Příspěvky uživatele - 192.79

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pěstování lilií a kaly ze semen, 23.3.2014
Na té fotce jsou semenáče lilií po 30. dnech. Lilie po vzejití vypadají jako cibule. Pokud nemají zaručenou teplotu při vzcházení kolem 20-27 st. C, pak vzcházejí delší dobu až 30 dnů. Podle mých zkušeností je prospěšné truhlík vložít do igelitového... celý příspěvek >
Lilie, 28.2.2014
Bez názvu a označení druhu patří tyto cibule do kategorie nestandartu. Ta cena odpovídá realitě. Mohou z těchto cilbulí vyrůst kvalitní rostliny. Nemusí to být katastrofou, je to nový trend v prodeji rostlin, na který se asi... celý příspěvek >
Lilie - předčasný růst při přezimování, 26.2.2014
Jsem stejného názoru, dejte je na terasu na světlo a hlídejte teplotu.  Vladislav
Plíseň na cibulce Amarylisu (Hvězdníku), 25.2.2014
Mám dobré zkušeností s hypermanganem. Já bych prováděl každodenní postřík tmavě růžovým roztokek. Pak je výborné použít postřík některým fungicidem. Zalévat mírně.      Vladislav
Pěstování lilií a kaly ze semen, 25.2.2014 Obsahuje fotku
Pěstuji lilie ze semen jíž delší dobu. Já je mořím v roztoku hypermanganu. Pak je ocedím a ukládám na substrát. Vše překrývám vrstvičkou zeminy. Je velmi důležité zeminu propéct v mikrovlnce a pak postupně nasytit vodou. Výběr nádob je rovněž... celý příspěvek >
Lilie, 19.2.2014
Lukon glads je rovněž můj korunní prodejce. Tam objednáte všechno až na ty přípravky. To jsou věci, které koupíte v každém supermarjetu. Máte štěstí, že jsou mírné zimy, jinak byste lilie už neměla. Zde kolem cibulí je tenká ochranná vrstva zeminy.... celý příspěvek >
Lilie, 14.2.2014
Před jarní výsadbou je dobré cibule lilií mořit přípravky proti plísním stejně, jako byste mořila česnek. Já požívám Rovral Aquaflo, Sulku, Kuprikol 50. Mořit asi půl hodiny a nechat vyschnout. Je dodré, když na cibulí zůstane povlak... celý příspěvek >
Lilie, 10.2.2014
 Zdravím dalšího liliáře. Orienpety (OT) obecně nejsou náročné na pěstování. Mají své specifikum, voní všechny odrůdy. Jsou trochu choulostivější na choroby cibulí. Pokud začínáte, je doré si vzpomenout, které plodiny jste pěstovala na tomto... celý příspěvek >
Jak na výsev strelícií?, 1.2.2014 Obsahuje fotku
Nakoupil jsem dvě odrůdy, namočil semena v teplé vodě a jíž měsíc čekám a nic se neděje. Teplotu udržují asi 27 st. C. Ozvu se až to začne klíčít.  Vladislav
Přezimování cibulí lilií, 2.1.2014
Tento problém řeším každoročně. Pokud se to stalo, tak lilie uložít do květináče a zasypat substrátem. Uložit je s nádobou do chladné místností kolem 2-8 st.C. Zásadně nyní je nevysazovat, protože nové kořínky by nadcházející zimu nepřežily. Vysadit... celý příspěvek >
Klíčení v prosinci?, 25.12.2013
Mé zkušeností jsou takové, že veškeré cibuloviny kromě lilií ukládám do suchého písku a jsou bez problému. Teplota dosahuje 6 - 12 st. C. Písek rovnoměrně vysušuje cibulky a nijak neškodí. Jednou do měsíce provádím kontrolu a nemocné kusy... celý příspěvek >
Amaryllis belladonna, 15.12.2013
Děkuji všem za drahocenné rady. Rozhodně přeruším vgetaci a uvedu je do klidu. Pak se uvidí. Podobně se chovají teplomilné kříny. V lednu začínají rašit bez ohledu na teplotu.          ... celý příspěvek >
Amaryllis belladonna, 14.12.2013
Jak naložit s Amarilisem belladona v zimě. U mně je stále zelený a v létě nekvetl. Chtěl bych poradit, jestli mám tuto vegetaci přerušit a vysadit vysušené cibulky na jaře. Názory na pěstování této cibuloviny se velmi různí.   ... celý příspěvek >
Výsev semen Strelicie královské (Strelitzia reginae), 11.12.2013 Obsahuje fotku
Názory na výsev semem strelicie se velice líší, tak jsem našel ve staré literatuře návod, s ktrerým se chi s vámí podělit. Semen na internetu je poměrně dost. Semena strelicie před výsevem namočíme na jeden den v termosce z teplou vodou 40 st. C.... celý příspěvek >
Kosti, močůvka a jiné alternativní zdroje fosforu, 9.12.2013
Pokud tuto diskuzi bereme jako zpestření v rámci akademické debaty, pak to považuji za velmi užitečnou věc. Nejvíce však fosforu obsahuje odpadní voda z automatické pračky, která není jedovatá, jelikož všechny prací prášky jsou k životnímu prostředí... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika