|
Příspěvky uživatele - 106.66
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Obyčejný rýč (i fiskars) vs. bronzový, 25.4.2014 Tedy zajímalo by mě, kde jste přišel k takové snůšce nesmyslů:
-stříbro není velmi zdravé ale toxické -např. koncentrace v pitné vodě je sledována, je pravda, že je baktericidní, nicméně při vyšších koncentracích může způsobit mimo jiné střevní... celý příspěvek > |  | Urychlovač kompostu, 16.11.2013 Je to jedno, je možné použít i pevnou formu, nicméně lepší je následně roztok prolít vodu.
Libor |  |
|  | Skleněný chladič, 15.7.2012 V prodejně laboratorních potřeb
libor
|  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 11.7.2012 Princip smáčedel je v chemickém složení-ve své molekule má hydrofilní část (funkční skupinu)a hydrofobní část, hydrofilní zajišťuje rozpustnost ve vodě, hydrofobní pak zachytí mastnotu, tím zajistí její rozpuštění ve vodě.
Moje špatná zkušenost... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 10.7.2012 Smáčedlo je látka, která snižuje povrchové napětí. To jsou třeba mýdla nebo tenzidy. Osobně používám obyčejný jar.
S postřiky na bázi emulze řepkového oleje nemám dobré zkušenosti (na pokojovýxh rostlinách)...
Libor |  | Křovinořez Stihl nestartuje, 2.6.2012 Dobrý den.
Mám problém s křovinořezem Stihl.Nechce nastartovat a je jedno jestli je studený nebo zahřátý.Na stý pokus chytne a pak už jde bez problémů. |  | Pozdní jarní mrazy, 13.5.2012 Vysočina 530 m, ráno 3°C, teď 6°C, mráz žádný. Uvidíme zítra.
Libor |  | Hojivo Travin, 8.5.2012 Na hnojení trávníku používám obyčejný cererit-10 kg za cca 250 Kč. Jednou za rok trávník postříkám směsí Staran+Lontrel. Trávník roste jak divý a bez plevelu. Používání travinu považuji za zbytečné a v podstatě nesmyslné. Mít trávník permanentně... celý příspěvek > |  | Kolko odobrat metylalkoholu, 28.4.2012 Existuje ještě orientační zkouška přítomnosti methanolu-používá se fuchsin, který se odbarví reakcí s SO2-v přítomnosti methanolu se zbarví červenofialově.
Můžu nicméně potvrdit, že methanol najdete v podstatě v každém destilátu.
Libor |  | Orientační test pitné (?) vody doma, 5.2.2012 Rozbor vody provede každá akreditovaná laboratoř.
Na kvalitu pitné vody existují poměrně přísné normy.
Pít demineralizovanou vodu (produkt reverzní osmosy) považuji za zbytečné a pro organismus škodlivé. Pojmy živá a mrtvá voda, resp.... celý příspěvek > |  |
|  | Vápno do kvasu, 30.12.2011 Uhličitan vápenatý samozřejmě s kyselinou octovou reaguje, nicméně za pokojové teploty relativně pomalu.
Libor |  | Nezaprší a nezaprší, 25.11.2011 Já minulý víkend nanosil snad 100 kýblů. Ale momentálně je u nás na Vysočině pod nulou celý den a země je už zmrzlá. Takže zalévat nemá cenu, čekám, až bude trochu tepleji. |  | Vosy - jakv se jich zbavit?, 8.10.2011 Tak dle informace místního myslivce se jedná o psíka mývalovitého. |  | Zniceni vseho ziveho - nejlepsi postup?, 1.10.2011 Záleží na reálném stavu. Já jsem koupil pozemek, který byl zarostlý šťovíkem vysokým 1,5 m a ani opakovné sečení nic nevyřešilo. Nakonec jsem opakovaně použil totální herbicid, nedříve plošně a potom místně a teď už normálně seču sekačkou. Trvalo to... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|