|
Čačanská lepotica, 29.7.2014  Na Lepotici nemuzu rict nic spatneho. Rekl bych, ze az na jeden rok, tak se jedna o velice atraktivni, plodnou a chutnou polosvestku.Proste ma Lepotice je velice chutna.Je pravda, ze je na slunci od rana az do vecera.Vetve ohnute az k zemi... proste... celý příspěvek > |
 |
Dozrávání renklód, 29.7.2014 Jak pise pan Vysloužil..pokud jsou plody zrale v teto barve, tak se jedna o nejaky kultivar zelene ryngle.Pokud jsou ryngle zrale az ty nazloutle az zlute, tak se jedna o Oulinskou.Odpovidala by velikost plodu a termin dozravani.Ale, jak zde jiz bylo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hybrid švestkomeruňka, 21.7.2014 Tady jsem si jist, ze se jedna o Daple..odkud ho mate?
|
 |
Opět fleky a smrkance, 23.6.2014 Uz druhym rokem experimentuji s feromonovymi lapaci na obalece svetkoveho, jablonoveho a vychodniho.
Cekal jsem s lapaci na druhou vlnu, ale po shlednuti cirych smrkancu na svestkach... rynglich...jsem usoudil, ze prvni vlna je dost silna a... celý příspěvek > |
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 23.6.2014 Kopu jamy 120 na 100...takze tam asi chyba nenastala.Kazdopadne podobne problemy mel i Melitopolski a pri zmene podnoze na Myrobalan mi roste silny a bujny stromek, coz na podnozi, merunkovem semenaci se rict nedalo.Od jiste doby se snazim vse... celý příspěvek > |
 |
Ožraní kříženci meruňky, 22.6.2014 Neporadim Vam co s tim.Ale jedno vim jiste, ze tresnomerunka neexistuje. |
 |
Althanova se zbláznila, 22.6.2014 Pane Vyslouzil. Na Althanove jsem mel vzdy na knedliky, neco malo do pusy.Na paleni toho moc nebylo.Navic chutna srsnum, vcelam i sykorkam.Tento rok je Althanova obsypana, ze ji budu muset podepřit.Opylovacu ma kolem sebe dost a doba opyleni nebyla... celý příspěvek > |
 |
Totální chloroza i přes použití chelátu železa, 22.6.2014 Presne tento pripad se mi stal u dvou broskvoni.Mimochodem tech, ktere kvetly.Trileta Redhaven a kontejnerovana loni zasazena Spring Time.Ph pudy u vsech broskvoni 7.Broskvon, ktera nekvetla, Symfonie ma nadherne tmave zelene listy a... celý příspěvek > |
 |
Rheingold? Oulinská? Kterou?, 12.5.2014 Oulinska si dava s plnou plodnosti celkem na cas.Ma podnoz myrobalan.Jina podnoz..napr. St Julien urcite o nejaky ten rok plodnost uspisi.Zalezi ovsem na pudnich podminkach jestli dana podnoz je vhodna.
Z mych pokusu se uspesne rekrutuje Zluta... celý příspěvek > |
 |
Hnojení slivoní na list, 6.5.2014 Hnojim na list pouze Mg pri postriku proti obaleci. |
 |
|
 |
Co to je za chorobu na broskovoni?, 6.5.2014 Tento rok jsem provedl, jako kazdy jiny, pouze jeden postrik proti kaderavosti. RH a Symphonie v pohode.Bohuzel Springtime z padesati procent napadena kaderavosti. Nechavam pouze jeden az dva plody na nejzdravejsi casti na ochutnavku.Take pouzivam... celý příspěvek > |
 |
Odumírání kosterních větví + nekróza dřeva, 6.5.2014 Me experimenty, lepe receno nedelani nic, se mi vymstilo s padesati procent. Merunka Harogen bez postriku proti ML, prezila a celkem se ji dari.Vypada to, ze bude do pusy i na knedliky.Harcot je bohuzel uz na hranici drivi a ceka na spaleni. Na... celý příspěvek > |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 26.3.2014 Loni jsem mel jeden plod.Bohužel cekal na mne v lednici a po navratu z dovolene jsme se do neho pustili. Popravde receno, si uz nepamatuji jestli byl nebo nebyl plstnaty.
Kazdopadne Melitopolski to neni.Jednak Melitopolski kvete ruzove a... celý příspěvek > |
 |
Hybrid švestkomeruňka, 24.3.2014 Tak já bych doporučil běžte k Daple Dandy, podnož myrobalán. Do této odrůdy jsem vkládal velké naděje a nejsem sklamán. Althanova a Nancyska jsou velice chutné.Pro mne, ale dávám přednost Oulinské. Tento rok pokud nepřijdou mrazy v nepravou chvíli,... celý příspěvek > |
 |
Kvitnutie marhul 2014, 15.2.2014 V 380 m.n.m. ruzove spicky kvetnich pupenu. Na to, ze je 15. unora, to vidim spatne. Tolik zatracovana lonska zima byla mnohem lepsi. Je pravdou, ze u nas sviti skoro porad slunce a od Lipniku, nekdy uz v Klimkovicich az na samy jih Moravy smog.... celý příspěvek > |
 |