 |
Udírna a uzení bez problémů, 22.11.2012 Pořád dumám co to je maso řádně proležené. Tak když je po vyuzení měkoučké, stejné na kraji i uprostřed a nemusí se pracně žvýkat je dobré a voňavé tak je asi i správně proležené. Syrové u mne má na příčném řezu 5-6 cm na výšku a 8-9 cm na šířku. Po... celý příspěvek > |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 20.11.2012 Rozhodně jsem nechtěl vyvolat nějakou hádku. Prostě jsem popsal jak to dělám já. Určitě kdyby byl výsledek špatný tak bych to dělal jinak a už vůbec bych to nepsal sem. Ty šrůtky při posledním uzení byly 4. Dva menší a dva větší. Ty větší byly s... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Udírna a uzení bez problémů, 19.11.2012 Opravdu. Nevím do jaké mýry se na tom podílí ten česnek. Vůbec se tím nezabývám. Vždy jsem chtěl udit co nejednoduším způsobem. Maso skutečně měké, tmavě růžové po celým řezu stejnoměrné. Nádherně voní a je vynikající. Fakticky nevím co bych víc... celý příspěvek > |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 19.11.2012 Já mám ohniště pod úrovní země, ale je to nepohodlné. Asi bych ji podezdil. Myslím, že stačí převýšení 15-20 cm na 2 metrový kouřovod. Já mám necelé dva metry a roury jsou vnitřkem asi 16 nebo 18 cm. Jarda |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 19.11.2012 Nenapsal jsem nic omylem. Napsal jsem 6+ po přeložení další 4 dny. To je 10 dnů. Čili ne týdny. Než jsem to udělal poprvé tak jsem tomu taky nevěřil. Jarda |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 19.11.2012 V mase opravdu žádný oříšek není. Je opravdu perfektní. Jarda |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 19.11.2012 Otec byl řezník. Pamatuji si, že za mlada sme doma nakládali maso do nálevu i na tři týdny. Moje známá nakládá rovněž způsobem jako já a má to vždy dokonce jen týden. Chutnal jsem to a bylo to dobré ale to moje je lepší. Opravdu Vám nezbývá než... celý příspěvek > |
 |
Udírna a uzení bez problémů, 16.11.2012 Zdravím všechny. Protože jsem se pustil také na uzení a hledal jsem způsoby. Po přečtení tady těch všech rad a nerat napíši svůj postup od začátku.
Celou udírnu jsem postavil z hranolků 5*4 cm a kostru z o něco silnějších. Samozřejmně dřevo.... celý příspěvek > |
 |