|
Řez stromku, 2.12.2015 Někdo do stromku rázně zashnul a měl by to spravit. Polovina větví tam nepatří a nyní bude je nurno odstranit a stromek uklidnit. Podle mně bude lépe zapěstovat nový stromek od O. ... celý příspěvek > |
|
Měření kyselosti půdy, 25.11.2015 Neznám tento přístroj. Já používám pro měření pH tabletky pro měření kyselostí vody zahradních bazénů. Pro měření připravují výluh z půdy 1:1, kdy po usazení měřím vodu. Stupeň kyselostí se stanovuje porovnáním stupnice. Pro učely hnojení je to... celý příspěvek > |
|
|
|
Hnojivo s velkým podílem fosforu a draslíku, 5.10.2015 Používám polské hnojivo INTERMAG Fosfho 57 % fosforu, INTERMAG Kali 36 % drasla. Těch hnojiv ce celá řada. Vladislav |
|
Okrasný česnek, 22.9.2015 Pěstování česneku v květináči lze doporučit jen přechodně. Rostlina je náročná na vodu a v letě brzy zaschne a nevytvoří velké cibule. Pokud není zbytí, pak bych doporučil nádobu nad 10 litrů. Stojí to za vyzkoušení. Vladislav |
|
Co je to za strom?, 13.7.2015 Pane Stanislave máte pravdu. Právě takovou jabloň mám v zahradě. Vladislav |
|
Lze do zahrádky přesadit lilie ze supermarketu?, 21.6.2015 V supermarketech se prodávají poze asijské hybridy. Jsou přirychlené a proto kvetou v dubnu. Jiná cesta než výsadba do půdy není. Do září bych je ponechal v tom květináči a pak je vysadil jako cibulky bez lodyhy do půdy, nebo v tom kvěštináči... celý příspěvek > |
|
Posílení cibule lilií, 19.6.2015 Určitě píšete o lilií Candidum nebo jinak lilie kostelní. Květy má bílé a pěkně voní. Já tento druh lilie pěstují jen v několika kusech. Vyžaduje zásaditou reakci půdy a to je na záhrádce složitě dosáhnout. Já tyto cibulky pěstují ve větších... celý příspěvek > |
|
Posílení cibule lilií, 13.5.2015 Lilie jako rostlina je schopná vytvořit květ a rovněž vytvořit dostatečně velkou cibulí. Předpokládá se zajištění vhodných půdních a stanovištních podmínek. Ostranění květu je v podstatě určitý zásah do vývoje rostliny. Můžeme se poučit na zacházení... celý příspěvek > |
|
Cardiocrinum giganteum, 11.4.2015 Cardiocrinum gigantea lze zakoupit v Polsku, jen ta realizace poštou a placení faktury je prakticky oficielně nemožná. Obchody na to nejsou připraveny a my jako zákaznici chceme zboží získat levně. U nás se dalo sehnat semeno za hezkou cenu v... celý příspěvek > |
|
Lilie, 22.2.2015 Nákup cibulí lilií je pernamentní proces. Protože se tyto květiny pěstují na zahrádce spolu s česnekem, jahodama a nebo i brambory, je životnost plně schopných cibulí minimální. Proto neustále doplňujeme počty novými odrůdami, protože ty zakoupené v... celý příspěvek > |
|
|
|
Cardiocrinum giganteum, 6.2.2015 Zdravím. přesto, že se ptáte anonymně na tuto cibulovinu, mohu vám sdělit, že je možné tuto rostlinu sehnat v Polsku za celkem relativně levnou cenu. U mně velice dobře roste a dokonce kvete. Před nedávnem jsem zde uváděl fotku. Někde v tomto vlákně... celý příspěvek > |
|
Hrušeň Pstruží, 5.2.2015 Dobrý den p. Zdeňku. Jsem překvapen kolik stromů se v různých oblastech najde. Je popsaná a zobrazená v pomologií z let 1905, ale přítup k ní budu mít až za několik měsíců. Pokud by se našla možnost odebrání roubu, tak bych byl velice rád. Mohl bych... celý příspěvek > |
|
Hrušeň Pstruží, 2.2.2015 Mám zájem na obnovení staré české odrůdy hrušně Pstruží. V 50 tých létech na Třinecku tato odrůda byla v zahradách běžná a nyní se po ní slehlá zem. Vybarvení v době konzumní zralostí připomínala duhové zbarvení této ryby. Co se týče chuti, tak zatím... celý příspěvek > |
|
Prosím poraďte co je to za cibulovinu, 7.12.2014 Ja bych se přiklonil k Amarylis Belladona. Raší na podzim, na jaře zasýchá, kvete v létě. Návody píšou, aby byla cibule posazena 10 cm pod povrchem. Vladislav
|
|
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 1.12.2014 Odvážné téma pro odvážné lidi. Co jste napsal je velice podnětné. Jako zahrádkář jsem si dělal nějaké výpočty a dospěl jsem k zajímavým výsledkům. Výpočty jsem porovnával z kultovním hnojivem Cererit. Jeden kilogram... celý příspěvek > |
|