|
švestička, 30.7.2008 Asi mohla, tahle uzrála i dřív než Čačanská ranná co mám na zahradě. Velikost plodů mohla být extrémní díky tomu že jich bylo celkově málo a strom už byl vzrostlejší. Příští rok to porovnám s R. Gersteter jestli se urodí. |
|
choroba vinné révy, 24.7.2008 Ze by to byla Peronospora, mrknete na odkaz vypada to dost podobne: www.galati.sk/index.php?page=2008/07/03 |
|
|
|
Hardyho máslovka, 24.7.2008 U nás jsou staré stromy okolo silnice. Chuťově výborná. |
|
švestička, 23.7.2008 Asi bych souhlasil, vypadá opravdu jako na popisu zde Ale ta váha mi nesedí. |
|
Co je to za odrůdu?, 22.7.2008 Našel jsem pološvestku u cesty. Teď je zralá, plody vážili mezi 60 a 70 gramy. Plod je červeno-fialový, oválný až válcovitý tvar, výrazná rýha. Pecka byla veliká, U jednoho plodu byla ulomená samovolně špička. Vypadá dobře a je docela chutná, co by... celý příspěvek > |
|
ostříhání listů, 1.7.2008 Rozhodne si myslim ze jste chybu neudelal, je to bezna praxe, odstraneni nekterych stinicich listu v oblasti hroznu, nesmi se to ale prehnat. |
|
ptačí zob vzdálenost, 1.7.2008 Koupil jsem ptačí zob varietu Aureum -zeleno žlutý, je to takový pokus na kratší živý plot. Jsem zvědavý jak to bude vypadat až ho budu řádně stříhat. |
|
Svída krvavá a podzimní mušky, 1.7.2008 Ženský jsou někdy na zabití :) Já bych to řešil krumpáčem a tedy tu svídu bych vykopal. Myslím že se dá i dost seřezat a ona zase obrazí. |
|
šeřík čínský do živého plotu, 24.6.2008 Má někdo zkušenost s volně rostoucím živým plotem z tohoto šeříku? |
|
Mrazuvzdorne ginkgo? Mytus alebo fakt?, 17.6.2008 Dá se určitě roubovat a očkovat. Očkování v létě se mi zadařilo ze dvou oček jedno(forkertovo očk.). Mám dojem že mi jeden stromek jednou také namrzl, bylo to snad tím že byl přes léto a podzim hodně přihnojen. |
|
|
|
elektická pila jakej kabel?, 10.6.2008 Chci se zeptat jaké jsou zvyklosti obchodního značení průměru či obsahu průřezu drátu kabelu. Někde se uvádí jen mm a jinde za mm2(stejně rozdílně jako v příspěvcích výše), je to tak že se někdy uvádí průměr a někdy obsah průřezu? |
|
Sazenice révy nerostou, 10.6.2008 Take jsem letos vysadil 6 sazenic od p. Jonase z Kolina, ujmuly se vsechny, ale je fakt ze nektere rostou jako z vody Ajvaz, Dora a nekterym se moc nechce, napr. Rubance a Dacnyj. Po dukladnem vikendovem destiku to je jiz lepsi, Roman. |
|
kustovnice čínská, 21.5.2008 Semínka kustovnice čínské mám od pana Rezla. U Starkla jsem viděl mladé rostlinky a byly v dobrém stavu, asi jim ta doprava dává zabrat. V některém čísle časopisu Knihovnička zahrada jsem také zahlédl radu jak pěstovat kustovnici s kmínkem, někde v... celý příspěvek > |
|
Černo-červená rajčata, 5.5.2008 Ano, tam jsem je také objednával. Z jednoho balení seju už třetí rok. Odrůda je sice citlivá na praskání, ale v podstatě to následně vůbec nevadí. |
|
ostření, 23.4.2008 Naposledy jsem to udělal tak, že jsem ty nepěkné mezery pokud možno obalil neprodyšně páskou. Jsou tam pak vidět i kapičky vlhkosti pod páskou. Jde to nedobře a asi to není standartní postup roubování za kůru, jsem přece jen pokusník a ne... celý příspěvek > |
|