|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Meruňkový kvas, 30.7.2014 Já jsem se natrápil loni, při nadúrodě švestek a studeném podzimu, kdy teplota klesla k nule a i ve velkých sudech se kvašení téměř zastavilo. Pravidelně jsem do každého 200 l sudu potápěl 2 pětilitrové PETky s horkou vodou. Výsledek byl sotva... celý příspěvek > | | Dozrávání renklód, 29.7.2014 Mně to přijde jako Zelená renklóda. Oulinské jsou u nás v plné zralosti sytěji žluté, asi jako Aprimira nebo Tipala
| |
| | Kvas přetekl, 29.7.2014 Nevšiml jsem si, že by P.Š. někdy doporučoval nechávat meruňkový kvas po vykvašení 3 - 6 týdnů čekat na vypálení. Jestli se ale podaří proces kvašení zpomalit, že trvá místo dvou týdnů tři, pak to na škodu rozhodně není.
| | Dozrávání renklód, 29.7.2014 Jsou-li ryngle na obrázku zralé, tak to asi Oulinská není, protože ta je v této barvě ještě nezralá (zralá Zelená takto zbarvená být může) | | Meruňkový kvas, 29.7.2014 Chlazení tanků s velkými objemy (např. vína) kvůli exotermnímu ději ing. Šlosar zřejmě neměl na mysli. Skutečně jde o to, že ne všichni mají podsklepené domy nebo klimatizaci v garáži a místnost s vhodnou teplotou, kde Vám navíc žena bude sudy... celý příspěvek > | | Letní řez u nově vysazených slivoní, 28.7.2014 Nevím, jestli tomu dobře rozumím. Neřežu paušálně, spíš podle toho, jak stromek roste. Nicméně obecně, po výsadbě používám obvykle jen výchovný řez. U jádrovin v předjaří, u peckovin by se asi měl dělat v květu, ale já jednoleté výhony, chci-li... celý příspěvek > | | Čačanská lepotica, 28.7.2014 U nás začínají padat první měkší plody lepotice, ale do zralosti si asi nejmíň týden počkáme. Modrání plodů u většiny moderních pološvestek ještě nemá nic společného se zralostí. Obvykle zmodrají ještě tvrdé plody, pak jsou chvíli modré a tvrdé a pak... celý příspěvek > | | Skoré slivoně, 28.7.2014 Tak, jako Čačanská raná překvapuje dobrou chutí, Č. lepotica je prostě jen plnič úrody chuťově u mě trochu zaostávající. Navíc je oproti Č. rané pozdnější, tedy v konkurenci dalších odrůd. Že má plody menší než raná, nevadí, i tak jsou dost... celý příspěvek > | | Opál, 28.7.2014 Obrázek Opálu s komentářem mám ve vlákně Skoré slivoně. | | Malí rychlí brouci na plodech jahod, 28.7.2014 Krasec určitě ne. Všichni krasci mají zadeček pod krovkami. Z brouků mají nezakrytý zadeček jen drabčíci a majky (krom výjimek jako samičky světlušek, atd.)
| |
| | Čačanská raná, 28.7.2014 Zkuste použít řez. "Smuteční vrba" je řešitelná.
Jinak potvrzuji loňské zkušenosti. Plody veliké a chuť překvapivě dobrá. Určitě je sladší a aromatičtější než lepotica, o najbolji nemluvě. | | Plíseň zavařeniny, 18.7.2014 Ing. Balaštík je skutečný nestor českého domácího konzervování, navíc moc příjemný člověk. Nadčasové jsou publikace o zavařování v mikrovlnné troubě. Je vynálezcem superkoncentrátu Okurkol, pomocí něhož lze během několika minut elegantně zavařit... celý příspěvek > | | Plíseň zavařeniny, 18.7.2014 Pokud Vám marmeláda nezhoustla při výrobě, zavařením již určitě nezhoustne, možná naopak. Přečtěte si návod na pektogelu, možná obsahuje konzervační činidlo (většinou sorban draselný), potom je dodatečná sterilace zbytečná.
Při... celý příspěvek > | | Honda Vs. Briggs&Stratton, 17.7.2014 A to my máme souseda, co to umí lufťákům natřít. V sobotu už v 21 večer v nálevně ukládá hlavu vedle půllitru na stůl, zato v neděli v 6 (!) ráno startuje svou natuněnou pojezdovku stáje MTF v předzahrádce.
| | Obnova trávníku "od podlahy", 16.7.2014 Já jsem nemyslel zadat architektovi úkol, ať narýsuje projekt a až se vrátím, ať mi předá celou osázenou kvetoucí zahradu. Ale chtěl bych, aby ji viděl odborník přes zahrady, řekl mu, co chci, on by se podíval jaká je půda, její struktura,... celý příspěvek > | |
|
|
|
|