Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Semenáč - dobrá volba, nebo ne?, 29.4.2014
Když roubuji na jaře a přesazuji už napodzim, tak to riziko okusu je minimální To máte pravdu. Píšu to proto, že to tak dělávám. Půda u nás u lesa není příliš vyhnojená , takže v roce štěpování stromky nevytvoří... celý příspěvek >
Semenáč - dobrá volba, nebo ne?, 29.4.2014
    Jenom připomínám, že kůra mladých jabloní je vyhledávaná v zimě zajíci nejvíc ze všech ovocných stromů a jako první si vyberou zmlazený (tedy naroubovaný stromek). Ochrana proti okusu je proto na kraji lesa... celý příspěvek >
Mladé stromky broskev a nektarinka, 28.4.2014
Ale já jsem přeci nepsal nic o tom, že stromku před namočením do sudu ustřihnu kmínek nebo korunku, nýbrž že začistím konce kořenů. Samozřejmě se namáčí stromek celý, krom toho, co vyčuhuje ze sudu, když kořeny dosednou na dno.  Části... celý příspěvek >
asi bych to dělal opačně = nejprve namočil i s podstatnou částí kmínku do sudu s vodou a teprve po hydrataci stromku stříhal. Já považuji za lepší postup tak, jak jsem napsal, nejdřív vykopat, pak  zastřihnout kořeny, protože zaschlými... celý příspěvek >
Stromky vykopejte, začištěte jim kořeny "do bílého" ,  ponořte na celý den do sudu s vodou a opět vysaďte.  Nevím, nakolik jste zkrátila větvičky při výsadbě, ale jestli správně (max 3 pupeny), víc už by to nešlo. Takže asi... celý příspěvek >
Insekticid Mospilan, 28.4.2014
Nikdy jsem nezkoušel zalévat Mospilanem a ani nevím, jestli by to fungovalo. Pod systémovým účinkem si představuji, že rostlina rozvedede cévními svazky postřik i do míst, kam přímo nezasáhl. Ale pouze centrifugálně, tedy od baze ke špičkám... celý příspěvek >
Jabloně a jiné do vysokých poloh, 28.4.2014
Se vším, co píše 235 147 bych souhlasil, snad jen s tím zpravokořeňováním bych byl opatrný. Totro doporučení platilo v dobách, kdy se pěstovaly, Boskoopské, Blenheimovy, Jaderničky, aj. Dnešní odrůdy jsou vesměs slaběrostoucí a jejich růstová potence... celý příspěvek >
Je toto vlnovník?, 25.4.2014
Včera jsem sháněla přípravky na roztoče v dostup. prodejnách - jsme menší město, protože moje hrušeň to má taky - všechny přípravky, co jsem vygooglila na netu - a dělali ze mne blbce, že Omite už není a nic místo toho nemají, když jsem jim... celý příspěvek >
Jaký nůž na roubování?, 25.4.2014 Obsahuje fotku
Tento příspěvek je zřejmě opět jeden z reklamních. Nůž se od ostatních liší jen barvou střenky. Ostří je nabroušeno zkoseně a jen velmi krátce, což dost nevyhovuje (z obrázku je to patrné). Pokud je s ním autor tak nadšený, tak asi nikdy... celý příspěvek >
Pampeliška, pýr, pcháč - zlikviduji vytrháváním?, 24.4.2014
jednou se ty kořeny unavit musí, ne? Nemusí. Smetanka, pýr i pcháč jsou mnohem vitálnější rostliny než všechny skalničky. Ostatně ani trávník či pažitku neunavíte opakovaným stříháním.
Poradíte někdo, co má strom za problém?, 24.4.2014
Moniliový úžeh.
Řez staré slivoně, 24.4.2014
Na 1.a 2. obrázku nebyla respektována pravidla Zahnova řezu (zjednodušeně uříznuté pahýly jsou silnější než ponechané tažně). Takové rány se úplně nezahojí asi nikdy. Vyřezávání mrtvého dřeva nemá smysl, nepomůže. I tak ale může strom vegetovat... celý příspěvek >
Náhlé zaschnutí vyrašených letorostů u letošní broskve, 24.4.2014
Přikláním se k názoru, že může jít o moniliosu. Mám to téměř na všech broskvoních.- vždy jen kousíček, postižení není veliké, spíše jen na ostříhání postiž. výhonů, meruňky jsem stříkala- ty mají jen zcela sporadické projevy a jen některé,... celý příspěvek >
Řez nové broskve, 23.4.2014
   Já si nejsem jistý, pane Wimpi, že vyslepením oček směřujících dovnitř koruny donutíte ty zevní, aby výhony z nic rostly "kotlovitě" do boků. Přítrodní zákon velí růst vzhůru, a tak výhonek z nejlépe položeného očka oběhně větvičku a... celý příspěvek >
Lze přesadit hrušni?, 23.4.2014
Já s Vámi vcelku souhlasím, až na tu jednu větu :...na jarní přesazování je jednoznačně pozdě. Jednoduše mi pijde lepší přesadit 2 metrový stromek nyní a ostříhat ho řádně. Tím pádem vyraší pupeny při bazích letorostů, které mají nyní... celý příspěvek >
Další diskuze:  141142143144145>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika