|
Příspěvky uživatele - 85.27
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
výsadba podnož myrobalán, 2.10.2008 Nedoporučoval bych to. Jednal myrobalán není zakrslá podnož, naopak, je bujnější než všechny slivoně, které se na něj roubují.
Ani tam, kde se jedná o zakrslé podnože (třeba jabloní) bych to nedělal. Ovocné stromy nejsou vrba, rybíz či meruzalka,... celý příspěvek > | | Zemní vruty pro kotvení plotů, 1.10.2008 Na svém pozemku bych vruty pro množství kamenů a kořenů použít asi nemohl. Při jejich ceně mi navíc přijde, že efektivnější je vyvrtat úzkým zemním vrtákem díru a železný profil zalít betonem. Přesnost usazení i stabilitu bych považoval za... celý příspěvek > | |
| | Williamsova čáslavka a opylení, 1.10.2008 Planá hrušeň opylovačem být nejspíš může. U nás ale některé plané hrušky nakvétají později, takže se nekryjí ideálně dobou květu. | | Zapěstování koruny ořešáku, 1.10.2008 Asi bych "prut" zkrátil, jinak Vám strom vytvoří rozvětvení koruny 3,5 metru vysoko. | | Hledám hrušeň, 1.10.2008 Na to nelze odpovědět. Hrušky se většinou nerozlišují na chutné a nechutné. Některé jsou chutnější, ale choulostivé, jiné mají výhodu ve větší plodnosti, velikosti plodů, jiné později hniličkují, další jsou odolnější ke strupovitosti či kaménčitosti.... celý příspěvek > | | Jak se zbavit černoty z ořechů?, 1.10.2008 Dívám se na své ruce a napadá mě jedna drobnost. Pemzou odstraníte barvu z většiny plochy rukou, některá místa, jako lůžka nehtů, jsou nepřístupná. Ruce pak i tak vypadají nečistě. Nevím, jestli není lepší přiznat ty ořechy. | | termín sklizně, 1.10.2008 Jablka skladujeme v kamenném sklepě pod kuchyní. Sklep měl dva protilehlé průduchy směřující ven, které zajistily cirkulaci vzduchu i optimální teoplotu. Bohužel, před lety, v rámci přestavby domu, se jeden z průduchů dostal vyústěním na verandu a... celý příspěvek > | | kvas z letnich jablek, 1.10.2008 Je to téma s nekončící diskuzí. Já do kvasu, ani jablečného žádný cukr nepřidávám. Drcená jablka ředím čerstvým moštem v libovolném poměru, minimálně 1/3 moštu - tím je o tekutost kvasu postaráno. Je-li dost medu, obětuji na bečku nějaké... celý příspěvek > | | termín sklizně, 1.10.2008 Je to přesně tak, jak píšete. Univerzální recept na optimální sklizňovou zralost není. Některé podzimní odrůdy jsou nejlahodnější, když dokonale dozrají na stromě - Matčino, Grávštýn, Čistecké, aj., i když se tím zkrátí zralost konzumní. ... celý příspěvek > | | Náprava sousedova naschválu na třešni, 1.10.2008 Myslím, že naroubování pahýlů staré třešně se nezdaří, ani nyní ani na jaře. Pokud ze stromu nezbyl pouze kmen, myslím, že obrazí ze spících oček v kůře pahýlů větví a vytvoří novou korunu. Pahýly bych seřízl šikmo, aby na nich nestála voda a... celý příspěvek > | |
| | Samosprašná švestka na jídlo, 30.9.2008 Těžká rada. Chcete-li švestku na jídlo, netrváte na vysoké cukernatosti jako příznivci slivovice. Tak máte dost široký výběr. Chcete švestku chutí podobnou Domácí - to se Vám výběr zase zúžil. Chtěla byste nějakou co příliš netrpí šarkou,... celý příspěvek > | | Patrně stará výborná odrůda - ale která?, 30.9.2008 Ta průhledná dužina zřejmě nebude odrůdovým znakem, nýbrž fyziologickou chorobou - sklovitost jablek. | | Prořezání starých třešní, 30.9.2008 Ořežte třešeň tak, jak se Vám to prostorově hodí. Názory na ponechávání pahýlů, kroužků, zatírání, aj. se liší, to bych neřešil.
Neřežte ji ale v zimě, nýbrž zazelena, v tom jsou naopak všichni zajedno. | | Willamsova - červená mutace, 30.9.2008 Zřetelné rozdíly jsem nezpozoroval a to je mám obě na jednom stromě. Možná ty červené jsou drobet menší a snad i slabšího vzrůstu. Rozdíl je ale nepatrný, možná se mi jen zdá. Trochu dočervena jsou i listy, má-li to vliv na asimilaci,... celý příspěvek > | | Vápnění zeminy - hašené vápno?, 30.9.2008 Vyhašené vápno, jestli tomu rozumím, je mazlavé, bývá v jímkách, sudech, kalfasech. Do půdy přijít může, ale špatně se zpracovává a zapravuje. Proto je lepší ho nechat odvětrat na hromádkách, kde zhrudkovatí, i když se tím změní v... celý příspěvek > | |
|
|
|
|