších poloh, 13.1.2014
Zkusil bych Rosanu. Není sice úplně pozdně zimní, ale z vyšší polohy určitě vydrží déle. Zato má velmi malé nároky na teplo.
Další diskuze:  156157158159160>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika