|
Příspěvky uživatele - 232.68
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Slivovice vs. calvados, 25.11.2007 Já bych každopádně doporučil vypálit tento sud zvlášť.Viktor |  | Slivovice vs. calvados, 23.11.2007 Nemám, zatím jsem zkoušel pouze dřeva: dub, švestku a směs dub/buk.Mě by pro změnu zajímalo zda někdo nemá zkušenost se dřevem z akátu. Sudy se z něj dělají, takže to asi nemusí být špatné. Letos to asi zkusím...Viktor |  |
|  | Slivovice vs. calvados, 23.11.2007 Dávám jen dokonale suché, asi tak jako na uzení. Jen ze vnitřku špalku. Dřevo musí být bez kazu. Nejlepší je vzít špalek tak 20 cm dlouhý a nasekat z něj placky tak 1 cm tlusté a ty pak dál sekat na co nejslabší. Já je již nevyvařuji. Používám 5 lt... celý příspěvek > |  | Slivovice vs. calvados, 22.11.2007 I když jsem již výše psal o přidání dřevěných štěpů do skleněných demižonů, tak samozřejmě souhlasím s názorem, že nejlepší pálenka je bezbarvá. Zkoušel jsem uložit v dřevěném dubovém sudu, ale moje zkušenost je, že je stejná jako z demižonu s... celý příspěvek > |  | Slivovice vs. calvados, 11.11.2007 Jak jsem psal výše, používám pro staření dřevěné štěpy z dubu, buku nebo švestky (samozřejmě dokonale vyschlé), které naštípám až před vložením do demižonu. A množství - aby odpovídalo vnitřní ploše sudu (švestkového dřeva použijte méně - tak... celý příspěvek > |  | Slivovice vs. calvados, 11.11.2007 Dík za příjemné čtení, pálím již roky a to všechno možné ovoce: švestky, jablka, hrušky, třešně, višně, meruňky, zkoušel jsem i rybíz a černý jeřáb. Každročně tak 100 - 200 kg kvasu. Vlastní pálení přenechám odborníkům, ale jsem vždy přítomen.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|