|
Další kousek k určení, 5.6.2014 Asi nějaký drátovec (kovařík). |
|
Slivoň Hanita, 5.6.2014 Na stránkách Sempry se o Tuleu Gras píše:
Původ: Odrůda vznikla na začátku 20. století v Rumunsku jako náhodný semenáč. Jedná se o švestku
Vlastnosti stromu: Růst je středně silný. Koruny jsou nejčastěji pyramidální nebo vysoce kulovité, větve... celý příspěvek > |
|
|
|
Co s touto broskvoní?, 5.6.2014 ...pan Vysloužil psal, že když to neumím, tak mám pěstovat něco jiného
Trochu to paní Aleno překrucujete.
Pstala jste se: "ostříhat jak a kdy nebo to vzdát?
Já jsem odpověděl:
"Kouknout se do knížky nebo do vyhledavače na netu, jak se řežou... celý příspěvek > |
|
Jméno květiny, 5.6.2014 Mám devaterníků několik, ale ten červený tedy pisatelce závidím, takový nemám a je prostě boží. Na dotaz ohledně živořícího devaterníku- u mne tedy roste jako plevel, nemá zvláštní nároky- i já ho mám na záhoně jakoVy a taky v zídkách - ale... celý příspěvek > |
|
Althanova se zbláznila, 4.6.2014 Třebaže za plotem stojí kravín, výživu měla jen ode mě. Doufám, že to nebude jak před lety šarkovité Domácí, které zapěly labutí píseň v podobě krásné úrody a pak odešly do lovišť. |
|
Mravenci v trávníku, 3.6.2014 Mně to připadá jako trávník trpící suchem. Je-li dobrá drenáž a nízká vrstva zeminy, tak tím někdy tráva trpí. |
|
Toptaste - co s ní je, 3.6.2014 Majitel postavil krásnou chatku, vzorně vyplel záhonky a svěle střihnul trávník. Na švestku trochu pozapomněl, té se tolik péče nedostalo - vyvázání ke kůlu, obrytí, výchovný řez. Žloutnutí listů v souvislosti s předčasnou úrodou mi však... celý příspěvek > |
|
Jabloň Rajka - choroba či škůdce?, 3.6.2014 To je v tuto chvíli hledání příčiny požáru v domě, který shořel. Spíš bych se zamyslel nad větou:...půda chudá, těžká... Mám v zahradě taky takovou, ale pod vysazeným, stromkem určitě ne, tam by měla být půdička, aby v ní rostl chřest či... celý příspěvek > |
|
Jak ostříhat meruňku a broskvoň?, 3.6.2014 Meruňku můžete klidně ostříhat nyní. Ostatně zrovna v tuto dobu se provádí speciální řez meruněk (Šittův). Druhou možností je vyhnout nadbytečnou větev do míst, kde ji chcete mít a zafixovat. Když na podzim fixaci odstraníte, v té poloze zůstane. |
|
Nemocné slivoně, 3.6.2014 Asi mšice. |
|
|
|
Nemoc třešní a višní, 1.6.2014 Puchýřky při bazích listů jsou žlázky, ty mají všechny třešně. hnědé tečky jsou houbová dírkovitost (suchá skvrnitost), barevné změny na listech jsou patrně následkem nerovnováhy živin. Nic hrozného. |
|
Jabloň Rubín, 1.6.2014 To je těžká rada. Jako kdyby někdo napsal na motoristické fórum: "Mám Škodu Fabii, krátce po nastartování mi zhasne motor. Jaké jiné auto si mám pořídit, aby se to nestávalo?" Bez znalosti konkrétbních podmínek lze těžko poradit. Zasadila jste... celý příspěvek > |
|
Jabloň Rubín, 1.6.2014 Pokud osmiletá jabloň kvete a potom plůdky opadají, je někde chyba v pěstování, nikoli v odrůdě. Rubín patří ke spolehlibvě plodným jablkům. Hodit za hlavu 8 let pěstování, nepřemýšlet o příčině a vysadit něco jiného, může skončit po dalších 8... celý příspěvek > |
|
Nemocné slivoně, 29.5.2014 Pokroucené a uschlé listy s hálčivcem nesouvisí. |
|
Zena a pila - poradi nekdo?, 29.5.2014 To máte jistě pravdu, ale je to úzký pohled profesionála od pil. Podobná slova slýchávám od profesionálních řidičů - jen místo pily mluví o volantu a řídítkách. Naštěstí nešika s řetězovkou poraní málokdy někoho jiného než sebe.... celý příspěvek > |
|