Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Broskvoň Modřinka, 11.4.2014
Modřinka je fantastická, s tou neuděláte chybu a v dobrém zahradnictví Vám ji ostříhají na požádání, tak jsem to měla i já když jsem byla začátečník a vždy se všechno ujalo. Namočit před výsadbou přes noc do kyblíku s vodou. Uvidíte, jak moc... celý příspěvek >
Boruvka z lesa, 9.4.2014
Cítíte to správně. Poroste-li borůvka na slunci, plody přinese sladší a chutnější, ale   nároky na závlahu (které jsou u borůvek i tak velké) budou ještě větší.
Jak strihat 3 letou Valjevku?, 9.4.2014
Stromek je ostříhaný, víc bych ho určitě neřezal. Nepoznám, jak vysoký je kmínek, polokmen by měl mít první větev ve výšce alespoň 150 cm. Chcete-li uspíšit kvetení a plodnost, tak řez omezte, příp. vynechte. 
Maliník - nedaří se pěstování, 9.4.2014
Maliny mají rády vlhko, snesou jak polostín, tak i těžší (jílovitou) půdu.  Proto přídavek vylehčujícího písku a okyselující hrabanky nemusí být pro maliny nutně přínosem. V prvních 2 letech po výsadbě bych dbal o zálivku a chránil půdu před... celý příspěvek >
Kvete pouze jedna větev, 8.4.2014
Je to jistě přechodný stav. Ta kvetoucí větev je patrně nejvíc skloněná do vodorovna nebo měla nějak poraněná vodivá pletiva. Odřezávat větve nemá velký smysl. Pokud bych měl nějakou odřezat, tak nejspíš tu kvetoucí, aby plody zbytečně nevysilovaly... celý příspěvek >
Podnoze, 7.4.2014
Úrodná černo až hnědozem je sice pro zahradníka požehnáním, ale do takové půdy bych myrobalán jako podnož pod meruňku asi nevolil. Jedině pod renklódy mirabelky a slaběji rostoucí pološvestky.  Spíš bych se poohlédnul po jiných slivoňových... celý příspěvek >
Podnoze, 7.4.2014
Je to tak, jak píše Mimmo, navíc ještě trochu složitější. Meruňka na meruňkovém semenáči chce vzdušnou kyprou půdu. Meruňka na myrobalánu údajně tak náročná není, nicméně vyžaduje vzdušnější půdu než švestka na myrobalánu a úplně nenáročný je... celý příspěvek >
Na mladé třešni naběhly pupeny ale ted usychají, 7.4.2014
Příčinou může být i přehnané zalévání. Vysazené stromky (třešně a meruňky obzvlášť) potřebují vláhu, ale nesnesou zamokření.
Mangold, 7.4.2014
Možná je to proto, že já špenát - ani ten klasický - za nějakou extra laskominu nepovažuju, abych plně ocenil jeho pravou a nezaměnitelnou chuť. Chutná mi v lasaních, v česnekové roládě s nivou, v pirohách k houbové omáčce, v těstovinách s... celý příspěvek >
Žloutnutí mladých listů, 7.4.2014
Nažloutlé listy moho být náznakem chlorózy, ale nic hrozného to není, postupně kořenící stromek se s tím obvykle vypořádá. Puchrovitý list vypadá jako postižený chladem.
Dýně, cukety, 7.4.2014
Dýně Goliáš
Mangold, 7.4.2014
No, to dalmatinské jídlo nevím jak chutná - asi dobře, ale vypadá opravdu tak, jak se jmenuje - blitva.     Jinak mangold není nijak příbuzný se špenátem, l nýbrž s řepou. Musím ale říci, že - alespoň mně - chutná prakticky... celý příspěvek >
Jarní postřik, 4.4.2014
Taky kolem sebe vídám takové lidi. Jsou dokonce ještě aktivnější. Jakmile vidí první strupatá jablka a červivé plody, na nic nečekají a "stříknou".
Záměna podnože u stromku z ovocné školky Mezice, 4.4.2014
Napadá mně, že když je systém zajetý, nemá cenu rozšiřovat sortiment podnoží a mydlí se to na to, co je k dispozici. Myslím PP, že jste trefil hřebík na hlavičku. Školokaři si povětšiniou podnože ani nevysévají, ani nepěstují v matečnících.... celý příspěvek >
Jarní postřik, 4.4.2014
Nechci se vymezovat vůči rozumné chemické ochraně jabloní jen proto, že ji sám neprovádím. Vím, že je cost efektivní a chápu, že pěstitel 6 zákrsků musí šetřit každým plodem.      Za bezmála 40 let se párkrát stalo, že bylo... celý příspěvek >
Další diskuze:  141142143144145>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika