|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je tento materiál dobrý k mulčování, 24.11.2014 Asi tak. Hlavní význam hrabání listí je, dle mého, estetický. Někdo ještě doporučuje před opadem listí postřik 5% močovinou. Něco vezmou stromy do jarního rozjezdu, zbytek napomůže rozpadnutí listů na zemi. Já to většinou nestihnu, protože... celý příspěvek > | | Je tento materiál dobrý k mulčování, 24.11.2014 infekční tlak roste s blízkostí zdroje
Těch proměnných je mnoho. Dřív jsem třeba stříkal jabloně zimním postčřikem, pak proti strupovitosti, červivosti, meře, pilatkám. Někdy jsem byl úspěšný, jinky ne. Pak se stalo, že jsem nestíhal... celý příspěvek > | |
| | Je tento materiál dobrý k mulčování, 24.11.2014 Místo trávy a listí můžete dát ke stromkům již hotový kompost. | | Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 21.11.2014 Já jsem odrůdě Florina vyčítal ještě nestejnou velikost plodů s množstvím drobných. Taky se mi moc nelíbí její růžová barva. Ale k růstu a plodnosti výhrady nemám. Prolomení rezistence jsem nezpozoroval. | | Šarka švestek, 21.11.2014 Za zvážení stojí namočení roubů do vody 50st. teplé, na 10-15 minut. Tato teplota by měla inaktivovat virus a nemusela zrušit ujímavost roubu. | | Jak na pěťoura?, 20.11.2014 je možné podle citlivosti uvést více znamének(-)méně vhodný,(--)né zcela spolehlivý, účinnost na cílovou skupinu nad 50-80%,(---)nespolehlivý >50%.
Jenže to Vaše vysvětlení pane Alois, má jednu chybičku. V té tabulce jsou vysvětlivky, kde ti... celý příspěvek > | | Šarka švestek, 20.11.2014 Určitě je dobré preferovat bezvirózní rouby. Každý rok, kdy bude stromek bez viru, se může na jeho zdravotním stavu kladně projevit. Na druhé straně, máte-li šarku na zahradě, není asi nutné se bránit neprověřeným roubům od přátel.
... celý příspěvek > | | Golden Delicious a Golden Delicious Reinders, 20.11.2014 Nechci dělat, KUKY, Florině obhájce, taky se s ní budu asi po 15 letech loučit, ale projev Vašich Florin je určitě výjimka. U mě se to nikdy nestalo, zato mi dost často nedozrála ani do začátku listopadu. Letos kupodivu ano, dokonce ji ani nenapadla... celý příspěvek > | | Roubovací nůžky, 20.11.2014 Já jsem loni těma Extoolkama pár roubů naštěpoval. Něco se chytlo, něco ne, ale koupil jsem je dost pozdě na jaře, takže výsledky nebyly úplně srovnatelné. Myslím si, že pro amatérského ovocnáře to není. Srůstová plocha je o hodně menší než u... celý příspěvek > | | Kompost, 20.11.2014 Rozlišovat producenty a konzumenty je dobré, pokud se bavíme o tom, kdo nám dodává a kdo nám bere kyslík. Když rozebíráme dýchání jako fyziologický děj, je to zcela jiné téma.
Ovšem věty mA, že dýchá... celý příspěvek > | |
| | Kompost, 19.11.2014 Produkce kyslíku fotosyntézou je vyšší, než jeho spotřeba dýcháním. Proto se říká, že " rostliny ve dne produkují kyslík a v noci oxid uhličitý", i když to není úplně přesné.
Napsal jste to zcela srozumitelně.
...jedinou možnost dostat je do... celý příspěvek > | | Kompost, 19.11.2014 Jistěže, ale diskuze se vedla konkrétně o uhlíku a vodíku
(...mimo uhlíku a vodíku. Tedy "živin" které rostlina získáva zálivkou a dýcháním.) | | Kompost, 19.11.2014 Nikoli. Spletl jste se v tom, že jste zaměnil dýchání a fotosyntézu. Dýchání je děj, který ve většině rostlin (i živočichů) probíhá nepřetržitě. Ze vzduchu nepřijímají uhlík, nýbrž jen kyslík (tomu by se teoreticky dalo říkat... celý příspěvek > | | Kompost, 18.11.2014 Stando, už zase. Místo prostého - "jasně, spletl jsem se" (nikdo nepochybuje, že to znáte) se opět zamotáte do nesmyslů. Uhlík se do těla - ať lidského, či rostlinného - nedostává žádným nádechem. Co se rozumí dýcháním - živočichů i rostlin, to... celý příspěvek > | | Kompost, 18.11.2014 ...uhlíku a vodíku. Tedy "živin" které rostlina získáva zálivkou a dýcháním.
Malá oprava: zálivkou a fotosyntézou. Dýcháním o uhlík naopak přicházejí. | |
|
|
|
|