|
Kam se poděl Šampion?, 20.9.2011 Pane 429.Lepší reklamu Šampionu jste nemohl udělat.Ještě jsem nikde nečetl ani neslyšel vydávat pravidelnou a vysokou plodnost za nevýhodu.Chyba není v Šampionu, chyba je ve Vás.Již mnohokrát jsem tu prezentoval probírku plodů jako za základní... celý příspěvek > |
 |
Kam se poděl Šampion?, 20.9.2011 Paní HZ z Ústí, pokud Vám chutná Šampion, rozhodně si pořiďte tuto odrůdu.Z jistých kříženců a náhražek, které jsou Vám doporučovány může přijít rozčarování.Prostě si vysaďte chuťově Vám vyhovující odrůdu.Šampion má sice pár nedostatků (která odrůda... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Mac Intosh a Lobo, 20.9.2011 Zdravím pane Paľo, kultivaci pod stromečky provádím sám.Mám na to výborného pomocníka.Ruční rotační kypřič Gardena a motyku.Nikoho jiného bych pod svoje stromky nepustil.Kultivaci provádím šetrně aby nedošlo k poškození kořenového systému.Jabloním to... celý příspěvek > |
 |
Mac Intosh a Lobo, 11.9.2011  Zdravím pane Petře z Pardubic.Souhlasím s Vámi, jen bych toho Spartana přiřadil do roviny s těmito odrůdami. Je to můj oblíbenec.Jsou to chuťové skvosty Pěstovat se mohou prakticky kdekoliv jejich HVO je 125÷145 dnů.Velikost se reguluje... celý příspěvek > |
 |
Co právě sklízíte?, 6.9.2011  Zrovna češu odrůdu Mollies Delicious(viz.foto).V mých podmínkách kolem 5 ÷ 10 září.Po 10 dnech lze konzumovat podle teploty skladování.Dobu skladování zatím nemám ověřenou, je to zatím její druhá úroda a první větší.Štíhlé vřeteno (M26) je zatím... celý příspěvek > |
 |
Akane - perla podzimu, 5.9.2011 Pane 182.227 je s podivem, že praktiky jisté zájmové skupiny Vám nevadí.Jste raději manipulován těmito rádoby objektivními ovocnáří kteří zneužívají tyto časopisy.Osobně budu předplatné rušit. Za poslední rok mě ničím neobohatily.I zde na diskuzi... celý příspěvek > |
 |
Akane - perla podzimu, 5.9.2011 Zdravím pane Pal'o.Samozřejmě provádím červnovou probírku a později dolaďuji.U mě má Akane sklon k mírnému přeplození.Tudíž probírka nutná - jinak zdrobňuje.Ostatně probírku provádím u všech jabloní.Je to práce mravenčí ale v konečném důsledku se... celý příspěvek > |
 |
Akane - perla podzimu, 1.9.2011  Je s podivem, jak malý zájem o tuto odrůdu je na této diskuzi.O zahrádkářských časopisech ani nemluvě, ty ji záměrně ignorují.Přitom má samé superlativy, výbornou chuť, nádherný vzhled, slušná skladovatelnost, odolnost k chorobám a při otření zářivý... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 1.9.2011  Pane Mirku, chtělo by to foto, nechce se mě věřit napadení strupovitostí na Goldstaru.Mohlo by se jednat o hořkou pihovatost kterou trpí nebo poškozením hmyzem.Na jejím zelenožlutém povrchu je vidět každé sebemenší poškození.Osobně jsem Goldstar... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 17.8.2011 Pane Vinšálek, uznání od Vás mě velice těší.Možná jsem si naběhl ale zkusit náročné odrůdy mě prostě motivuje.I možný nezdar poučí.Určitě mě rozumíte.Prostě pokusnictví a očekávání výsledku.S pozdravem - Mičurin II. |
 |
|
 |
Granny Smith, 17.8.2011 Pane Mirku, abych řekl pravdu opylení jsem při výsadbě vůbec neřešil.Mám pestrou skladbu odrůd a první řada štíhlých vřeten je vzdálená 4 m od těchto dvou samotářů.Poloskleníček (zastávka) je z jižní strany otevřena, čili přístup opylovačů je... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 17.8.2011 Pane Rosťo zřejmě došlo z mé strany k hlubokému nepochopení ale některé tvrdé výrazy mě trochu nadzvedly.Mrzí mě to.Z Vašeho druhého příspěvku usuzuji, že dovedete ocenit cizí práci a toho si velice vážím i když v mém případu za cenu nemalých... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 16.8.2011 Pane "R",velice jste mě pobavil tou autobusovou zastávkou, toto pojmenování sdílí i moji přátelé.Od přátel je to ovšem pouze humorná nadsázka.Z Vaší strany cítím z příspěvku pouze zášť, nepřejícnost, zesměšňování a závist.Všechno co dokáže jiný je... celý příspěvek > |
 |
Granny Smith, 26.7.2011  Také mám touhu tuto zelenou krasavici vypěstovat v kvalitě,která odpovídá její dlouhé vegetační době.V marketech jsou předpokládám podtržené a nelze proto objektivně posoudit jejich chuť.V mých pěstitelských podmínkách ne zcela dozrává (loni při... celý příspěvek > |
 |
Krupobití, 26.7.2011  Stále častěji se objevují příspěvky o zničení úrody krupobitím.Touto myšlenkou jsem se zabýval již delší dobu.Ale co použít ! Až jednou jsem viděl zateplování panelových domů a zaujali mě ochranné sítě na lešeních.Při bližším ohledání mě přesvědčily... celý příspěvek > |
 |