|
Red Prince / Red Jonaprince, 22.12.2013 Také si vypůjčím Petrova slova a řekl bych, dobrý rok pro Otavu. |
 |
Staré odrůdy jabloní, 19.12.2013 U Goldena u velkopěstitelů je možné počítat s 8-12 fungicidními ošetřeními. Záleží na průběhu počasí v daném roce, především do konce června.
Těch insekticidních je obvykle méně.
V zahraničí těch postřiků je daleko více, tady chybí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Staré odrůdy jabloní, 18.12.2013 No, to byste se divil, p. Rostislave. Dosud jsem měl možnost se stýkat s vícero tržními pěstiteli a musím dát za pravdu panu Milošovi. Velkopěstitelé jsou závislí na obchodnících a ti žádají to, co zde bylo mnohokráte řečeno a co je pak i vidět v... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy jabloní, 17.12.2013 Já zase např. neuznávám pojem originální chuť. Co si pod tím představit? Snad jen chuť těch odrůd, které byly objeveny jako nahodilý semenáč?
U všech ostatních, tedy kříženců, je ta chuť potom mix? To by pak ten mix platil jak pro " staré", tak pro... celý příspěvek > |
 |
Kidd´s orange, 17.12.2013 To ano. Asi nejznámější je Chlum u Hradce Králové, kde to Prušáci natřeli Rakušákům. |
 |
Rozela, 17.12.2013 Rozela má optimální chuť v listopadu, záleží na lokalitě a ročníku. Na vánoce už to není ono a od ledna je už dužnina moučnatá. U mě je to tedy vyloženě pozimní jablko, podobně jako Blaník, či některé další odrůdy označované jako zimní.
V minulosti... celý příspěvek > |
 |
Odrůda Benet, 17.12.2013  Dnes jsme degustovali poprvé Benet (Melrose x Rubín). Velikostí plodů, jejich tvarem a částečně i barvou připomíná Rubín, ten však má výraznější žíhání.
Slupku nemá tak tuhou jako Melroze, spíš jako Rubín. Délka je někde mezi krátkou u Melroze a... celý příspěvek > |
 |
Red Prince / Red Jonaprince, 14.12.2013 Pisatele předešlého příspěvku docela chápu. Jen bych mu připomenul, pokud získává informace od jednotlivých pěstitelů zde, na fóru, že je také třeba přihlížet v jak teplé, či studené lokalitě (nadmořská výška většinou nestačí), je odrůda... celý příspěvek > |
 |
Staré odrůdy jabloní, 14.12.2013 Já si zase myslím, že dohadovat se tady o hloupostech, vzájemně se dokonce podezřívat je k ničemu a ztráta času. |
 |
Drnovice 2013, 12.12.2013 Ohledně Rozely se připojuji k oběma diskutujícím přede mnou. I letos vynikající odrůda, však také jsou už všechny plody ze sklepa pryč.
|
 |
|
 |
Drnovice 2013, 11.12.2013 Jo, to jsou všechno věci, které mají na umístění vliv.
Při jen zběžném shlédnutí tabulky mě překvapilo nízké ohodnocení šťavnatosti u Šampionu. Dokonce i Fragrance byla ohodnocena o něco více. A přitom to je tak málo šťavnatá odrůda, ke které těžko... celý příspěvek > |
 |
Květopas, 11.12.2013 Nelze srovnávat nesrovnatelné. Naprostý souhlas p. Vysloužile.
Neradím každému, p. Rosťo. Kdosi tady jednou uvedl jeden výrok, který si dovolím zopakovat. Každý nechť pěstuje podle svých možností, znalostí a způsobů... celý příspěvek > |
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 11.12.2013 Sirius u mě měl letos menší úrodu. Už jsem zde zmiňoval, že letos v druhé půli července měl velký propad plodů. Byly větší než vlašský ořech a nebylo to způsobeno škůdci.
Podobné problémy jsem měl u Jonalordu, kde v té době spadla větší část plodů... celý příspěvek > |
 |
Květopas, 10.12.2013 Nevím, proč vypadlo přihlášení v mém předešlém příspěvku. |
 |
Hvězdné odrudy - rezistenti a žlutoplodé odrudy, 10.12.2013 Nějak vypadlo mé přihlášení v předešlém příspěvku. |
 |