Příspěvky uživatele - 8.42

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Opylení, 8.10.2012
Já si rozhodně nemyslím, že včela je srovnatelná např. se psem. Pes by v přírodě nepřežil ani není součástí žádných přirozených potravních řetězců. Hmyzosnubné rostliny závisely na včelách miliony let před prvním včelařem a včela je pro ně... celý příspěvek >
Strom u zdi, 8.10.2012
Je pravda, že i při zakládání ozeleněné střechy musí být izolace nejen vodotěsná, ale i odolná proti prorůstání kořenů. Když vidím, jak dokáže plevel prorůst asfaltovým chodníkem, tak se nedivím.
Povinnosti vlastníků pozemků, 8.10.2012
Nejde všechno definovat, asi musí rozhodovat zdravý rozum. Pro mě je plevelem například chvojka, která mi ohrožuje hrušně. Někdo může pěstovat kopřivy jako léčivku nebo na jíchu. Také by mi mohlo vadit, že mi od souseda létá listí, chodí k nám... celý příspěvek >
Co na zahradu, 8.10.2012
Já jsem je sázel do košů cca 60cm v průměru, hloubky 50cm. Dělal jsem totiž takovéto jámy, takže jsem je pletivem vystlal. Stačí na to pletivo široké 1m, ale musíte si s tím trochu vyhrát, aby tam nezůstaly díry, jinak je to k ničemu. Nahoře by to... celý příspěvek >
Opylení, 8.10.2012
Už to nebudu více rozebírat, protože je to diskuze více teoretická, než praktická (i když pro mě zajímavá). Myslím, že se nemusíme obávat vyhynutí včel ani v případě úplného zániku včelařství. Včela je divoké zvíře, není závislá na člověku.
Opylení, 8.10.2012
Ano, příroda to má dobře zařízeno, ale má na všechno dost času a je krutější, než se nám může líbit. Včely tu byly miliony let i bez včelařů a vyvinula se úzká spolupráce mezi nimi a hmyzosnubnými rostlinami. Čmeláci a včely samotářky jsou důležití... celý příspěvek >
Opylení, 8.10.2012
Samozřejmě znám veterinární praxi při prokázání moru včelího plodu, jenom jsem zpochybňoval, že k likvidaci došlo v takovém rozsahu a v takové době, aby se vám na kvetoucích hrušních neobjevily žádné včely. Chtěl jsem prostě říct, že včela je k... celý příspěvek >
Opylení, 7.10.2012
Těžko se za to budu bít, podrobnosti výzkumu neznám, ale nelze ho smést ze stolu slovy tomu nevěřím. Včely mají dolet až 5km, já zase nevěřím tomu, že se kde hubila včelstva v takovém rozsahu. U těch hrušní je to extrém, který je zřejmě daný jejich... celý příspěvek >
Opylení, 7.10.2012
Zrovna v případě hrušní jsou ostatní opylovatelé dost marginální. Zatímco při dobrém opylení včelou medonosnou je průměrný výnos 7 t/ha, při jiném opylení je 0,1 - 0,2 t/ha (Pritsch, 1969).
Jak zpracovat zelená nedozrálá rajčata?, 6.10.2012
Zajímavé čtení. Dovolil bych si uvést zdroj: Prof. Ing. Pavel Kalač, CSc., Lykopen a tomatin v rajčatech. Vyšlo v časopise Výživa a potraviny 4/2009
Vytápění skleníku, 25.9.2012
Pokud to tak skutečně bylo myšleno, tak to nebude fungovat, jak už jsem se vyjadřoval dříve. Vzduchem půdu neohřejete, resp. ohřejete o zlomky stupně. Já jsem to pochopil tak, že se teplem akumulovaným v zemi ohřívá vzduch ve skleníku a tím se... celý příspěvek >
Vytápění skleníku, 25.9.2012
Já nevím, zda do takového výzkumu investovat. Podle mého selského rozumu nemá moc smysl vyhřívat celý skleník. V březnu nebo v dubnu jsou sazenice stejně u země a pokud je v půdě nějaké teplo, vyzařuje na rostliny přímo. Proti mrazíkům mi stačí dva... celý příspěvek >
Co jsou zač tyto tuje či jehličnany?, 23.9.2012
Zkusím pro oživení tématu něco nadhodit, třeba se někdo chytne s opravou nebo detaily: 11 a 12 - Jalovec obecný 21 a 22 - Zerav západní 31 a 32 - Cypřišek Lawsonův 41 a 42 - Také jalovec
YR je nejlepší?, 21.9.2012
Nebo jsou špatné teploměry. U mé meteostanice měří externí čidlo čím dál nižší teplotu, dokud nevyndám baterii a znovu ji tam nevrátím. Pak se to zase na chvíli srovná.
Opletka, 20.9.2012
Myslím, že poměrně dost robustní. U nás ji mají sousedi na 150cm vysokém plotě a obrůstá ho určitě metr na každou stranu. Takže to už bude nějaká váha při 3,5m
Další diskuze:  1112131415>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika