Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Rouby - prodej, 5.2.2014
Jistě, zdravý materiál je základ. Ale jistotu, že Vám virózy nepřenese savý hmyz a škůdci a choroby nepřiletí odvedle, beztak nemáte..Zrovna z vlnovníků a halčivců si těžkou hlavu nedělám.
Rouby - prodej, 5.2.2014
Myslím si, že je to řádným vyzráním a brzkým odběrem roubů začátkem zimy. Soudím podle zaschlých řezných ran, určitě nebyly čerstvě ustřižené. S delším časem ujímání je třeba počítat a volné řezné rány dobře zamazávat.
Dýně, cukety, 4.2.2014
Jistěže je to možné. Všichni to tak dělají a málokdo má na každou dýni jinou zahradu Asi nebude vhodné jejich semena dál vysévat.
Vnitřní hniloba jablek, 4.2.2014
Patrně jádřincová hniloba (fusariová). Napadá častěji ovoce z mladých a přehnojených stromů.
Jaký nůž na roubování?, 3.2.2014
Mám Mikov s dřevěnou, KDS s černou, Victorinox se světlečervenou a křížkem a Fiskars s tmavočervenou rukojetí. Rozdíly mezi nimi nepozoruji. Nůž Vás roubovat nenaučí. Používám nejčastěji ten nejstarší - 40 let starý Mikov
Rouby - prodej, 3.2.2014
To je jistě pravda. Jenže ty zaručeně bezvirózní rouby ze Sempry musíte někam naroubovat. A kde je jistota, že ty vlastní stromky a podnože jsou zdravé? Já bych stromkům z renomovaných tuzemských školek docela věřil.   V praxi je většinou... celý příspěvek >
Kterou letní jabloň?, 3.2.2014
Nela jistě není špatná, podobně jako Hana, ale oproti Stark E. a dalším je přeci jen o cosi pozdnější. Tím se největší výhoda letních jablek trochu vytrácí.
Řez višně, 3.2.2014
Podle obrázku bych hádal asi toto: 1. Stromek roste buď vodorovně, což je málo obvyklé nebo si čtenářů příliš nevážíte 2. Tipoval bych, že se jedná spíš o třešeň než višeň (ale mohu se mýlit) 3. Uprostřed stromku zřejmě prorůstá planý... celý příspěvek >
Jabloň Goldstar a Aneta, 3.2.2014
Podle obrázku se o Anetu nejspíš jedná, i když je mám vybarvenější (viz začátek vlákna) . V literatuře se uvádí, že v prvních úrodách nejsou plody chuťově příliš kvalitní, možná by se tedy hodilo pár roků počkat. Každopádně je pravda, že i mezi... celý příspěvek >
Slivovice - kvas, 30.1.2014
Netroufám si hodnotit, jestli pektolytický enzym je placebo nebo umí zvýraznit (a jakým způsobem) chuť ovoce v kvasu. Co však vidím je, že k vydatné pektolýze musí docházet při samotném kvašení. I ovoce s vysokým obsahem pektinů (rybíz, angrešt,... celý příspěvek >
Řezání plastových plotovek, 30.1.2014
Záleží na tom, jaké plodovky máte. Plast z bohdanečského Transformu se kotoučem řeže snadno a netaví se ani nepálí. Akorát profily jsou vyrobeny z recyklátu, takže jsou v nich semtam kousky drátů a pila se tak rychleji tuipí.
Určení velmi chutného jablka, 30.1.2014
Dukát (a většina kříženců Coxovy) nemívá tak lesklou slupku, ale fotka může mást.. Škoda, že všech 5 jablek je vyfoceno z jedné strany, nejsou vidět žebra a kalich.. Připomíná mi Jonathan nebo některý z jeho kříženců. Idared by se asi ze stromu jíst... celý příspěvek >
Jonalord, 30.1.2014
Kdysi byl Jonalord mým nejoblíbenějším zimním jablkem. Jeho chuť je nezaměnitelná pro zvláštní typickou přikyslou dochuť. Ovšem v jeho chuti - koneckonců ani ve vzhledu či v růstu - nenacházím ani Jonathan, ani Lorda.  Nevím, kde... celý příspěvek >
Zimní postřik jádrovin Nitrosanem 25, 30.1.2014
Navíc Cu zrovna nepatří pro výživu ovocných stromů k těm nejdůležitějším. Asi tak. Možná jen ořechy chtějíí nepatrně víc. Nicméně množství mědi ve fungicidech je řádově vyšší než je potřeba rostlin.
Odrody naších dedov a pradedov, 29.1.2014
Tak mně osobně švestka nepřipadne nějak super krásná. Hezké ovoce to je, ale stejně krásná, ne-li krásnější je broskev, meruňka. Když jsem byl děcko, meruňky byly chuťovka, broskev přímo lahůdka, švestky póvl. Divil jsem se proč babička tak... celý příspěvek >
Další diskuze:  156157158159160>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika