 |
Za kolik prodat slivovici ročník 1969?, 25.9.2014 Tak, tak. Prodávat asi nemá smysl. Málokdo Vám taky zaplatí vyšší cenu, ten ročník těžko dokážete, žádný certifikát asi slivovice nemá. Navíc tak starou pálenku skutečně nepil každý.
Dalším problémem je, že technologie vedení... celý příspěvek > |
 |
Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 25.9.2014 Možná je přinesl v batohu na zádech americký brouk... |
 |
|
 |
Odrůda jabloně do vyšších poloh, 25.9.2014 1) sehnat pláně jabloně buďto kupte nějakou starou odrůdu na pláněti nebo pláně někde vykopejte.
Problém je, že pláně už patrně nikde nevykopete. Proč? Pláné jabloně již běžně nerostou. Náletové stromky jabloní, které v přírodě nacházíme, jsou... celý příspěvek > |
 |
Stará vs. Nová škola, 25.9.2014 Hrušky že velmi neochotně kvasí? Podle mě hrušky kvasí snad nejochotněji ze všeho ovoce (v tuto dobu). Proto je např nelze sušit jinak než v sušičce či troubě, na radiátoru začnou kvasit.
|
 |
Kanadska boruvka, 18.9.2014 Klepte, klepte... Já jsem se taky divil, když mi kamarád říkal, že mu ptáci sežerou všechny aronie dřív než dozrají. Sám jsem je měl vždycky obsypané málem až do zimy.. A ejhle, letos se to kluci opeření naučili. Úroda byla sice slabší, ale... celý příspěvek > |
 |
Hořka řepa, 18.9.2014 Ve většině případů jsou ta "umělá" hnojiva těžena jako hornina
Pomineme-li mletý vápenec a dnes již vzácné guano, tak drtivá většina "minerálních" hnojiv je vyráběna v chemických továrnách. |
 |
Drevené soudky obecne, 4.9.2014 Většina pálenic vypálí jablkovici silnější a podle přání Vám ji naředí. Stačí, když si ji naředit nenecháte vůbec nebo na vyšší stupeň. Výsledný produkt se Vám ale prodraží, úprotože zdaníte i líh, který se přes dřevo odpaří. |
 |
Slivoň President, 4.9.2014 Moje Presidenty vypadají asi jako Petrovy. Kulatým nektarinkám se nepodobají. Než úplně zmodrají, dlouho si udržují růžový nádech. |
 |
Lískové ořechy, 4.9.2014 Lísková jádra skladuji stejně jako vlašská - sterilovaná nasucho v zavařovacích sklenicích. Jejich chť je i po několika letech prakticky beze změny, což se o volně ložených - ve skořápce i bez - rozhodně říci nedá. |
 |
Slivoň Haganta, 4.9.2014 Haganta je můj šálek kávy (na rozdíl od Presidenta či Valoru), co se chuti týče. Po stránce konzistence dužiny ji ale jako alternativu k Hanitám a Gabrovským nevnímám. Přijde mi totiž šťavnatější (eufemismus pro řidší dužinu), takže bych si ji asi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Slivoň President, 4.9.2014 Vybarvení dobré, chuť zatím kyselá, monilie vesele postupuje. |
 |
Mahalebka vs. vtacnica, 4.9.2014 Výhodou Reginy je navíc menší koruna i na ptáčnici. |
 |
Valor, 4.9.2014 Můj Valor měl letos asi jen 20 plodů. Shnila necelá polovina. |
 |
Kidd´s orange, 4.9.2014 V tuto dobu ještě nemám sklep vychladlý, tak mně stejně nezbývá nic jiného než se sklizní zimních jablek počkat co nejpozději, jinak je před Vánocemi vynesu zvadlé. |
 |
Jahody - hodně listů, málo plodů, 4.9.2014 Tedy - nehnojit ničím a mít listy půl metru vysoké, to mi hlava trochu nebere. |
 |