Příspěvky uživatele - 210.251

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Zahradní stroje a jejich údržba, 12.2.2009
Moc oleje taky škodí - větší zatížení součástí v motoru a snížení životnosti. Jak přesně to funguje a jak moc oleje vadí, to záleží na konkrétním motoru - jeho konstrukci. Ryska maximum na měrce není jen tak pro zábavu ;-) 11.107 (?),... celý příspěvek >
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 11.2.2009
Zdravím, Pokud mi R.B. napíše, že jsem blbec (jinými slovy), tak je reakce o blbém lesákovi přiměřená - jak on na mě, tak já na něj. Je to myšleno pouze na něj, ne na lesáky obecně (ostatním se omlouvám). Je jasné, že u řetězu na úhlech moc... celý příspěvek >
PPS: kdopak to maloval - úhel čela tam je blbě, měří se od svislé osy a ne od vodorovné - spokojen?
Radku, přečtěte si to výše ještě jednou a pořádně, třeba mají strojaři pravdu ;-) Mimochodem ty vaše obrázky - na všech jde o úhel řezu, ne o úhel čela. Liší se to jen pohledem na zub z boku a na zub natočený o sklon ostří (těch 25,... celý příspěvek >
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 11.2.2009 Obsahuje fotku
Obrázek - řezné úhly, pohled na zub z boku (zanedbávám natočení a sklon ostří). Podle mně se na krabičce udává úhel řezu (50 - 60°) Úhel čela s ním přímo souvisí - při změně se změní o stejnou hodnotu, úhel čela = 90° mínus úhel... celý příspěvek >
Křovinořez pro ženu, 11.2.2009
Osobně bych si pro začátek půjčil opravdu silnou mašinu a tou vzal nálety. Pak bych udržoval něčím lehčím, třeba ten Dolmar MS 340 by byl akorát. Nemá cenu pořizovat silný, těžký a drahý stroj, když bude potřeba jen na zcivilizování pozemku... celý příspěvek >
Zelena zahrada, 11.2.2009
Několik věcí od nich mám, není problém - všechno originály. Ceny mají tak malé díky nízkým maržím a velkému objemu zboží. I tak se bohatě uživí. S reklamacemi zatím nemám zkušenost - nebylo třeba.   Gl.
Ještě něco - úhel č.1 (čela): vliv na něj má úhel sklonu kotouče. Pouze při malé hloubce broušení na něj má vliv poloměr zaoblení kotouče a hloubka broušení (správně má být hloubka broušení tak, aby začátek zaoblení kotouče šel těsně pod ostří -... celý příspěvek >
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 11.2.2009 Obsahuje fotku
Radku, jaký poloměr na kotoučku uděláte, takový tam bude - viz obrázek :-) Brousit s tím jde tak, že na geometrii zubu to prakticky nepoznáte. Jediný problém je to, že se u nového řetězu široký kotouč nevejde mezi zub a omezovák.  Jestli... celý příspěvek >
Ostřička pilových řetězů Güde 2500 profi, 10.2.2009
jak může být stejný rádius na kotouči 3,2 mm a 4 mm? Radku, úplně jednoduše - jaký rádius se na kotouči udělá, takový tam bude ;-)   U moc úzkého kotouče pak dole bude schod, ale mezi tl. 3,2 a 4mm to zas tak hrozné nebude... (Viz kresbička nadávno... celý příspěvek >
Jak často brousíte řetěz?, 9.2.2009
Nejspíš pilníkem srovnat otřep a stahnout modrou barvu, a tumáš spravenou lištu - jako nová ;-)))   Gl.
pila Dolmar olej Stihl?, 6.2.2009
NZ:) Ať to řeže, pak sem můžete napsat zkušenosti s pilou.   Gl.
To už je na vás. Zbavit se dvoulitrovky nebude problém, a sehnat Dolmar jde taky snadno - objednáte po netu a druhý den ho máte doma za stejnou cenu jako od Stihlu za rohem... Použití Stihlu je v pohodě jen s jedním háčkem - pokud bude s pilou... celý příspěvek >
Jaká je husqvarna 372 xp, 6.2.2009
Povedená je, ale klikovku vylehčili až moc ;-) Stačí jiný styl řezání, drobná vada v materálu a už se jí vysokocyklová únava nelíbí ;-) Těch klikovek není až tak málo, ale těžko říct jestli to je smůla na kus (vadná série), nebo to vychází... celý příspěvek >
Jiný olej má smysl pokud máte víc strojů, pak je lepší (praktičtější) olej pro všechny sjednotit.  Do Dolmaru je ideální lít Dolmar, ale se Stihlem chybu neuděláte - ty oleje jsou hodně podobné. V návodu je "jiné oleje 1:40", ale... celý příspěvek >
Další diskuze:  678910  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika