|
Příspěvky uživatele - 239.107
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jonalord, 31.1.2014 Také už dost let pěstuji Jonalord. Když jsem chtěl odrůdy, které by byly spíše kyselé, dostal jsem Jonalord, Zuzanu, Produktu a Angold. Dík těmto odrůdám jsem nelitoval toho, že jsem se musel zbavit Zvonkvého. Co mi na Jonalordu vadí je krátká stopka... celý příspěvek > |  | Fittonia a male biele chrobaciky, 31.1.2014 Jakoby vatička, po rozmáčnutí mazlavé uvnitř - to vypadá na nějakého červce, vlnatku. |  |
|  | Stračka, 30.1.2014  Jak se v tom vyznat, když je jméno stračka řazeno k rodům Delphinia i Consolida. Když jí necháte pár dní odpočnout v chladu, podle mých zkušeností pravidelněji klíčí. Na týden do chladu a pak do teplíčka. Nevím proč sejete trvalku v lednu. Z pohledu... celý příspěvek > |  | Stračka, 30.1.2014  Pokud jste vysela letničku stračku, je to dost brzo. Stračka patří mezi ty druhy, které se obyčejně sejou přímo na stanoviště a to dost brzo. Říká se, že k lepšímu klíčení aby semeno leželo a klíčilo v zimě, chladu. jde i předpěstovat, ale stačí ji... celý příspěvek > |  | Padání listu na neznámé rostlině, 24.1.2014 Asi nebudou takhle napadené jen nejstarší listy. Viděl bych to na ulití. Nebo na kombinaci vyššího přísunu vody a "studené země" v květináči. Zkuste vytáhnout rostlinu z květináče, jak je na tom s kořeny. jestli není ucpaný odtokový otvor z... celý příspěvek > |  | Hrušeň písečná - sortiment a uskladnění, 20.1.2014 Hosui je podzimní odrůda, Kumoi by měla vydržet přes Vánoce. Barvou jsou podobné, rzivé. |  | Hrušeň písečná - sortiment a uskladnění, 20.1.2014 Tak jsme včera chutnali. Myslel jsem, že už bude vevnitř rozpadlá, ale bylo to jinak. Nezávisle na sobě jsme se synem vyhodnotili to co mám jako Man-san-gil jako chuťově nejblíže "obyčejné" hrušce. Ale aroma žádné. Uvidíme v dalších letech. |  | Zkratky latinských jmen rostlin používaných v projektech, 17.1.2014 11 by mohla být Forsythia, méně vzrůstná odrůda Maluch
3 může být Aster natalensis, ta se občas objeví, ale spíše Astilbe "nana"
6 kdyby to člověk věděl, jestli je to keř nebo trvalka... Hosta fortunei, nebo spireám podobný Holodiscus, ten se... celý příspěvek > |  | Zkratky latinských jmen rostlin používaných v projektech, 17.1.2014 skalník je správně salicifolius a bude to nejspíše odrůda Parkteppich, u javoru odr. Drummondii, ta višeň chloupkatá by mohla být autumnalis pendula - to je ta senzační třešeň, kterou některá média protáhla svými zprávami, která letos docela pěkně... celý příspěvek > |  | Zkratky latinských jmen rostlin používaných v projektech, 17.1.2014 něco bych odhadl, ale až do odrůd ne 2 Deutzia scabra, 10 nejspíše Prunus laurocerasus, 7 Cotoneaster salicifolia P 1. Acer platanoides D... to je hádanka jak od Josefa. |  |
|  | Odrůda Admirál, 17.1.2014 Byl to Trebensdorf (Cham), nadm. výška přes 400m, takže žádné úrodné nivy řek, či teplé ovocnářské oblasti.
|  | Jaký je to strom?, 15.1.2014 Nebylo by foto? Takhle mnho odpovědí nejspíše nepřijde. |  | Udržení výšky smrku střihem, 14.1.2014  Ze smrku jde dělat i živý plot, který je možné držet ve stále stejné výšce (na obr. plot cca 15 let starý). "osamělý" smrk ve výšce 2 m udržíte, ale nebude mít ideální tvar smrku. Musel byste s tvarováním začít tak při 1,5 metru a řezat ho do tvaru,... celý příspěvek > |  | HL 1834, 13.1.2014 Já to trošku opravím, lépe se mi to čte (vytiskl jsem si to). první tři O.K. čtvrté číslo HL 617-11, za ním je Orion, Hl 2234, a pak je to O.K. HL 1834 asi s Podzvičinským nemá co do činění, je to kříženec Fantazia x další holovouský hybrid. V... celý příspěvek > |  | Odrody naších dedov a pradedov, 10.1.2014 V přenosu vlastností na potomstvo hraje roli i jejich "síla". Dominantní a tedy přenosné nemusí být ty idalizované vlastnosti chuťové, ale třeba citlivost k chorobám, tvar plodu, bujnost a typ růstu, velikost plodů, plodnost, slupka ... Ve... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|