|
Příspěvky uživatele - 54.114
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Prepad plodov slivky, 7.7.2013 Letos jsem tak nějak podlehl pokušení vlastnit jednu z nejranějších odrůd, tak jsem narouboval Hermana na jednu starší slivoň. Uvidíme. Katinka je plánovaná na podzim. Ono u prvních plodů skorých odrůd se toho dá z jejich nectností dost odpustit. |  | Škůdce na jabloni, 7.7.2013 Julie je jen velmi odolná (což potvrzuji - neošetřuji), ale není rezistent. |  |
|  | Nejaromatictejsi odruda, 7.7.2013 Nadmořská výška je kolem 240 m n. m., ale ta zdánlivá výhoda relativně dobré nadmořské výšky je přebita špatnými půdními podmínkami (jíl), severní expozicí a hlavně oblastí mrazové kotliny. Ale v blízkém okolí mého bydliště o 20 km dál v podhůří, kde... celý příspěvek > |  | Spring Crest, 6.7.2013  Tak Royal Glory jsem včera zakoupil - plody byly velmi pěkné, vybarvené, vyzrálé. Chuťově velmi dobré, ale zdálo se mi, že zvýšená sladkost, kterou plody vykazovaly, jde na úkor broskvového aroma, kterého bylo naopak nemnoho. |  | Nejaromatictejsi odruda, 6.7.2013 Souhlas s Petrem - "vépéčko" je (zatím) nepřekonané. Musel jsem si jí před třemi roky stůj co stůj pořídit, i když mé podmínky v kombinaci s jejími nároky nejsou ideální.
Ale zajímala by mě např. chuť některých starších, dnes už málo pěstovaných... celý příspěvek > |  | Plody St. Julien, 6.7.2013 Viděl, neochutnal. |  | Vylamování květů u mladých stromků, 4.7.2013 Chtělo by to zjistit hodnoty povrchového napětí v kombinaci různá smáčedla + voda. Určitě to výrobci mají k dispozici. Hodnota povrchového napětí čisté vody je 74 dyn. |  | Co říkáte tomuto rajčeti?, 4.7.2013 To samé zažívám letos s klasickým San Marzanem - ostatní odrůdy v pořádku, tato pořád vypadá jako by byla zkroucená a povadlá. |  | Česká rajčata, 4.7.2013 Kdysi jsem zkoušel Hanu - nějak si nevybavuji její chuť ani jak plodila, Perun už ne - moc bujný, plody vždy popraskaly, Zlatavu mám letos poprvé, takže hodnotit nemohu, Karla moc úrodná nebyla, ale měla velice chutné plody a krásně tmavě červeně... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|