|
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 25.12.2013 Děkuji Vám za vaše názory a rady, ale roubovat ji nebudu (ani to neumím). V loni jsem úspěšně přesadil švestku domácí asi tak stejně starou a proto věřím, že se to povede i tentokrát. Hodina H je stanovena na zítra 9,00 brigádníci (kamarádi) jsou... celý příspěvek > |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 25.12.2013  Tak já ji teda utápět nebudu. Dnes jsem vykopal díru (raději větší, protože tam mám samí písek) a zítra zkusím přesadit. Práce to pro mě nebude zbytečná, aspoń spálím ty vánoční kalorie. |
 |
|
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 25.12.2013  Šipka ukazuje, který odkopek to je. Ostatní jsou prorostlé plotem a tak nepoužitelné a nebo je to jiný druh. |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 25.12.2013  A další |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 25.12.2013  Další foto |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 25.12.2013  Jestli je roubovaná to já nepoznám. Zkusím vložit foto, jestli poznáte vy. Ještě doplním, že je velmi raná. Ten odkopek (pokud je to odkopek) už měl plody a ty vypadají stejně. |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 24.12.2013 Tak to musím vykopat hodně širokou a hlubokou jámu, abych tam navezl dost kvalitní zeminy. Škoda, že ten odkopek tam je jediný a tak nemám na výběr. Ona to švestka asi ani nebude, má sice modré a poměrně velké plody ale... celý příspěvek > |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 23.12.2013 Mám vyhlídnutý odkopek od staré švestky, který má kmínek vysoký asi 2,5m. Mohu ho snížit tím, že ho přesadím hlouběji? A můžu přesazovat v prosinci, když je mírná zima? |
 |
Neznámá stará odrůda jabloně, 15.9.2013 Ano, pravděpodobně Gravenstein.
Před nedávnem jsem se zde také ptal na identifikaci této odrůdy :-). Koukněte sem.
Jinak zde je ještě odkaz na encyklopedii.
|
 |
Vedlejší efekt lepových pásků na mravence, 2.7.2013  S oblibou používám jako obranu proti mravencům lepové pásky..
Stalo se mi vloni, že jsem na lepové pásky na stromkovém angreštu doslova chytil 2 menší ptáky. Poznal jsem to snadno - okolo pásek bylo omotané černé peří a pod angreštem mi... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Určení odrůdy, 4.4.2013 Snad kardinál žíhaný (?)
|
 |